Modyfikacja cudzego kodu, to parszywa robota. Bolivar dobrego porównania użył z książką, bo to tak mniej więcej wygląda. Chłopaki mają taką książkę... bez spisu treści...
Emil w tej chwili to narzekasz bez powodu. Programuje jedna osoba źle- bo tyran, programuje więcej jeszcze gorzej- bo indywidualiści. Wg. mnie to że będzie więcej programistów znających kod na dłuższą metę daje same plusy bo i 3 ludzi będzie mogło poświęcić więcej czasu niż jeden ludź, a jeżeli rozsądnie będą dzielić się zadaniami to nie dojdzie do żadnych sprzeczek. Optymizmu trochę
Pomóż zrealizować marzenia starego krasnoluda i dostać mu się na #1 wojo-lam pre ery. Trenuj z: Darodc Tępy
A to zależy z czego ta książka by była bo jeśli z pewnych dziedzin nauki to w przeciągu dwóch dni mógłbym ją całą przeczytać i dużo bym się nauczył z niej.
Punio a gdzie ja narzekam że programistów jest więcej? Fajnie że jest ich teraz tyle tylko znając Wojtka i tych programistów jestem przekonany że do sprzeczek dojdzie no ale oby jak najmniej ich było.
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
Książkę, którą napisała osoba z której publikacjami nie miałeś wcześniej do czynienia, która ma swoje własne pojęcia (np. zamiast słońce pisze $nova)? Dodatkowo książka ma 500 stron i rozdziały są ułożone w losowy sposób?
Emil, pewnie nigdy nie widziałeś kodu i nie miałeś do czynienia z programowaniem...
No chyba, że chcesz byśmy od razu wrzucili kod taki jak jest i później będziesz pisał jak to się opierdzielamy, jak nic nie robimy... naprawdę dzięki za pomoc. Można na ciebie liczyć .
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Emil - wiem czemu masz takiego Avara-,bo narzekasz jak baba..
Skoro piszesz ,że nie będziesz grać to po kiego resztę maltretujesz kiedy będzie gra?
Lub jeśli tak szybko ci wiedza wchodzi to się dokoptuj w skład i rób kod..
A jak piszą poprzednicy nie jest to wcale proste. linijkę idzie poznać ,ale jak się widzi tysiące do idzie hopsa dostać. Napewno jak będzie gotowe to sięo tym dowiemy. A jak nie masz co robić to założyli nowy topic to klikania (przyczynisz się dla kogoś)
_________________ Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
Bolli zgadza się właściwie raz tylko widziałem kod i to był akurat kod wojów co admin mi pokazywał coś o czym kompletnie nie mam pojęcia. Niestety nigdy nie umiałem i nigdy nie będę umiał programować bo uważam że to jest nudne siedzieć przed kompem i tylko klikać w klawiaturę. To nie dla mnie. Fakt faktem nigdy nie miałem nic do czynienia z programowaniem. W końcu nie po to poszedłem na biologię żeby programować coś na kompie
Vallo wiesz dlaczego męczę tą grę? Bo na gg dostaję dziennie kilka zapytań kiedy ruszą woje i w ogóle co się dzieje z grą od ludzi co nawet nie wiedzą że mamy swego bloga i to forum a mój numer skądś tam mają bo jest publicznie dostępny. Chyba mam prawo do ponarzekania co nie?
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
Heh jak widzę nie ma mnie kilka dni na forum a tu mała bomba --Wojtek wreszcie zdecydował się udostępnić kod gry-- troszkę potrwa zanim coś się ruszy ale mam nadzieję że będzie warto czekać więc pozostaje tylko życzyć programistom szybkiego zapoznania się z kodem.--Panowie do roboty-- ludzie już wystarczająco długo czekają na jej powrót
Emilka jak ich nie znasz to jest blokuj:) albo po prostu wklej link z tym forum..
Swoją drogą jeśli odpali -ciekawe ile% graczy uda się odzyskać..
Ja wejdę choćby z ciekawości:D
_________________ Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
Emil i tak się ciesz, że masz pytanie kontrolne. Nawet sobie nie wyobrażasz ile bez tego ludzi by pisało Ja kiedyś miałem bota który kazał wpisać wskazane słowo, a znalazł się gość który nie mógł go przejść
A robota z kodem to parszywa robota.... Sam trochę stukałem a jak trzeba było zrozumieć czyjś kod to była masakra. To tak jak byś poznał gramatykę japońską a następnie miał zająć się poprawianiem błędów w poezji.... Rzeczy które są proste i oczywiste przestają takie być.
Ale i tak najciekawsze było jak prowadzący się zastanawiał jak ten program działa.... ponoć nie miał prawa a wszystko śmigało.....
Wiecie jaki jest Wojtek poukładany.... teraz wyobraźcie sobie jego kod.... Ale mam nadzieję iż się uda.... trzymam za nich kciuki.
Ja podobnie jak Mario, po prostu czekam. Nie znam się na programowaniu i nie mogę się wypowiadać na ten temat. Cieszę się, że Admin udostępnił kod i wierzę, że będzie dane mi jeszcze kliknąć kilka turek ;-)
Co do Waszych wypowiedzi, to Bolivar i Wojtek uświadomili mi, dlaczego grałem najchętniej w IV Erę - tamta Era była "surowa" graficznie, a co za tym idzie, potrafiła pobudzić wyobraźnię tak jak dobra książka (i stąd moje opowiadania).
Nie wiem jakie jest wasze zdanie, ale według mnie elementem łączącym ludzi na stały (Zloty, imprezy, odwiedziny we Wro itp.) było właśnie kombinowanie, jak tu zinterpretować "klimatycznie" te wszystkie bugi
_________________ Praca nauczyła mnie wielu rzeczy, między innymi tego że honor należy zostawić dla przyjaciół - wrogom strzelaj w plecy, bo inaczej oni cię zastrzelą...
było właśnie kombinowanie, jak tu zinterpretować "klimatycznie" te wszystkie bugi
To musiało się dziać, jak wojowie zmienili nagle płeć
Coraz bliżej... Wojownicy są jak Frankenstein. Uzupełnieni o świeżutkie mięsko, starannie pozszywani... Czekają tylko na burze z piorunami, by powstać i siać terror. Tym razem jednak mamy zapas trwałych nici (Ba! Mamy nawet zszywacz i taśmę klejącą), oraz kogoś od machania igłą (zszywaczem też). Co więcej... Nawet się go przypudruje, by mu nosek nie błyszczał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum