Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Khhagrenaxx
2009-11-20, 16:30
Naliczanie tur
Autor Wiadomość
Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-04-05, 12:32    [Cytuj]

Otworzę temat ponieważ dotyczy on naliczania w kumulacjach - a ów nie został jeszcze wyczerpany. Proszę jednak nie poruszać prędkości naliczania.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2009-04-05, 16:29    [Cytuj]

Po wyklikaniu turek z poprzedniego dnia informacja o dniu zmienia się tylko przy wyświetleniu turek. Limity w karcie postaci zerują się dopiero po odbyciu treningu.
  Ferrońskie Diabły

Admin 2.01

Piwa: 29/6

Zloto
Wysłany: 2009-04-05, 18:10    [Cytuj]

Możliwe że poprawiłem... ja to przetestowałem 2 postaciami, Was jest więcej, więc łatwiej Wam będzie przetestować ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-04-05, 19:27    [Cytuj]

Gwoli wyjaśnienia:

Data - to aktualny dzień wirtualny
Pierwsza wartość - ilość tur w aktualnym dniu wirtualnym
Druga wartość, w nawiasie - całkowita ilość tur zgromadzona na koncie

Teraz pojawienie się nowego dnia wirtualnego nie zaskoczy już nikogo - więc nie ma obaw o utratę dziennego limitu w wyniku niespodziewanej zmiany dnia wirtualnego na kolejny.

Melkor
(PMC) Eleint

Elf
Strażnik
Postawił 2 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 00:30    [Cytuj]

tury ostatnio robiłem w sobotę rano (podkreślam rano) przed godziną 0 dnia niedziela zrobiłem 4 treningi i mam teraz 3(298) z czego to 3 nijak się ma do mojej prawidłowej ilości tur z dnia soboty. ..a teraz 4.. znaczy wyświetla z obecnego dnia a nie z "dnia wirtualnego"

/edit
po kliknięciu walki mam już 144 przed nawiasem ... pytanie skąd się wzięło to pierwsze 3 a potem akumulacja do 4, co by znaczyło, że licznik został odświeżony (?) a nadal pokazywał bzdury :) zwłaszcza iż jest 1:30 czyli powinno było być co najmniej 7 :D
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Admin 2.01

Piwa: 29/6

Zloto
Wysłany: 2009-04-07, 11:25    [Cytuj]

Wynika to z 2 (małych) błędów:
Przyrost tur został przyśpieszony z 1tura/12min => 1/10min. Powodowało to złe wyliczenia dnia, bo jest to 'skrótowo' napisane tylko na 1/12min. Więc jak będzie on normalny, wówczas błędu nie będzie.

2gi błąd: jeżeli posiadaliśmy mniej niż 120 tur, wówczas ilość tur na dzisiejszy dzień była źle wyświetlana, stąd nagły przeskok dnia z 'własnego widzimisię'.

Podsumowując, błędy te zostały odnalezione. 2gi zostanie poprawiony, 1wszy nie wymaga jeszcze poprawy.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Kefeon
główny cienias

Piwa: 13/12

Zloto
Wysłany: 2009-04-09, 14:05    [Cytuj]

Cytat:
Teraz pojawienie się nowego dnia wirtualnego nie zaskoczy już nikogo - więc nie ma obaw o utratę dziennego limitu w wyniku niespodziewanej zmiany dnia wirtualnego na kolejny.

Z tego wynika, że błąd został naprawiony. A guzik prawda, właśnie się nadziałem. Nabiłem 5 lvl i czekałem, aż się zwolni miejsce w BłSR, żeby jeszcze przytrenować w ramach środowych treningów. Miałem 80(80) i datę wczorajszą, a po wykorzystaniu 10 tur dzień przeskoczył na dzisiejszy i jest 70(70).

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-04-09, 14:10    [Cytuj]

W związku z uszkodzeniem pliku podczas przesyłu, wczoraj tury naliczało co 10 minut a nie co 12. Prędkość została poprawiona ale to prawdopodobnie to wynik tego błędu.

[ ODPOWIEDZ ]