Właśnie byłeś bo tak Cie wychowywali: czytaj na starcie miałeś bonus później go zmieniłeś na jedyny właściwy
Innymi słowy zakładam, że placówka wychowawcza/rodzina wpaja z góry swoje przekonania lub wychowuje w ateizmie, tak czy siak od samego poczatku cos jest
Nie zgodzę się... Jak jesteś młody to robisz to bo Ci mówią że to jest jedyne właściwe, a nie dlatego że sam tak uważasz, dopiero jak sam zaczynasz uważać że wiara jest właściwa to dostajesz bonusy od wyznania typu:
W grupie głęboko wierzących katolików masz bonus +10 do obrażania osób innych wyznań
Oczywiście są też minusy przynalezności do danego wyznania typu:
-X% dochodów oddawane na tacę, gdzie X zależy od stopnia zaawansowania w danej religii
Fakt Ateizm pod tym względem jest unikatowy bo nie posiada ani bonusów ani minusów...
Cy ja wiem czy takie dziwne... zawsze byłem katolikiem, do czasu bierzmowania. Po tym rytuale zmieniłem wyznanie i zostałem głęboko wierzącym ateistą
To tak samo miałem. Kilka miechów po bierzmowaniu stwierdziłem, że boga nie ma
Jak już se nabiłem posta to się przy okazji zapytam.
Czy można gdzieś zobaczyć spis wszystkich profitów po aktualizacji w ostatecznej fazie rozwoju? Coś takiego jak w instrukcji do gry (którą zdało by się zaktualizować o nowości )
Ostatnio zmieniony przez Emilka 2010-10-27, 22:08, w całości zmieniany 3 razy
To samo miałem. Kilka miechów po bierzmowaniu stwierdziłem, że boga nie ma
Tzn. nie twierdze że Boga nie ma (Jestem Ateistą Semantycznym). Uważam że jest. Jednak Bóg ani nie jest wszechmocny, ani (z pewnością) miłosierny. W zasadzie to mógłbym pisać i pisać, ale po co? Każdy niech wierzy w co chce, mnie to nie boli dopóki mnie to nie dotyczy.
EDIT, dobra, faktycznie spamujemy
_________________ What I cannot create, I do not understand. - Richard Feynman
Ostatnio zmieniony przez Emilka 2010-10-27, 22:24, w całości zmieniany 3 razy
Ja stwierdziłe że boga nie ma zanim doszedłem do bierzmowania... A dla wszystkich ateistów polecam skecze Georga Carlina i jego rozważania o bogu... Albo jego zsumowanie 10 przykazań... Chyba lepszego komika pod tym względem się nie znajdzie... Oczywiście najlepiej słuchać w oryginale czyli po angielsku...
/Spłynie
Ostatnio zmieniony przez Emilka 2010-10-27, 22:24, w całości zmieniany 1 raz
Hmmm widać że coraz więcej ludzi staje się ateistami... Ja również zaliczam się do tej grupy. Ateista bylem już w wieku 15-16 lat jednak sakrament bierzmowania otrzymałem tylko i wyłącznie z powodu rodziców i z powodu braku decydowania o swoim życiu (to było przed 18) po osiemnastce stwierdziłem i rodziców uświadomiłem że ja nie wierzę i przyjęli to jakoś bo jakoś ale mnie już nie męczą chodzeniem do kościoła, obchodzeniem świąt itp itd.
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
To ja jestem dziwny bo od kiedy sięgam pamięcią chodziłem do tego przybytku zwanego kościołem od święta, nie znosiłem wrzucać na tacę i za nic nie rozumiałem po co ta gimnastyka... zwyczajnie nie czułem potrzeby umiejscawiania kogoś nad sobą i wynosiłem z tego tylko obserwacje kiedy wstać/klęknąć jako przerwa pomiędzy myśleniem o głupotach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum