Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Emilka
2010-12-28, 00:44
Wiadomo Kto vs. Zakon Smoka
Autor Wiadomość
KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 01:12   

A ja powiem tak. Mimo że także nie gram na retro ale... Ludzie po co ktoś miałby sie bawić w szpiegowanie i inne takie w tej chwili... Za chwilę się skończy era na retro więc po jaką cholerę się w takie rzeczy teraz bawić... Rozumiem pierwsza wojna nowej ery gdzie jest do stracenia i zyskania sporo... Ale teraz? Darujcie sobie robienie flamea na forum bo to nie ma sensu...

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 08:39   

Cytat:
A ja powiem tak. Mimo że także nie gram na retro ale... Ludzie po co ktoś miałby sie bawić w szpiegowanie i inne takie w tej chwili... Za chwilę się skończy era na retro więc po jaką cholerę się w takie rzeczy teraz bawić... Rozumiem pierwsza wojna nowej ery gdzie jest do stracenia i zyskania sporo... Ale teraz? Darujcie sobie robienie flamea na forum bo to nie ma sensu...

Koniak
Powodów może być wiele, w końcu negatywne relacje między tymi gildiami wciąż rosną z czego możesz nawet nie zdawać sobie sprawy - bo miałeś stosunkowo długą, wojowniczą przerwę(tak mi się przynajmniej zdaje).
Trudno. Tak to niestety jest i wojny mają to do siebie.
Rozumiem też pewien rodzaj frustracji, który pojawił się wśród członków SM. Patrząc na jakość wojowników gildia ta jest w tej chwili chyba porównywalna do ZS. Myślę że nie chodzi tutaj nawet o chęć zwycięstwa nad zakonem(choć na pewno jest to przynajmniej zamysłem SM) ale o jakąś równorzędną konfrontację i tyle. Wcześniej podałem sposób na dokładne sprawdzanie szturmujących - da się to zrobić, a skoro da to dlaczego by nie?
Warto to przeanalizować przynajmniej, rozpoczęło się S1, będą koalicje w grze, szpiega da się umieścić jeszcze łatwiej a co za tym idzie strasznie dominować wojennie poprzez wykorzystanie owej luki.

Cytat:
Cytat:
(w końcu)

Pierwszy raz słyszę o tym tworzeniu/kasowaniu postaci. Ale faktycznie, ciekawy pomysł. ;)

Fayl
Kiedyś dyskutowałem(chyba razem z Azareusem) na ten temat z Phillem, który wówczas nie wyraził zgody na ograniczenie widoczność szturmu podpierając się argumentem "Nowy gracz będzie bardziej zagubiony na wojnach". To nie jest dosłowny cytat, tak wtedy owy argument zrozumiałem.

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 09:29   

KoniAK napisał/a:

Dlatego ,że od 3 miesięcy ba całego okresu retro nikt tu nic nie kontroluje

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 12:13   

Kalam, Jak ktoś chce w grze szpiegować dla innych to im tego nie zabronisz. Ich wybór. Oraz wasza decyzja kogo przyjmujecie, oraz jak się zachowujecie. Skoro doprowadziliście do sytuacji że nagle wszystkie gildie zaczęły was zwalczać, może to jest wasza wina, a nie ich... Wy chcecie się bawić w piratów i po piracku ktoś was zdradza i dostajecie po czterech literach, to czemu cały świat ma być za to winny...

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 13:06   

Koniak Zabronisz - wystarczy że będzie to niepotrzebne/nieuzasadnione/praktycznie bezsensowne. A tak zobacz do czego to prowadzi. Raz ktoś może komuś logować się na konto i używać go jako szpiega a tamta osoba jest nawet nieświadoma, dwa: jak masz przyjmować do gildii nowych członków, skoro każdy kogo nie znasz(teoretyczny nowy gracz) może być szpiegiem. Zastanów się do jakiej wybiórczości to może prowadzić, bo pewności że to "nie-szpieg" nie będziesz miał nigdy. Trafia to do ciebie, czy jeszcze nie?

Cale twoje dywagacje na temat zwalczania się czy nie zwalczania pomijam, dla mnie to bełkot, który w żaden sposób się grze nie przysłuży a wręcz odwrotnie.
Co do mojej skromnej osoby - ja uprzedzeń do nikogo, niczego, nie mam. Chyba że ma to jakąś formę żartobliwą.

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 13:23   

Kalam, Zatem co się plujecie o to że ktoś szpieguje... Albo o to że niby ktoś z Teamu sprzyja jednej stronie(to jest najmniej prawdopodobna możliwość). Nie chcecie żeby ktoś logował się wam na konta... Zmieńcie hasło, nie dawajcie haseł do swoich postaci innym, i po problemie... Wtedy jedyne pretensje będziecie mogli mieć do siebie że ktoś was zdradza i już. Chcesz żeby zmieniono system to stwórz wątek gdzie opiszesz obecną sytuację, co jest wg. Ciebie nie tak, i jak powinno się to naprawić, a nie Tworzycie falme topic o tym jaki ktoś jest niedobry i jak oszukuje...

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 13:24   

Tworzenie topicow o oszustwach i pushu tez niewiele daje ;)

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 13:31   

"A ten kto nigdy nie odbiegł od tematu niech pierwszy napisze tu posta"
Racja Koniak temat jest niewłaściwy, ale wierzę że mój post coś zasygnalizował. Jeszcze tylko mała prośba - nie wrzucaj mnie do jednego worka tak jak ja nie robię tego z Twoją osobą.
Nigdzie tutaj się o nic nie "plułem" ani o nic nie oskarżałem Teamu pretensji takoż nie było. Ba mogę nawet śmiało stwierdzić, że wyjątkowo mało marudny bylem.
Pozdrawiam

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 13:33   

Kalam, Ty nie, ale kilka osób w tym temacie tak...

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 13:51   

KoniAK, przetlumacze:
Przyjmujesz do gildii z 20 osob. Zakladamy, ze wiekszosc niestety nie jest Twoimi dobrymi znajomymi z RL, do ktorych masz pelne zaufanie.
Wsrod nich trafia sie szpieg, bo przewidujacy mistrz gildii przeciwnej o takiego zadbal i teraz tylko czeka, az wypowie sie wojne jego gildii. Na zasadzie tworzenia i kasowania postaci, przy konsultacji ze szpiegiem, w pare min jest w stanie odkryc kto dokladnie idzie w danym szturmie i idealnie go podstawic. Przez to wojna jest dla Twojej gildii przegrana juz na starcie, chyba, ze macie co najmniej kilkukrotna przewage, ale i wtedy nic nie jest pewne.

I to wlasnie jest gw Ciebie dobrze dzialajacy system?

To nie jest problem, czy ktos jakas gildie zwalcza, czy nie, ale czy ktos chce grac czysto, czy nie.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
vallo
KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 14:50   

Irmis, Jak jest problem to zakłada się odpowiedni temat i już, a nie spamuje w Kronikach Wojennych...

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 14:54   

Po cos chyba jest mozliwosc splitu, by nie zaczynac calego watku od nowa? ;)

Poza tym nie odpowiedziales na pytanie ;P

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 16:02   

Irmis, Po pierwsze dla mnie taka zabawa w tworzenie i usuwanie postaci to głupota, w końcu to jest tylko gra, po drugie jakby ktoś tak zaczął się bawić to pewnie byłoby to multikonto więc ban. Nie pamiętam jak dokładnie wygląda system wojenny bo dawno nie miałem żadnej wojny(ostatnia w HSP), a wtedy nikt nie bawił się w taką perfidię i nie szpiegowano... Jeśli jakaś gildia zacznie tak się zachowywać, i będzie wojny wygrywała przez szpiegostwo, to robi się sojusz wszystkich innych gildii(którym takie zachowanie nie pasuje) i bije tamtych aż zostaną zgliszcza...

Biorąc pod uwagę że teraz będą ograniczenia liczebności gildii, to mogą wyjść ciekawe rezultaty...

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 16:08   

Teraz tez sa ograniczenia pojemności gildii

Cytat:
po drugie jakby ktoś tak zaczął się bawić to pewnie byłoby to multikonto więc ban.

Oh czego ty nie powiesz :D
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

cornox

-
Piwa: 1/1

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 16:31   

[quoteJeśli jakaś gildia zacznie tak się zachowywać, i będzie wojny wygrywała przez szpiegostwo, to robi się sojusz wszystkich innych gildii(którym takie zachowanie nie pasuje) i bije tamtych aż zostaną zgliszcza...[/quote]
Chyba, że innych gildii nie ma.
Koniak, piszesz, jakbyś nigdy w wojów nie grał. Albo grał w jakimś lepszym świecie, gdzie regularnie sprawdza się multikonta, jest nadzór nad targiem, żeby nie było przekrętów, sprawdza się pushing...
Co do flame w temacie, weź pod uwagę, że po pewnym czasie człowieka może wziąć frustracja nad takim stanem rzeczy, szczególnie, jeśli nikt się tym nie zajmuje.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

[ ZAMKNIĘTY ]