Moje stanowisko do przeklenstw jest niezmienne od lat (choc nigdy nie optowalem jesli ktos chcial wprowadzac cenzure... bo kulturalny czlowiek poradzi sobie doskonale i bez nich).
Mianowicie, przeklenstwa bezosobowe sa dla mnie, jak najbardziej ok... tj.
- "Pierdolne tu sobie! a co!"
- ...jębnąwszy sie w łokieć...
- "...chujowe zycie miałem, tyle Ci powiem..." etc.
Tyczy sie to tez humorystcznego używania wylgaryzmow (dowcip sytuacyjny itp.)
Niedopuszczalne sa natomiast wg. mnie wszelkiego rodzaju wulgaryzmy osobowe (ukierunkowane). tj.
- "piedolisz! Nigdy tego nie powiedzialem!"
- "pojebalo Cie chyba..."
- "spierdalaj idioto!"
ale tez:
- "Do kurwy nedzy, zamknij się!"
- "ja pierdole... Ty naprawde tak myślisz?"
Ergo: jakiekolwiek uzycie wulgaryzmu wzgledem innej osoby, jest dla mnie absolutnie niedopuszczalne i powoduje jedynie agresje.
Inna sprawa jest fakt, ze bardzo latwo nagiac te zasade i przemycic powazna obelge wzgledem innej osoby (pod przykryciem np. dowcipu). Dlatego najlatwiej jest z urzedu zabronic uzywania przekleństwa w kazdej formie. To daje nam dosc solidny argument prewencjny.
Ps. Gwoli jasnosci.
Jako administarator zezwalam na uzywanie wulgaryzmow w tym temacie w celach przykladowych/kontynuowania dyskusji.
Wiecie że tak naprawdę wszyscy tutaj dyskutują na temat regulaminu forum(którego i nam się nie uda zmienić jak widać po dyskucji), ale mało kto pisze cokolwiek o regulaminie gry...
Mnie naprzykład urzeka ten artykuł:
Cytat:
§8 Ograniczenie odpowiedzialności.
8.1. Team nie ponosi odpowiedzialności za wszelkie szkody na zdrowiu psychicznym bądź fizycznym powstałe podczas korzystania z usług oferowanych w grze oraz na forum.
Ja wiem jakie szkody na zdrowiu psychicznym można tutaj doznać... Sam jestem jednym z osobników wywołujących je... Ale ciekawi mnie jakie szkody na zdrowiu fizycznym można doznać korzystając z usług oferowanych w grze?
A mi się już nie chce poprawiać po raz kolejny postów. Zrobiłem to przed decyzją Ralza i nie będę ich ponownie edytował. Mam to gdzieś po tym temacie widzę że nie warto się starać...
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
BTW jeszcze ostatnia wypowiedź na temat wulgaryzmów i cenzury... Wystarczyłoby dodać tzw. spoiler tag([spoiler] [/spoiler]) który pozwalałby niektóre wypowiedzi pisać w sposób ukryty, gdzie bez własnego kliknięcia by się nie widziało co jest napisane...
Spider4, Wojownicy nie WoW. Nie trzeba przy nim siedzieć non stop... Poza tym to chyba byli chińczycy...
Chyba źle się Ralz wyraził... Używanie wulgaryzmów w celach kontynuowania dyskusji trochę źle wygląda... Jedynie w celach przykładowych mozna uznać niektóre wulgaryzmy jako właściwe...
Ja powtarzam: przekroczyłem prędkość i mnie złapali to zasługuję na mandat i nie wykłócam się o to. Nie mam usprawiedliwienia, że spieszyłem się, że chciałem pokazać ile można jechać. Nie złapali mnie - miałem szczęście.
Tyle mego w tym temacie.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Boli, tylko że tutaj na forum nie ma że użyję wulgaryzmu i a nóż mnie złapia, albo nie... Tutaj można wrócić do postów nawet sprzed kilku miesięcy i ukarać za jakąś kobietę lekkich obyczajów...
Jeśli ktoś nie potrafi odgrywać swojej postaci bez wulgaryzmów, może to robić na innym forum. Na tym nie będą dopuszczalne ani w klimacie ani nigdzie indziej. Takie jest moje stanowisko i dopóki mam w tej sprawie coś do powiedzenia to się nie zmieni.
Temat zamykam, bo zaczynam mieć wrażenie, że zaczyna iść wyłącznie w kierunku podważania regulaminu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum