Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Odnośnie naprawiania przedmiotow.
Autor Wiadomość
mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 12:12    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Na razie technicznie nie jest to możliwe. Możemy albo przypisać konkretny przedmiot, albo jedną kategorię albo wszystkie kategorie.

Spoko, przecież do następnej ery sporo czasu, coś na pewno wymyślicie. ;P "Dzisiaj" już i tak nie ma sensu tego zmieniać, kto co zdobył to zdobył, kto nie to ma przerąbane. ;)

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 12:29    [Cytuj]

Cytat:
No chyba że wychodzisz z założenia, że osoby te piszą celem ulżenia sobie, czy wyżycia się/wyśmiania osób odpowiedzialnych za wprowadzone "złe" zmiany.

Bo w większości przypadków, gdy pewnej grupie graczy się nie podoba jakaś zmiana, szukają miejsca by dać upust swojemu niezadowoleniu. Nikt nie twierdzi, że zawsze jest to niekonstruktywna krytyka, ale często taka właśnie jest - zmiana jest zła bo komuś się nie podoba i już. Bo on na tym traci, bo ktoś inny zyskuje a on nie.

Cytat:
W takim przypadku faktycznie to, że nie chwalą przy "dobrych" innowacjach jest strasznym zakłamaniem.

Pewnie, są osoby, które chwalą. Ale ich ilość w porównaniu do tych wyrażających niezadowolenie ze zmian, bez względu na to czy są to zmiany dobre czy złe, jest zawsze mniejsza. Poza tym, zwróć uwagę na fakt, iż czasem są wprowadzane konieczne zmiany, które uderzają w jakiś sposób w korzyści odnoszone przez daną grupę graczy. Z ich punktu widzenia taka zmiana jest zła, z punktu widzenia równowagi gry dobra. Ale ta grupa graczy będzie niezadowolona.

Ale wracając do meritum - zdaję sobie sprawę, że początkowe szanse na zdobycie przedmiotów z kramu specjalnego były przez nas błędnie wyliczone, co poprawiliśmy na tyle na ile pozwalają nam obecne możliwości techniczne. Nie twierdzę, że jest to rozwiązanie idealne, ale powinno pozwolić uniknąć zepsucia rozgrywki możliwością wykupu wszystkiego co się da ze sklepu kompleksowego. Element ten wymaga jednak dalszej modernizacji i będziemy nad tym pracować, by zmiany satysfakcjonujące zarówno top jak i zwykłego gracza pojawiły się w kolejnej aktualizacji.

Cytat:
kto nie to ma przerąbane. ;)

To nieprawda. Nadal można zdobywać te przedmioty, tyle, że szansa nie jest już tak wysoka jak przez ten pierwszy dzień naprawiania zepsutych przedmiotów.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 12:45    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Element ten wymaga jednak dalszej modernizacji i będziemy nad tym pracować, by zmiany satysfakcjonujące zarówno top jak i zwykłego gracza pojawiły się w kolejnej aktualizacji.

Tzn na retro, na nastepny s1, czy gdzies pomiedzy? ;P
Bo przy braku Q na retro, ilosc talonow na koniec ery bedzie glownie zalezec od szczescia w naprawach, a nie od sprawnego prowadzenia postaci.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 12:54    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Cytat:
kto nie to ma przerąbane. ;)

To nieprawda. Nadal można zdobywać te przedmioty, tyle, że szansa nie jest już tak wysoka jak przez ten pierwszy dzień naprawiania zepsutych przedmiotów.

Spoko po coś tą emotkę zastosowałem. ;P Sytuacja przypomina tą z targiem z V ery, co już ktoś zdążył zauważyć, tam też kto skorzystał to skorzystał, kto nie to nie, a graliśmy i tak dalej. ;P

Tak, teraz inni gracze mogą znaleźć dziesiątki kompleksowych, a topka setki albo topka już nic nie znajdzie, albo albo... ;) Grunt żebyście znaleźli, to satysfakcjonujące rozwiązanie. ;)

Pozdrawiam.

Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 13:34    [Cytuj]

hmm... Czy bronie(właściwie ogólnie eq) mają jakieś id czy cokolwiek innego po czym można je identyfikować bez wklepywania nazwy? Wtedy może można by wprowadzić "opłaty" za naprawy? I tak:
-50 miedzi - gra losuje rękawice z id od do (tu np. lvl 1-50) - szansa powodzenia ustawiona na sztywno - 60%
-1 srebra - gra losuje przedmiot z id od do (tu np. obejmujący lvl 51-150) - szansa powodzenia - 30%
-10 srebra - id od do (przedzial 151+) - szansa 10%
-3 talony - losuje z kompleksa, szansa na naprawę 2-5%

EDIT: to by było chyba relatywnie proste do wprowadzenia o ile eq ma uporządkowane id

EDIT2: Wtedy gracz wybiera o co chce zagrać i gra nie musi automagicznie dawać szans... chce poświęcić talon - moja sprawa, może go stracę a może zyskam znacznie więcej...

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 13:54    [Cytuj]

Id przedmiotów nie mają przełożenia na ich "moc". Ale to akurat nie problem, bo przecież można po wymaganym poziomie podzielić. Główny techniczny problem na chwilę obecną jest taki, że w danych wypadajki nie ma miejsca na jakieś dodatkowe informacje (tu: poziom przedmiotu jaki można z niej wykonać), przez co byłoby konieczne zmienienie jej formatu w bazie.
Edit ~ możliwe że niedokładnie o to ci chodziło, ale tak tylko pobieżnie przeglądam, bo w pracy jestem. ;)

Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 14:00    [Cytuj]

Fayl, stąd mój pomysł aby gracz odpowiednią opłatą wybierał o co chce zagrać, bez przypisywania do wypadajki niczego, ot... opłata jest równoznaczna z wybraniem % szansy i przedziału lvl... można naprawiać za 50 miedzi z dużą szansa na zyskanie tego 1-10 srebra a można zapłacić więcej ryzykując ale za to z szansą na większy zysk... w końcu taki głupi goblin mógł mieć magiczny artefakt i nawet o tym nie wiedzieć (przedmiot z kompleksu) prawie jak golum... przeczucie podpowiada Ci, że tak jest, jednak rzemieślnik chce za to aż 2 talony... po długich próbach rzuca buty na ogromną stertę za sobą mówiąc "to zwykły śmieć" lub "twym oczom ukazują się nowiutkie adidasy marki kompleks" ;P

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 14:28    [Cytuj]

Cytat:
Tzn na retro, na nastepny s1, czy gdzies pomiedzy? ;P

Na retro po prostu nie będzie naprawy tych przedmiotów.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

methredydd

methredydd
Lykon
Rycerz
Postawił 2 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2010-12-01, 16:44    [Cytuj]

Mnie na przykład cuś takiego się dzisiaj trafiło i bardzo się z tego powodu cieszę :)

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-12-01, 16:45    [Cytuj]

Akurat miałeś dość szczęścia że trafiły Ci się rękawice pod rycka...

methredydd

methredydd
Lykon
Rycerz
Postawił 2 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2010-12-01, 16:53    [Cytuj]

hehe to fakt ale obawiam się, że wykorzystałem całe szczęście do końca ery ;)

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2010-12-01, 18:57    [Cytuj]

a ja odd znalezienia ostaniego przedmiotu za taloniki :) 60 a może i 70 napraw i nic :D
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-12-01, 19:13    [Cytuj]

No ja tez tak miałem ale ostatnio coś wpadło...

Assaoth

;]
Krasnolud
Barbarzyńca

Yrourenstrroner Cabaleugain
Piwa: 6/25

Zloto
Wysłany: 2010-12-02, 20:06    [Cytuj]

Mi np. wpadły Buty Cienia.... Ta, fajnie, szkoda tylko, że mam berkobarba, ale to zawsze te 140tal. w przód będzie ;P

"Iluwen Bordowy to wtyka niebieskich!!!!!!"
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  Piraci Morza Czaszek

nosferek

Tupcio Wiekli Chrupcio :)
Lacert
Szermierz
Otrzymał 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2010-12-10, 11:25    [Cytuj]

A dla mnie naprawa i mozliwosc wyklepania jakiejs kompleksowki jest po prostu beznadziejna, niektorzy pisza o tym, ze wyrowna to szanse miedzy zacznajacymi pozniej a tymi klikajacymi od zera, inni ze wyrowna to straty talonow w turniejach
Ale chyba po to jest restart ery zeby klikac od jej poczatku, po to sa turnieje zeby walczyc w nich o najcenniejsza w grze walute, ktorej niedobor jeszcze bardziej zwieksza jej atrakcyjnosc, po to sa zadania zeby moc dozbierac troche talonow.
A tak, ciach naprawiam sobie, mam szczescie i z automatycznego klikacza dzieki talonom z naprawy kupuje piekny sprzet kompleksowy i nie interesuja mnie questy, w nosie mam turnieje bo po co mi to, lapie za kompleksowke 100+ talonow i mam obstawione 4 dobre turnieje w wyzszych klasach turniejowych, cala mase questow dajacych po 3-5 talonow

GRA STAJE SIE LOSOWA, za bardzo losowa, to czy bedziesz dobry w mniejszym stopniu zalezy juz od stopnia zaawansowania gracza, wpadna darmowe talony z napraway jestes zuch, nie wpadna licz na swoje umiejetnosci bez tego nigdzie nie zajdziesz
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
vallo
[ ODPOWIEDZ ]