Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Odnośnie naprawiania przedmiotow.
Autor Wiadomość
Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 15:39    [Cytuj]

Cytat:
NO i dziwi mnie to właśnie ,że na końcach ery ludzie przestają grać :/

Dlaczego? Skoro nie mam np. talonów na nowy sprzęt to po co mam grać? ;-)

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 15:39    [Cytuj]

Ale za to statystyki z retro sa blizsze prawdzie. Bo nie wiadomo, ile z tych kont aktywnych na s1, to po prostu osoby, ktore zalozyly przez ostatnie 2 tygodnie postac i tyle.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 15:42    [Cytuj]

Cytat:
Bo nie wiadomo, ile z tych kont aktywnych na s1, to po prostu osoby, ktore zalozyly przez ostatnie 2 tygodnie postac i tyle.

Nie. Bardziej związane z logowaniem (nie zakładaniem postaci) i przedział czasowy jest mniejszy.

Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 15:43    [Cytuj]

Tu Bolivar ma racje... po co grać, skoro nie rozwinę już postaci? Nijak jej nie dokoksze... Co innego gdyby dawać jakieś ciekawe ewenty i/lub wypadajki ultra mega rzadkie, powiedzmy z szansą wydropienia z postrachu równą 0,01% (oczywiście nie ze wszystkich)...

Chodzi mi tu o jakieś artefakty (nowy slot w eq, powiedzmy max 2-3 aktywne artefakty) i np. Symbol Rexel dający +50% dmg dodatkowo, lub Księga Pani (dająca jakieś leczenie bez względu na profit) itp
Ostatnio zmieniony przez Spider4 2010-11-22, 15:45, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 15:45    [Cytuj]

Spider4 napisał/a:
Tu Bolivar ma racje... po co grać, skoro nie rozwinę już postaci? Nijak jej nie dokoksze... Co innego gdyby dawać jakieś ciekawe ewenty i/lub wypadajki ultra mega rzadkie, powiedzmy z szansą wydropienia z postrachu równą 0,01% (oczywiście nie ze wszystkich)

Ponownie jakieś przecieki od Phila ;P

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 15:47    [Cytuj]

Bolivar napisał/a:
Cytat:
Bo nie wiadomo, ile z tych kont aktywnych na s1, to po prostu osoby, ktore zalozyly przez ostatnie 2 tygodnie postac i tyle.

Nie. Bardziej związane z logowaniem (nie zakładaniem postaci) i przedział czasowy jest mniejszy.

O, czyli zmienilo sie od czasu, gdy Phil ostatnio mowil, jak to dziala.
A w powyszym chodzilo mi o zalogowanie sie w celu zalozenia postaci i nic wiecej ;)

Spider4 napisał/a:
Tu Bolivar ma racje... po co grać, skoro nie rozwinę już postaci? Nijak jej nie dokoksze...

Gdy dla celow praktycznych kompleks=sklep zwykly, to tez nikaj bardziej nie dokoksisz postaci, bo kazdy to bedzie miec ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 15:59    [Cytuj]

Przedmioty, które można naprawiać to tylko buty, rękawice, szaty, koszule i spodnie.

Szanse na zdobycie tych przedmiotów i udaną naprawę zostały nieco obniżone ok. 2 tygodnia ery by uniknąć zalewu rozgrywki przedmiotami kompleksowymi, zanim zaczęto je masowo naprawiać. Także wcale nie jest tak łatwo zdobyć te przedmioty. Osoby, które zdobyły owe przedmioty miały po prostu wiele szczęścia.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 16:10    [Cytuj]

Z góry uprzedzam, że wypowiem się czytając zaledwie pierwszą stronę tego tematu i odniosę się w swoich krótkich i niekoniecznie wartych uwagi przemyśleniach właśnie do słów z tamtych postów. Do rzeczy ;)

Uważam, że to czy przedmioty ze sklepu kompleksowego powinny wypadać bądź nie, będzie można z odrobiną pewności i zgody stwierdzić dopiero po zakończeniu całej ery, teraz możemy jedynie snuć przypuszczenia jak cała ta sprawa wpłynie na rozgrywkę.

Moim zdaniem może się ona dość mocno z tego powodu zdestabilizować, bo ktoś będzie miał szczęście albo nie. Odpowiednią ilością szczęścia w możliwościach nabycia przedmiotów w sklepie kompleksowym jest moim zdaniem szansa na wypadnięcie przedmiotów specjalnych (Bożek płodności, Packa na muchy).

Wydaje mi się, że jeśli Team uważał, że lepiej byłoby zwiększyć możliwości nabywcze graczy w sklepie kompleksowym, to winien był przede wszystkim zwiększyć szansę na wypadnięcie tych właśnie przedmiotów. Dalej wszystko zależy od szczęścia, dalej jest większa szansa na kupno większej ilości przedmiotów z kompleksa, ale jakoś tak jakby mniej radykalnie i przyjemnie dzięki temu, nie uważacie?

Co do pomysłu z naprawianiem - ogólnie bardzo mi się on podoba, sam parę razy kupiłem nawet na kramie różności jakieś buty, żeby spróbować naprawić, bo przecież kiedyś w końcu musi się udać! Nie udało się, trudno. Naprawa powinna zostać, ale wydaje mi się, że lepszym rozwiązaniem byłoby otrzymywanie dzięki niej przedmiotów o podobnej wartości bojowej jak te, które otrzymujemy za questy - powiększy się hp, dmg, czas walki, pancerz postaci wydatnie, ale jednak w stopniu na tyle ograniczonym, żeby koniec końców gracz, który naprawdę ciułał te talony przez całą erę, walczył tak by zawsze być w top10, niekoniecznie pierwszy (albo odwrotnie, ryzykował, starał się, nastawiał postać tak, by miała największe szanse wygrywania kolejnych poziomów turniejowych), na koniec mógł sobie założyć tę Furię Rexel czy inne cudo i naprawdę czuł, że pracował na to całą erę. Jest to kwestia podejścia gracza, każdy gracz ma inne, ale takie rozwiązania (naprawa owszem, fajne rzeczy - owszem, ale niekoniecznie z kompleksa te cudeńka, kompleks dla tych, którzy naprawdę całą erę walczyli dzielnie o to) wydają mi się lepszy, czas pokaże kto miał rację :)

Ps. Co do handlu przedmiotami ze sklepu kompleksowego... Wydaje mi się, że wpłynie to negatywnie na rozgrywkę, czego mieliśmy już, niby nie do końca udowodniony - bo chyba nie da się tego udowodnić do końca - ale jednak, przykład na retro. Może umożliwić handel nimi, ale tak by gracze dostawali dużo złota za te przedmioty? (gracze sprzedający). To jedno umagicznienie więcej broni gdzieś tam na poziomie 350 to i tak coś i każdy się z takiej ilości gotówki ucieszy, a wyeliminuje to problem oszustw? (bo to umagicznienie jedno więcej, nawet gdyby zdobyte w nieuczciwy sposób, nie destabilizowałoby aż tak rozgrywki jak zakup nowego sprzętu z kompleksa?).

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
vallo
vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 16:22    [Cytuj]

Bolivar napisał/a:
Cytat:
NO i dziwi mnie to właśnie ,że na końcach ery ludzie przestają grać :/

Dlaczego? Skoro nie mam np. talonów na nowy sprzęt to po co mam grać? ;-)

No właśnie wpakuje się takie Sumo na TOp i nie chce nikogo wpuścić to po co grać :P
Niemniej na niższym lvlu z dobrą postacią (niekoniecznie kalkulator) idzie za średnie zrobić dość talonów
Jest LGL wielorakie.
MI akurat nie chodzi o to ,że ten sprzęt leci (kto dostał się cieszy kto nie - się gryzie0
Ale JAK LECI:) żeby to był jaki totalny random. 0,001% na każdą bestie i wsio

Caus

Argh Buntownik
Lykon
Rycerz
Piwa: 11/30

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 23:18    [Cytuj]

co do tych talonów to ja się tylko odezwę - może dąć możliwość wymiany talonów na złoto? (przykładowy zakres to do 50srebra do 1 złota) - w różnej wiosce różne ceny zmieniające się co tydzień po turnieju - problem zbyt dużej ilości talonów wyleminiowany na rzecz ulepszania.

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 13:40    [Cytuj]

Dla mnie największa bolączką jest że w sklepie komplesowym do 210 lvl jest siano którego sie nie opłaca kupować ()a de facto dobre przedmioty są tylko na 300 :) )

D tego znalezione przedmioty z komplesowego nie mają ceny w srebro-złocie :)
A co do szczęścia :) naprawiłem juz 3 przedmioty z kompleksa .... ale za to tracę gore expa do ścisłej topki bo i turieje idą źle :( ...... i nie mam pojęcia jak oni mogli znaleźć 4złota więcej ode mnie :)

Ogólnie w komplesowym powinny być przedmioty podobne do tych które dostaje sie za misje :) (zmieniając przedmioty co 40-50 lvl liczba talonów by zasadniczo zjechała w dół :) )
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Mamian

Morlindorr
Ork
Rycerz
Piwa: 5/2

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 14:27    [Cytuj]

Pojawia sie pytanie gdzie tu sens mordowac sie z turniejem, gdzie co tydzien dostaniesz powiedzmy 30 talonow, a taki Switek nabil juz prawie 300...

te 4 zlota tez mnie drecza. jakim cudem przy zabiciu takies samej ilosci mobow roznica az 4zl?
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  HSP

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 14:49    [Cytuj]

Gra sie zmienia i staje sie coraz bardziej losowa.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 15:31    [Cytuj]

Mamian, robisz walki pojedyncze i leczysz się wywarami czy automatyczne i leczysz się za złoto?

Cytat:
Gra sie zmienia i staje sie coraz bardziej losowa.

Czy to źle, ze jest element szczęścia? Ja wczoraj na zdrapce wygrałem 20 zł :-) Lubię taką losowość :D

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-23, 16:00    [Cytuj]

To zalezy - woje to juz po prostu zupelnie inna gra. I nie pisze tu o tym, ze sa nowosci, ale o tym, w jaki sposob one funkcjonuja. Zmienily sie same zalozenia gry.

Jedym to bedzie pasowac, innym nie.

[ ODPOWIEDZ ]