Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Odnośnie naprawiania przedmiotow.
Autor Wiadomość
Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 12:30   Odnośnie naprawiania przedmiotow. [Cytuj]

Moim zdaniem coś tu nie gra. Jakieś dwa dni temu dla zabawy poklikałem sobie "napraw" w zakładce sprzęt. Powstały dwa przedmioty ze sklepu kompleksowego, początkowo ucieszyłem się wierząc, że miałem jakieś wielkie szczęście (efekt wzmocniony spożywanym wówczas piwem). Później przyszły refleksje - Raz -daje to w końcu ogromną przewagę, dwa - ciekawe jak fortuna sypie innym graczom? Z tego co się dowiedziałem nie tylko do mnie uśmiechnął się "los". Coś tu jest nie tak :/ Trochę głupi będzie jak pod koniec ery każdy będzie miał większość (jak nie cały) sprzęt z kompleksa.

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 12:47    [Cytuj]

Kalam, są tylko 4 rodzaje przedmiotów wśród przedmiotów do naprawy...

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 12:48    [Cytuj]

Cytat:
Trochę głupi będzie jak pod koniec ery każdy będzie miał większość (jak nie cały) sprzęt z kompleksa.

Dlaczego głupie? Wg. mojej opinii właśnie o to chodzi by wreszcie można było skompletować cały sprzęt. Dodatkowo przy większej ilości złota będzie można ulepszać sprzęt już po pierwszym pojawieniu się w organizacji (gildii). Ponownie pojawią się ciekawe rozwiązania i będzie mniej "kolonów".

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 12:58    [Cytuj]

Cytat:
Kalam, są tylko 4 rodzaje przedmiotów wśród przedmiotów do naprawy...

Niepotrzebny sprzęt sprzedasz za talony, za które kupisz to czego ci jeszcze brakuje...

Cytat:
Cytat:
Trochę głupi będzie jak pod koniec ery każdy będzie miał większość (jak nie cały) sprzęt z kompleksa.

Dlaczego głupie? Wg. mojej opinii właśnie o to chodzi by wreszcie można było skompletować cały sprzęt. Dodatkowo przy większej ilości złota będzie można ulepszać sprzęt już po pierwszym pojawieniu się w organizacji (gildii). Ponownie pojawią się ciekawe rozwiązania i będzie mniej "kolonów".

No może złego słowa użyłem, chodzi mi o to że jeśli każdy będzie miał ostatecznie taki sprzęt to atrakcyjność turniejowa spada - elitarna nagroda w postaci talonów traci na swojej elitarności. No ale to moje zdanie i tyle. :>

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 13:03    [Cytuj]

Tak naprawdę talony w mniejszej ilości dostaje każdy. Teraz za wysokie miejsca będziesz wcześniej mógł kupić lepszy sprzęt, czyli dalej bić lepsze potworki co oznacza, że dalej możesz zarabiać więcej złota... itd. Złoto tez umożliwia ulepszenie sprzętu co ponownie daje "kopa" do dalszych eksperymentów :-)

Jednak to jest moja opinia i nie wiem czy prawidłowa.

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 13:15    [Cytuj]

IMO sprzetu kompleksowego nie powinno sie w ogole sprzedawac - ani innym graczom, ani by dostac kopa z talonami na przyszle wydatki.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 13:24    [Cytuj]

Irmis, dlaczego?

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 13:33    [Cytuj]

Aby sklep kompleksowy byl czyms wyjatkowym, na co pracuje dany gracz przez aktywna gre i uczestnictwo w turniejach.
IMO mozliwosc kupienia 2-3x wiecej rzeczy niz normalnie, dlatego, bo ktos ma znajomych, ktorzy koncza gre, albo im wypadlo, albo poniewaz mialo sie fuksa przy naprawianiu przedmiotow, ktore mozna opchnac za okragla, talonowa sumke, nie wplywa korzystnie na rozgrywke. Usuwa jeden, ciekawy cel, do ktorego mozna dazyc i wybor, na co z kompleksowego sie zdecydowac, bo dawniej nie dalo sie ubrac wszystkiego najlepszego.

Jesli rzeczy z kompleksowego rzeczywiscie maja byc powszechnie dostepne, to moza rownie dobrze usunac zakladke "sklep kompleksowy" i dodac je jako ostateczne przedmioty w normalnym. A nagrody talonowe zamienic na zloto - da to graczom wieksza swobode, na co chca wydac swoje fundusze i zniknie niepotrzebna waluta.
Tak bedzie dla wszystkich prosciej i uniknie sie zamieszania i postow takich, jak pierwszy w tym temacie ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Więcej szczegółów
Wystawiono 3 piw(a):
Atresia, vallo, Khhagrenaxx
Atresia
f(Rycerz) = Win

Gwardzimierz Wielki
Ork
Rycerz
Piwa: 17/49

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 13:42    [Cytuj]

Zgadzam się z Irmisem, moim zdaniem pomysł z wypadajkami dającymi itemy z Kompleksowego jest całkowicie chybiony. W tym momencie w ogóle nie opłaca się zajmować wysokich miejsc na turniejach, na przykład. Bo talony i tak każdy będzie miał (poza tym, którzy mają pecha - na przykład ja). Nonsens.

Głupoto, strzeż się - nadchodzę!
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail] [WWW]

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 13:56    [Cytuj]

W grę grają nie tylko osoby zajmujące wysokie miejsce w Turnieju. Jest też masa graczy, którzy nie mają szans na bycie w topie. Ciekawe dlaczego oni nie mogą dostać na koniec ery przynajmniej połowy sprzętu kompleksowego.

Co do talonów. Waluta jak waluta - takie kupony promocyjne i tyle.

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 14:04    [Cytuj]

Dlaczego ktokolwiek mialby na koniec ery dostawac conajmniej polowe sklepu komlpeksowego? Przy takim zalozeniu naprawde lepiej jest go wlaczyc do sklepu zwyklego.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 14:08    [Cytuj]

Po co łączyć te dwa sklepy? Przecież skoro jest tam lepszy sprzęt to łatwiej mi jest wyszukać przedmioty. Poza tym jest to pewnego rodzaju specjalizacja.

Cytat:
Dlaczego ktokolwiek mialby na koniec ery dostawac conajmniej polowe sklepu komlpeksowego?

Bo to jest zabawa? Gramy dla fanu? Jeżeli nie to powinienem robić wszystko by być w top 10, oszukiwać, włamywać się, itp. Sorry, ale ja gram by dobrze się bawić.

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 14:13    [Cytuj]

Rozdzielmy dobra zabawe, od satysfakcji, jak daje osiagniecie czegos w grze, wlasnymi silami. Skoro chodzi o zabawe, to dlaczego nie wsadzic od razu najlepszego sprzetu dla danej klasy, kazdej poczatkujacej postaci do plecaka? ;>
Przedmioty beda jeszcze latwiejsze do wyszukania i gracze beda sie swietnie bawic ;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
vallo
Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 14:17    [Cytuj]

Irmis, to już twój problem - ja wyraziłem swoje zdanie. Możesz mieć inne. Ja nie mam zamiaru "zarzynać się" przy grze by mieć wszystko. Lecz chcę w przyjemny sposób się bawić. Ty wolisz co innego...

Irmis

Yaya Worobij Miomate

Zloto
Wysłany: 2010-11-22, 14:29    [Cytuj]

Nic nie wiesz, o tym, co ja wole, to po pierwsze, wiec nie do mnie z takimi argumentami.

Ja gram tak, by sie dobrze bawic. Jesli nie siedze nad gra godzinami, kombinujac gdzie isc, co zbierac, kogo i jak bic, to zgadnij co? Racja, bede mial mniej niz ci, ktorzy to robia ;P
I mi to zupelnie nie przeszkadza. Powiem wiecej, moim zdaniem sytuacja, w ktorej bez wysilku moge miec to, co ci, ktorzy sie staraja, jest zwyczajnie chora. To podejscie dobre na jakies fun serwery, gdzie kazdy niemal od razu ma wszystko, a nie do powaznej gry.

Jesli wiec nie masz zamiaru zarzynac sie przy grze, a mimo to nie odstawac od topki, to polecam wlasnie jakis fun serwer. O ile mi wiadomo wojownicy jeszcze czyms takim nie sa, choc z drugiej strony.. ;P

[ ODPOWIEDZ ]