Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Odnośnie naprawiania przedmiotow.
Autor Wiadomość
Mamian

Morlindorr
Ork
Rycerz
Piwa: 5/2

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 20:36    [Cytuj]

Przeciez sposob leczenie nie zmienia ilosci znalezionego zlota....
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  HSP

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 20:54    [Cytuj]

Cytat:
Nie wiem tylko czy ciągłe wystawianie i kupowanie swojego nie nabija sztucznie "znalezionego" złota...

Sprawdziłem właśnie i wydaje się, że: nie.
  Gildia Wielkich Niezależnych

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 21:06    [Cytuj]

Mamian napisał/a:
Przeciez sposob leczenie nie zmienia ilosci znalezionego zlota....

WYDANEGO czyli tego ILE MAMY złota. O znalezieniu złota nic nie pisałem. Zapytałem tylko w jaki sposób się leczysz - byłem ciekawy czy idziesz na leniwca czy oszczędzasz złoto.

NIC NIE PISA?EM O WP?YWIE NA ZNALEZIONE Z?OTO! Niestety dokonaliście nadinterpretacji...

Tsumoso napisał/a:
Cytat:
Nie wiem tylko czy ciągłe wystawianie i kupowanie swojego nie nabija sztucznie "znalezionego" złota...

Sprawdziłem właśnie i wydaje się, że: nie.

Jeżeli kod nie został zmieniony to na 100% nie. Pod tym kontem było to dokładnie sprawdzane i odpowiedni kodowane.

mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 22:36    [Cytuj]

Bolivar, to po co w ogóle pytałeś o sposób leczenia, gdy ich dręczy ilość znalezionego złota. ;) Jedynie sprzedaż mikstur może mieć wpływ na znaleźne złoto, ale to tylko taka luźna uwaga... ;P I uwaga!, piekielny hazard zmniejsza ilość znaleźnego... :/

Propozycja Irmisa wydaje się najsensowniejsza, bo sam o tym samym myślałem. ;P
Dodać np. 9 różnych typów przedmiotów np. dziurawe, uszkodzone, brudne, z secondhandu, etc. Każdy typ przedmiotu przypisać do klamerek levelowych mobków np. 1-59, 60-100 i te same lvl przypisać do przedmiotów w sklepie.
Inne 3 typy danego przedmiotu powinny być dostępne tylko dla postrachów i one powinny mieć szanse naprawić się na przedmioty kompleksowe (nawiązując do sklepu tam są 3 typy lvl ok 200, 240 i 300), czyli klamerki lvl np 180-219, 220-279, 280+. Skoro w przyszłej erze i tak zmieniacie sprzęt to warto się zastanowić nad tym. ;)

Pozdrawiam.

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 23:10    [Cytuj]

Na razie technicznie nie jest to możliwe. Możemy albo przypisać konkretny przedmiot, albo jedną kategorię albo wszystkie kategorie.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 07:32    [Cytuj]

Cytat:
Bolivar, to po co w ogóle pytałeś o sposób leczenia, gdy ich dręczy ilość znalezionego złota.

Bo byłem ciekawy? Po prostu.

Wrócę do losowości. W oGame wprowadzono ekspedycję. Na początku pewna grupa osób na forum krzyczała, trąbiła, tańce hulanki i swawole na ten temat. Złe, be i w ogóle. Na forum naszego Sojuszu okazało się, że poparcie jest prawie całościowe (były małe wątpliwości). Jednak nikt nie pisał o tym na głównym - nie chciał babrać się w temacie krzykaczy. Zresztą zawsze na forach piszą osoby, które mają coś przeciw - temat, że coś jest dobre bardzo rzadko się pojawia. Wrócę jednak do Ogame. Po wprowadzeniu ekspedycji okazało się, że czasem trafił się GS, czasem jakaś mała flotka... i tak naprawdę nic to nie zmieniło. Co z tego, że zdobyłem 2 GSy skoro najlepsi mieli ich kilkanaście (teraz kilkaset ;-) )? Co z tego, że na ekspedycji dostałem 1kk metalu skoro gość z flota w ciągu jednej nocy farmienia zdobył 10kk metalu? Tyle, że ja rano przeglądając raporty miałem przez kilka miesięcy radochę patrząc co tym razem spotkało moją flotę na ekspedycji (na szczęście nie miałem pecha i nigdy nie straciłem).

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 08:56    [Cytuj]

b]Bolivar[/b] Dlaczego ci tak zwani "krzykacze" mieli by pisać o czymś co jest dobrą funkcjonalnością? No chyba że wychodzisz z założenia, że osoby te piszą celem ulżenia sobie, czy wyżycia się/wyśmiania osób odpowiedzialnych za wprowadzone "złe" zmiany. W takim przypadku faktycznie to, że nie chwalą przy "dobrych" innowacjach jest strasznym zakłamaniem. Jednak ja na temat owych "krzykaczy" mam zupełnie inne zdanie(no w każdym razie tych z tego forum, bo na temat ogejmowych nie mam bladego pojęcia)...

Co do tego co napisałeś. Moim zdaniem porównanie jest chybione, zapomniałeś że w oGame nie ma właściwie ograniczenia pod względem ilości floty, czasu itd. W wojownikach już te ograniczenia są, po pierwsze era jest ograniczona a po drugie ograniczony jest sprzęt(który można by porównać do ogejmowej floty, bo prócz założonego buildu to on świadczy(głównie) o sile postaci). Wyobraź więc sobie sytuację, że po pewnym czasie spora grupa osób ma cały sprzęt z kompleksa-lub po prostu ją na niego stać. Te osoby mimo, upływającego czasu lepsze sprzętowo już nie będą - dwóch dwuręcznych toporów nie da się założyć itd. Osoby, które mniej się starają, mniej kombinują ale miały więcej szczęścia po pewnym czasie lub na równo z tamtymi mają to samo. Warto jeszcze wspomnieć o osobach, którym naprawa się przez całą grę nie udała. Namęczyły się, nakombinowały i dupa blada są słabsze bo posiadanie całego sprzętu z kompleksowego to nie jest przewaga typu ogejm 1kk metalu, to zdecydowanie więcej.
Pozdrawiam.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 09:10    [Cytuj]

Kalam, niestety nie masz racji. Tu nie chodzi o to, że masz ograniczenia czasowe, tam nie. Tu masz tury, tam czas. Chodzi o to, że jak dobrze grasz to i tak będziesz w topie, a osoby nie mające na niego szans tez mają prawo dobrze się bawić: a kliknę i zobaczę co się stanie. Ja np. nie gram w gry hazardowe tak by wygrać (ponieważ to udaje się tylko zawodowcom) tylko by dobrze się bawić. Tak samo gram w Wojów dla dobrej zabawy i nie optymalizuję postaci pod względem Turnieju czy czegoś innego. W zeszłej erze po prostu bawiąc się mogłem kupić sobie (jeżeli dobrze pamiętam) jeden sprzęt z kompleksowego. Super. W takim razie z punktu widzenia 50% graczy ten sklep nie jest potrzebny, ba ten sprzęt nie jest potrzebny skoro mam możliwość kupienia pod koniec ery jednej czy dwóch sztuk. Jeżeli topowi gracze na koniec ery będą mieć cały sprzęt kompleksowy, a gracze z dalszych miejsc (np. poza top50) połowę jego to będzie źle? Dla mnie ciekawiej, będą ciekawsze wojny.
Co do samego szczęścia zdobycia takiego przedmiotu i naprawienia go - wreszcie mam szanse zdobyć coś i się cieszyć z tego. Szansa jest określona i dla każdego taka sama.

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 09:28    [Cytuj]

Bolivar, ja też gram dla zabawy - w końcu zrobiłem sobie gwardzistę. A różnica między turami a czasem rzeczywistym jest istotna, no bo w końcu w takim ogejmie możesz go różnie spożytkować przy turach robi się zwykle to samo bo choćby szybsze klikanie, lub spędzanie większej ilości czasu przy wojach nic nie da.
No ale wracając do sprawy.
Po pierwsze wyjdźmy od tego że należę(chyba) do szczęśliwców w tej chwili mam 333 talony przy marnym 60-tym levelu (jak "pokombinuję" będzie tego 420). Spoko fajnie ale mnie to nie cieszy, bo obawiam się że jeśli w przyszłości fortuna mnie nie opuści będę miał wszystko z kompleksowego(chodzi mi o to że będzie mnie na ten sprzęt stać) jeszcze zanim będę mógł go ubrać. Więc co potem - mam najlepszy sprzęt(cały), rozdaje sobie statystyki fajnie, klikam sobie turniej - też fajnie ale właściwie po co, talony już mi do niczego nie są potrzebne. Wcześniej wspominałeś o swego rodzaju zastoju pod koniec ery, bo nie ma już do czego dążyć, a czy nie uważasz że teraz może dla niektórych ten koniec właśnie nastąpić jeszcze szybciej?
Rozumiem twój punkt widzenia odnośnie graczy zaczynających/mniej doświadczonych co za tym idzie "słabszych" okej będą mogli cieszyć się fajnym sprzętem. Niemniej pamiętam jak sam zaczynałem, jak mi nie szło, jakie błędy robiłem(i nadal robię) - to mnie właśnie napędzało do starania się, do spróbowania w przyszłej erze od nowa aby być trochę lepszy. A tak? Co najwyżej będzie można pobawić się różnymi klasami z ery na erę, to będzie jedyna różnica w grze.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 09:39    [Cytuj]

Jak na razie pojawiają się nowe rzeczy dla graczy z wyższymi poziomami. Prawdopodobnie w kolejnej erze (tzn. nie taj najbliższej... ale kto wie) będzie coś nowego na 200-250 poziomie. Teraz masz coś dla osób ze 150 poziomem. Daj szansę innym graczom.

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 10:08    [Cytuj]

Szanse na co? Aby okres end-game w wojach byl jeszcze nudniejszy? ;P

Jesli z tymi krzykaczami jest tak, jak piszesz, to ja bym z chcecial przeczytal wypowiedz choc jednego gracza, ktoremu pasuje mozliwosc zdobycia calego sprzetu kompleksowego przy srednich wynikach turniejowych i dlaczego. Poza tym my tu nie piszemy, o mozliwosci uzyskania polowy z tego, co topka, ale dokladnie tego samego - to jest pewna roznica.
Przy czyms takim sklep kompleksowy traci znaczenie duzo bardziej niz wtedy, gdy mozna z niego wybrac tylko 1-2 rzeczy na koniec ery, bo staje sie po prostu przedluzeniem zwyklego, niepotrzebnie oddzielonym.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 10:36    [Cytuj]

Nic i tak nie ode mnie zleży co dalej będzie się działo. Ja tylko bawię się rozmowa na forum. Przynajmniej macie na co wylewać żale ;P

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 10:38    [Cytuj]

Ej, to tak jak ja ;P

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 10:59    [Cytuj]

Bolivar napisał/a:

Wrócę do losowości. W oGame .

Sory ale nie przeczytałem całego dopiero zaraz przeczytam
Mam nadzieję ,że z wojów nie zrobi się ogej ani nic podobnego
grałem w niego 2 lata (wycięte z życiorysu) potem miałem 3 lata ni- grania w nic.
Rok mnie namawiał Kalam z Icarem ,żebym zaczął grać w wojów.
Ogejom mówimy stanowcze nie :)

Bolivar napisał/a:
Jeżeli topowi gracze na koniec ery będą mieć cały sprzęt kompleksowy, a gracze z dalszych miejsc (np. poza top50) połowę jego to będzie źle? Dla mnie ciekawiej, będą ciekawsze wojny..

A co z tymi w miarę dobrymi między 5-45 miejscem ? :) co nie przyfarcą w znalezieniu
Ostatnio zmieniony przez vallo 2010-11-24, 12:42, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  PMC 4 Ever

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-11-24, 11:33    [Cytuj]

vallo, Po pierwsze edytuj posty a nie dajesz double posta.

A co do meritum, to mimo że jestem jednym z tych którzy przyfarcili w jakimś stopniu, to także uważam że kompleksowe nie powinny lecieć, albo przynajmniej nie powinny mieć takiej samej szansy dropu jak zwykłe itemki...

[ ODPOWIEDZ ]