Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Phil
2010-11-03, 18:28
Tak na serio serio... ilu z Was..

Przeczytało regulamin forum i gry
Tak, przeczytałem od deski do deski
48%
 48%  [ 17 ]
Niestety bylem zbyt pochloniety klikaniem turek zeby go przeczytac
51%
 51%  [ 18 ]
Głosowań: 35
Wszystkich Głosów: 35

Autor Wiadomość
Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-11-02, 23:22   

Dodaj jeszcze pierwotna nazwe postachów :D
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-11-02, 23:31   

Tsu, regulamin gry, nie forum... ;P

Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2010-11-02, 23:32   

Tsu jak wojny nie było? A krucjaty o Awruka? Mój ban? Cała wojna była na forum o złamuśne doczepianie się bez powodu... no bo jak w realiach "średniowiecznych" ma nie byc wulgaryzmów?

Mój avek, stara sygna i link w podpisie zostały dodane podczas wojny o to ;P

EDIT: moim zdaniem czepianie sie nicku Awruk kiedy w grze było (już niestety wycofali) bóstwo Awruko było lekką schizą... teraz nie widzę czepiania się nadwyraz więc jest chyba ok ;P
I jeszcze jedno, nie wiem jak wam, ale mi bajki robotów lema kazano czytać w podstawówce i jakos nikt Awruko sie nie przejmowal mimo, ze wiedzielismy co to wspak jest ;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Kudlaty
Narn i Hin Hurin.

Piwa: 4/25

Zloto
Wysłany: 2010-11-02, 23:38   

Tsumoso napisał/a:
Ja ciągle się dziwie, że funkcjonuje tu nadal w regulaminie pojęcie 'pseudocenzura' i temu dziadowi (ew. dziadowskiemu lobby) co to wymyślił(o) udało się to utrzymać ;P Nigdzie w poważnym miejscu się jeszcze z tym nie spotkałem. Takie coś wyobrażałbym sobie na forach dla jakiś głęboko wierzących 70letnich purystów + rozmodlonych sióstr zakonnych... czy na forum wątpliwej orientacji seksualnej, nadwrażliwych miłośników poezji recytowanej ciemną nocą podczas pełni księżyca - ale na forum z normalnymi ludźmi, pasjonatami fantasy, osób mordujących/pijących/bijących się wirtualnie (i w sumie nie tylko), gdzie osoby na wysokim szczeblu na co dzień między sobą jadą językiem bardzo pikantnym, gdzie główny grafik stworzył genialnego "ciasteczkowego potwora" który 'już nie miał ochoty jeść tych ******** ciasteczek', gdzie średnia wieku oscyluje koło wieku "studenckiego" etc

I potem kończymy z tym, że na bank większość uważa to za durne, że można dostać warna pisząc <pierwsza litera><gwiazdki><ostatnia litera> pewnych słów - protestujących jednak nie ma i tego też nie rozumiem.

Myślę, że nikt tak naprawdę nie czytał regulaminu, wszyscy tu tylko ściemniają. Inaczej przedyskutowalibyśmy to co naszym zdaniem w regulaminie warto pozmieniać.

Tsu a brałeś pod uwagę, że w pierwszych tygodniach po pojawieniu się tego regulaminu trwały zaciekłe walki, zakończone porozdawaniem ostrzeżeń i banów? I tak rebelia została krwawo stłumiona i nikt już nie próbował ponawiać tematu tego, że jak by nie patrzyc regulamin jest z pupy wzięty :P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

KoniAK
Błękitny Chomik

Random
Berserker

Piwa: 40/12

Zloto
Wysłany: 2010-11-02, 23:44   

Przypomnę filmik który wtedy powstał na fali walk z wszechogarniającą cenzurą...
http://www.grapheine.com/...0053b78f3d8202c

Ten akurat dotyczył dowcipu napisanego przez Żeta, odnoszącego się do stereotypów rasowych, które zostały uznane przez któregoś z moderatorów jako rasizm...

mef
bold & beautiful

Kristall Mef
Piwa: 29/24

Zloto
Wysłany: 2010-11-02, 23:55   

Cytat:
Tak, przeczytałem od deski do deski

...aby używać go przeciwko wrogom politycznym i wytykać teamowi czego nie pilnuje... ;P

Pozdrawiam.
  Banda Upiornej Czaszki

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Irmo, Haspen
Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 07:22   

Spider, tylko jak ja zaczynałem się zachowywać jak wy to wam już nie odpowiadało - było to złe. Dlatego jeżeli od jednej strony wymaga się pewnych rzeczy to druga strona też powinna je spełniać.

KoniAK - dobre, muszę zaproponować zmianę regulaminu by banować za samo zalogowanie ;-)

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 09:39   

Cytat:
Ja już bym warna dostał :P

Bo jeszcze Emila nie było ;-)

Tsumoso
GWN Technocrat

Tsumoso
Krasnolud
Piwa: 86/82

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 09:39   

To z Awrukiem pamiętam - po częsci moja wina bo na głos na SB wygadałem Awruka, że też ma fajny nick, zwłaszcza czytany wspak (jak i ja wtedy) ... i się okazało, że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi, to przeze mnie miał potem problemy :>
  Gildia Wielkich Niezależnych

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 12:02   

Owszem, w przeszłości w grze pojawiały się pewne treści, które nie powinny. Ale po zmianach "kadrowych" ;P nic takiego już nie miało miejsca. Nawet jedno z bóstw o nicku podobnym do wspomnianego gracza dostało nowe imię ;-)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Admin 2.01

Piwa: 29/6

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 12:05   

No... nadawał by się na polityka. Umie tak z super delikatnie powiedzieć "nie" które brzmi jak "tak" ;)

Spider4

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 12:23   

raczej mówi 'odczep się' które brzmi jak: "życzę miłego dnia" ;P
I serio... jakoś nie widzę przeciwwskazań aby w działach klimatycznych i opisach świata były wulgaryzmy lub ester egg'sy w grze takowe zawierające. Klimaty średniowieczne. Jakoś nie wyobrażam sobie krasnoluda mówiącego: "odpimpaj się waszmość, albowiem irytujesz mnie zacnie" zamiast: "na pohybel takim złym jak ten wychędożony w rzyć swoją czarną przez mrocznego smyracza elfi pomiot co go matka na kamieniu wysrała!"
Ostatnio zmieniony przez Emilka 2010-11-03, 17:42, w całości zmieniany 1 raz  

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 12:28   

<po kliknięciu zgłoś do moderatora ;) >
Spider, właśnie jest problem. Ludzie nie potrafią odróżnić części klimatycznej od zwykłej forum. Zaraz zaczyna się: a bo on użył takiego i takiego wyrazu i nie dostał warna, a ja tak. Niestety wiesz dobrze, że nie ma szans na to by ludzie panowali nad sobą - po prostu prościej jest wprowadzić stały regulamin.

Spider4

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 12:40   

Bolivar, ale to bardziej proste niż myślisz. Wszędzie oprócz "Kącik gracza", "Bramy miasta" i "Severan: Wojownicy" wymagane jest wypowiadanie się jako postać (w szkołach decydują mistrzowie). W tych trzech wymienionych jest absolutny zakaz wszczynania wojen i wyzywania się, cała reszta brana pod uwagę tylko jeśli z postu nie wynika, że jest to odgrywanie postaci. Kwestia nie robienia inkwizycji: o! powiedział słowo na k! bana mu! Tylko: o... Lucian Nenharma wkurza bordowego... szykuje się wojna w grze. W sumie wszystko zależy od graczy obecnych i sposobu "wychowania" nowych. Taka umowa społeczna. I tak wiem, że może dupnąć, ale czemu nie spróbować? W pierwszej erze były regularne potyczki na forum między szkołami i się żyło miło, jakoś ludzie w większości potrafili to rozdzielić. A zbyt ostre pilnowanie zniechęca graczy do zaglądania tu, bo będą woleli siedziec na forum gildii gdzie nie dostana banana za odgrywanie złej/chaotycznej/wkurzonej postaci

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2010-11-03, 12:42   

Ciekawa teoria które nie sprawdziła się w praktyce na forach (czyli na byłych i obecnym) Wojowników...

[ ZAMKNIĘTY ]