Ale system nagród drużynowych w "drugiej sesji" przydałoby się zmienić? Bo nie dość, że są wyższe to tylko 4 drużyny się zgłosiły co oznacza pewne talony i złoto za sam udział, co wydaje się bez sensu...
Proponowałbym skasowanie na retro druzynowego LGL sesji drugiej, bo jakby nie spojrzeć przyniesie on spore korzyści tylko pewnej wąskiej grupie.
_________________ Louis Armstrong - "A Kiss to Build a Dream On"
Ale system nagród drużynowych w "drugiej sesji" przydałoby się zmienić? Bo nie dość, że są wyższe to tylko 4 drużyny się zgłosiły co oznacza pewne talony i złoto za sam udział, co wydaje się bez sensu...
Proponowałbym skasowanie na retro druzynowego LGL sesji drugiej, bo jakby nie spojrzeć przyniesie on spore korzyści tylko pewnej wąskiej grupie.
Wszyscy mogli się zgłosić. Mieli na to tydzień czasu, a jeżeli tego nie zrobili to już tylko ich wina.
Wybacz Panie ale od takiego pitolenia mam zawroty głowy.
Wszystkie dodatkowe zasady gry poza oficjalnym regulaminem to nonsens ale nie o tym przyszło nam dyskutować.
Osobiście nie mam zamiaru się bawić w takiej piaskownicy. Proszę twórcę tej farsy LGL zwanej o przemyślenie tego co się zaczyna wyrabiać. Od samego początku było wiadomo że takie cudo tylko namiesza. Bardzo to życiowe, silni stają się silniejsi etc. itp. hip hip hurra. Jednakże to gra jest tylko i o zabawę tu chodzi, życiowości mam codziennie powyżej uszu.
Jeszce brakuje żeby się ścigać kto pierwszy zaatakuje najsłabsza gildię po 24h ochrony i nabijać punkty. Upss... chyba zdradziłem ciekawy pomysł.
Wszyscy mogli się zgłosić. Mieli na to tydzień czasu, a jeżeli tego nie zrobili to już tylko ich wina.
Tą sesje lgl trzeba już dokończyć, ale na przyszłość trzeba nieco zmienić zasady. Przykładowo nie zgłoszenie żadnych zmian oznacza przepisanie nazw i składów drużyn bez zmian do nowej lgl.
?apówka napisał/a:
Od samego początku było wiadomo że takie cudo tylko namiesza. Bardzo to życiowe, silni stają się silniejsi etc. itp. hip hip hurra. Jednakże to gra jest tylko i o zabawę tu chodzi, życiowości mam codziennie powyżej uszu.
No to jest rzeczywiście minus lgl, że jak się nie załapiesz do drużyny to jesteś w czarnej dziurze
Zwłaszcza nowy gracz (powiedzcie mi że tacy się trafiają ) ma tu przerąbane bo nie zna ludzi w grze i ciężej mu się gdzieś wepchnąć po znajomości.
?apówka napisał/a:
Jeszce brakuje żeby się ścigać kto pierwszy zaatakuje najsłabsza gildię po 24h ochrony i nabijać punkty. Upss... chyba zdradziłem ciekawy pomysł.
Też mi się nie podobała ostatnia wojna, ale co poradzisz
Edit: Moderatorem tego działu ja jestem, ale regulamin obowiązuje wszędzie i wszystkich. Jeszcze jeden wulgaryzm a pójdzie pmka do moderatora o nałożenie kary. - Azareus
Edit: dupa to przekleństwo? chyba że chodzi o słowo zaczynające się na przej...
Ostatnio zmieniony przez Azareus 2010-09-24, 17:50, w całości zmieniany 4 razy
To może odpowiem tym razem w sposób błękitkowi - piracki, bo niestety taki się w wojach wytworzył i może, jak przemówię "waszym" językiem" to zrozumiecie. Ale na pewno nie zrozumiecie. ot tak dla zasady aby zgody nie było.
Propozycja zasad była. Było wiadome, jak to będzie wyglądało, i ze nagrody będą w grze przyznane. Jeżeli powstały jakieś nieścisłości - był na to czas, aby to poprawić. Tak samo, jak robi się to w innych grach, powinienem niektórych skwitować, ze czas na zgłaszanie obiekcji minął. A to, ze nanosiłem jakieś poprawki, to działo się to tylko tego powodu, że to miała być gra dla przyjemności.
Tak, bardzo to nieżyciowe, że Ligi wygrywają najlepsi, złote medale olimpijskie, tu cie zaskoczę, oh, tez zdobywają najlepsi! No jakim prawem oni stali się tymi najlepszymi? Hmm, bo tego chcieli, trenowali i doprowadzili to do perfekcji. Jeżeli grasz dla zabawy, to nie powinny Cię obchodzić takie farmazony jak które miejsce się zajęło. Jeżeli grasz aby wygrać, to trenuj postać na tyle, aby znaleźć się w gronie najlepszych.
"Od początku było wiadomo" Ponownie przybyło nam jasnowidzów, co jak się stanie i jakie będzie.
I jak zwykle wyszło tu myślenie "Kaliego". Jakoś nikomu zbytnio nie przeszkadzało, kiedy Wb zaatakowało SM po jednym dniu. Oczywiste było, że takie coś potem zostanie wykorzystane przez innych, bo o zgrozo, nie tylko wy czytacie forum. Bolivar zasugerował, że jest rada, więc był czas aby coś z tym zrobił. Ale oczywiście,mądry polak po szkodzie.nawet chciałem coś napisać, aby mistrzowie nie atakowali się po 1 dniu. Ale tym razem dałem reszcie wolna rękę, aby sprawdzić czy panowie są w stanie zrobić coś samemu, bez mojego ganiania. Można było nawet zgadać się, jak jest was czterech mistrzów, i sądzę że nikt by nie odmówił ustalenia ze np: bijemy się co tydzień.
Co do ilości drużyn. Było na s1 i zostało powiedziane na retro. Zasady to zasady. Jak mówię do piątku aby lista była już kompletna, to zazwyczaj jakiś zapominalski potrafił wpaść mi na gg nawet w niedziele że coś się gdzieś zmieniło. Zasad w trakcie gry nie zmieniam, także wszystkie 4 drużyny mają spore szanse na wysokie nagrody. Prawdopodobnie powinniście się cieszyć? Chyba, że znowu ktoś ma obawy, ze nie wygra, bo mu się nie chce przyłożyć a kto inny się przykłada i wygrywa. A patrząc na s1, szczególnie an MP, teoretycznie słabszy gildia z niższymi lvlami prowadzi i ma spore szansę na wygraną.
Komentuje w taki sposób, bo śmieszy mnie postawa, kiedy ktoś "wchodzi do piaskownicy" i narzeka, że ktoś go do tego zmusił.
Już dawno napisałem że skoro gram to godzę się na zasady przyjęte przez ogół. Mogłeś przeoczyć, o to nie chowam urazy lecz w tym temacie napisałem że to jest bardzo życiowe. To już pewnie przeczytałeś.
To że się na coś godzę to nie znaczy że nie mogę napisać, że ma słabe strony. Widzę jaki ogrom pracy w to wkładasz, cel widzę mglisty, a to że nie doceniam to już zupełnie odmienna sprawa.
Na końcu dodam, że większość projektów poczynając od Apollo, prowadzona jest iteracyjnie. Oznacza to nic innego, jak zmianę wymagań i dodawanie nowych funkcjonalności w czasie życia projektu. Do póki ludzie coś projektują nie ma szans zdefiniować idealnych zasad na początku czegokolwiek.
Dobrej nocki!
EDIT:
O dziwo nawet nie pomyślałem o ataku ZS na WB, ale widać drażliwy temat.
Ja nie widzę w tej erze RETRO piratów ,więc nie wiem do kogo ten post Panie moderatorze
nie zdechnie - sam se skasuj
Bardzo proste. W zakonie jest większość graczy z BG, w Szarych mieczach z PMC, a w Wiejskiej Bandzie jest GK. I nie będę udawał, ze tego nie widzę, bo styl dyskusji przykładowo w wojnie ZS vs SM wygląda tak, ze gdybym ktoś podmienił tagi na BG vs PMC, to nikt nie zauważyłby różnicy. Tak, to drażliwy temat bo
Cytat:
Nie wiem za kogo cześć z was mnie ma, ale raczej ślepy nie jestem. Były tylko dwie wojny wywołane w taki sposób i jakoś nie miałeś pretensji kiedy doliczyłem punkty za wojnę SM vs WB. A teraz po wojnie ZS vs WB piszesz te oto zdanie. Wiec mój wniosek wygląda właśnie tak.
...styl dyskusji przykładowo w wojnie ZS vs SM wygląda tak, ze gdybym ktoś podmienił tagi na BG vs PMC, to nikt nie zauważyłby różnicy.
Ja bym zauważył
A co do tematu, to moja drużyna w LGL Retro wygrała chyba wszystko, co się dało i dostaliśmy po 30 talonów - nie jest to jakiś wielki boost, dzięki któremu nie da się nas pokonać.
Offtopic więc jak co poprzenoś ,albo skasuj
Aza ,ale to nie ja wymyśliłem nowe gildie ,które to miały wszystko dotychczasowe różnice podzielić ani okres ochronny (1 dniowy) - co jest "q.wa" niezrozumiałe dla mnie - i o tym nie wiedziałem dopóki nam WB nie wypowiedziało wojny.
No właśnie Romaro u nas nie ma ,więc nie mów ,że większość
Te Gildie to był niewypał ,bo Ja (piszem za siebie) czekałem tylko gdzie pójdziesz TY
Pierwsze dni szukałem twojego nicku -byle nie iść do tej Gildii.
Pierwsze rozmowy miałem z Bladopolem a nie z SM gdzie wiedziałem kto już się tam pisze.
Ba nawet skasowałem postać i zrobiłem nową ,żeby prać tylko Ciebie:P
Ale to nie znaczy , że mam uprzedzenia do BG P
Wojna trwa a ja już się przyzwyczaiłem do porażek:P
Tylko nie wiem po co ty się przesmradzasz z Gildii do Gildii skoro nie bierzesz w niej udziału.Jakoś cię do GP przyjęli to chyba nie po to ,żebyś im spamy pisał
Tak jestem w pracy i marudzę - w końcu piątek:P
Ja tam do LGL nic nie mam - mnie się osobiście podoba , tym bardziej ,że pierwszy raz w tym uczestniczę. Ale poprawcie ten okres ochronny choć na 5 dni.
_________________ Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
No nic. Spróbujcie sobie ustalić tam we czterech, ze nie atakujecie sie po 6-7 dniach. Jak nie wyjdzie to wtedy spróbuje coś zrobić jak np. niezaliczanie do lgl ataku na gildie, która prowadziła wojnę od 1 do6/7 dni
Niestety tym razem nie udało mi się na dłużej zrobić revolty z przejęciem władzy:P
TO jak nam 3 razy pod rząd wypowiedzą to gdzieś napisze
W ogóle muszę sobie nick zmienić
ciekawe jak dziś łobrona pójdzie
_________________ Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum