a) komunikat końcowy dotyczy ZAWSZE atakującego nie tego u kogo jest wyświetlany.
b) z doświadvczeniem wszystko w porządku:
- za wygrany trening otrzymujemy (poziom atakowanego)*2
- za przegrany trening przeciwnik otrzymuje (poziom atakującego)/2
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Na to wygląda.
Niestety nie wiem w jaki sposób jest nalliczany exp za remis.
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Exp za wygraną jest zawsze lvl przeciwnika *2, nie ważne czy w ataku czy obronie. W dolnej tabelce jest błąd wyświetlania. W górnej przy wygranym masz 14 expa i tyle właśnie dostałeś. Możesz mi wierzyć.
Mh na moje błąd w założeniach gry. Może to być w przyszłości wykorzystywane do oszustw. Wybijanie kogoś w swojej gildii niech 3-4 osoby dziennie zmarnują 1 trening dziennie na przegraną z takim kimś i mamy kolesia całkiem ładnie napakowanego expem. Wiem że to mniej logiczne ale exp za obronę powinien być mniejszy by ustrzec się w przyszłości oszustw i nadużyć. Np graczy zachęcających do trenowania na nich w nadziei że wygrają obrony i wybiją się z expem.
Znaczy co jakbym dzisiaj sobie stwierdził a co zatrenuję na Tsumoso albo na Harcie to bym dostał bana ??? To tylko 1 lvl różnicy między mną a nimi ale w praktyce to jawne samobujstwo ale nie udowodnicie mi że nie uważałem że sobie poradzę. A takim czymś mógł bym im dać sporego kopniaka w pierwszych dniach ery. A takie koksy już umiały by ten początkowy dystans utrzymać na dystansie czasu.
Arnatos ma niestety rację. exp za wygraną w obronie powinien być niższy. maxymalnie taki jak pokazane jest to na sceenie powyżej, choć i to może być za dużo. Po prostu zbyt łatwo tu o nadużycia
Arnatos ty to zrobisz raz, ale jak ktoś będzie chciał pushować to raz tylko tego nie zrobi, da się to wyłapać nawet jak wciągnie do tego kilkudziesięciu osobową gildię, wtedy po prostu posypie się mnóstwo bardzo długoterminowych banów.
Ostatnio zmieniony przez Natan 2009-04-09, 19:57, w całości zmieniany 1 raz
Wg. ciebie banowanie za świadome łamanie regulaminu który zaakceptowali i zobowiązali się przestrzegać, ba, poświadczyli że zapoznali się z tym regulaminem, nie jest dobrym rozwiązaniem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum