To jest problem z szybszym naliczaniem tur... Problem wynika z tego, że gra po naliczeniu 120 tur uznaje że minął dzień i nalicza nowe limity... To jest problem który się pojawia tylko przy zwiększonym napływie tur... Jako ze przy normalnym wiadome jest że po tych 120 turach będzie kolejny dzień...
skoro są wirtualne dni to powinno być ograniczenie tylko do wirtualnych dni
ale w tym przypadku musialy by byc tez wirtualne staty i lvle bo w tym momencie przetrzymywanie turek treningowych dawalo by duze plusy nie na pocatku ale pod koniec gdzie bedziemy juz mogli bic klasy slabe przeciw naszej postaci majace dajmy na to 20 lvli wiecej to normalnym jest ze jak znajdziemy 3 takich to sobie spokojnie poczekamy niech sobie przez tydzien nabija te 7lvli (1 lvl na dzien dla uproszczenia obliczen ) to zyska sie na tym ok 14*6 (za pierwszy dzien) + 12*6 +10*6 +8*6 +6*6 +4*6 +2*6 to daje bodajze 336 expa wiecej
Grudo, tak było też w V erze. Można było poczekać czekać aż przeciwnicy nabiją kilka poziomów i nikt nie narzekał. Ważne by nie dało się kisić tur do walk przeciwko grupom które są źródłem naprawdę sporego doświadczenia ;-)
Na wysokich poziomach nie powinno to robić różnicy. Tak samo jak dużej różnicy nie zrobi te 330 expa... pod koniec ery to będzie jedna walka z mobkiem We wczesnych etapach - ryzyko. Fakt przeciwnik będzie dawał więcej expa ale będzie też trudniejszy o wiele, biorąc pod uwagę, że nie można sklikać wszystkich tur najpierw a potem wykonać wszystkie zaległe treningi.
Kumulowanie tur treningowych nie działa.
Przed rozpoczęciem walk treningowych specjalnie sprawdziłem w karcie walk i stało tam jak byk, że limt walk z 08.04 treningi 0/6, zanim zacząłem walki z mobkami chciałem odbyć treningi z wczoraj, więc trenuję raz drugi trzeci i czwarty zaglądam do karty walk a tam zużywa mi turki z dzisiaj więc albo nie kumam w jaki sposób kumulacja przebiega i ją się wykorzystuje albo ona nie działa.
W górnym pasku masz datę i ilość tur, z czego jedna jest w nawiasie.
Data oznacza aktualny dzień wirtualny, liczba przed nawiasem ilość tur jaka pozostała w aktualnym dniu wirtualnym, liczba w nawiasie to liczba tur łącznie zgromadzona na koncie.
Na karcie też jest data dnia wirtualnego. Data ta zmienia się gdy dzień wirtualny zmieni się na kolejny i odbędziemy walkę z potworkiem. Wtedy na karcie resetują się limity dzienne.
Np. 8.04 10(130) - oznacza, że w dniu wirtualnym 8.04 mamy jeszcze 10 tur do wykorzystania, zanim zmieni się na 9.04. Jeśli nie wykorzystamy tych tur na walki limitowane a na zwykłe z bestie - walki limitowane z dnia 8.04 przepadną.
A to o takie buty chodzi, Czyli nie sugerować się zapisem z karty walk, że z poprzedniego dnia zostały nam walki do stoczenia, tylko sprawdzać główny licznik. Rozumiem. Cofam zgłoszenie o niedziałaniu z poprzedniego mego posta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum