Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Emilka
2010-08-30, 22:20
[Retro] Zakon Smoka vs Szare Miecze
Autor Wiadomość
?apówka
Kapitan Ursus

Niziołek
Rycerz
Ursus Minimus
Piwa: 16/9

Zloto
Wysłany: 2010-08-30, 16:49    [Cytuj]

W imieniu Sztabu Wojennego Szarych Mieczy jak i swoim własnym pragnę pogratulować Zakonowi Smoka jakże wspaniałego zwycięstwa.

Mietkowi Handlarzowi gratuluję nienagannej słowności.

Moderatorów proszę o uprzątnięcie dżentelmeńskich utarczek słownych do odpowiedniego tematu. Nie na naszym forum ten gnój więc nie powinien mi przeszkadzać ale jakoś utrudnia odfiltrowywanie użytecznych informacji (nie wspominając o malutkich grafikach w postach pewnego wszystkim znanego użytkownika).

Screen z przebiegu wojny zamieściłem, końcówkę (mam nadzieję, że jeszcze kogoś ubijemy) może wkleić przeciwnik - taki podział formalnymi obowiązkami.

Kończąc pragnę złożyć wyrazy głębokiego uznania całej załodze Szarych Mieczy jak również dzielnemu wsparciu Wiejskiej Bandy i wojownika Walgo. Dodam również że jako, bądź co bądź, najsłabsza organizacja w tej erze zdołaliśmy się oprzeć potężnemu przeciwnikowi aż 24 dni i jeszcze się trzymamy.

Ave i do zobaczenia na placu boju po raz kolejny.

Blackwind

Grrretha Wielka Niedźwiedzica
Ghrull
?owca
Piwa: 4/6

Zloto
Wysłany: 2010-08-30, 16:54    [Cytuj]

Poniżej screen z forum Zakonu Smoka
Odpowiedni fragment zaznaczyłem na czerwono - data postu: czwartek 26.08, czyli jeszcze podczas trwania naszej wojny z WB...

O pomoc poproszeni zostaliśmy, więc w myśl zawartego porozumienia jej udzielamy...

Zarówno porozumienie SM-WB jak i GP-ZS zostały zawarte zanim pomoc została udzielona. Fakt faktem, że ani jedna strona, ani druga, nie pochwaliły się swoimi sojuszami na forum główym...

tyle w temacie :roll:

?apówka
Kapitan Ursus

Niziołek
Rycerz
Ursus Minimus

Zloto
Wysłany: 2010-08-30, 17:05    [Cytuj]

Skończmy tą farsę! Z ciekawości wczoraj wieczorem zajrzałem i nic tam nie było, przynajmniej w temacie dla gawiedzi.
Jeśli notka była w temacie wewnętrznym lub wpleciona w klimat to ma to taki sam sens jak zamieszczenie tego na onecie czy w komentarzu pod demotywatorem tudzież filmikiem na RredTube.

Te zasady są dla mnie śmieszne, ale nie będę się powtarzał. Gram więc się na nie godzę. Proszę tylko o traktowanie mnie poważniej niż przedszkolaka i nie odstawianie dziecinady.

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2010-08-30, 20:48    [Cytuj]

To ja naprostuję:

Kiedy zakon zgłosił swój sprzeciw wobec wsparciu z WB, sprawa została wyjaśniona. Akt sojuszu jest dostępny dla ambasadorów, a ze Zakon się mocniej nie postarał o takowy (i jak się Wyrwichwast przyznał) - to zakonu wina ze nie pilnuje swoich interesów aka nie ma ambasadorów we wszystkich gildiach.

Z tej samej strony, to nie Zakonu wina, że Szare Miecze nie postarały się o ambasadora w tejże gildii. Aka uczeń nie został poinformowany o sprawdzianie, ponieważ nie zadął sobie trudu(wysłac ambasadora) aby się dowiedzieć co było na lekcji podczas jego nieobecności.

Nie pytam się o dowód sojuszu, ponieważ jestem zarejestrowany na forum ZM i mam dostęp do działu ambasad, także mogę potwierdzić wiarygodność screena zamieszczonego przez Blackwinda.

GP nie musi pisać nigdzie, że włącza się do wojny lub przedstawiać w tej wojnie zawiązania sojuszu, ponieważ zasady zostały złamane i kto chce, może złożyć wniosek do zakonu o udział w wojnie.

Na koniec, jako uczestnik wojny, gratuluje Szarym Mieczom tak silnego oporu, który zmusił Zakon Smoka do wezwania "sojuszników" w obliczu nadchodzącej klęski. Jako ze wojna pewnie skończy sie jutro, a trwa ponad 3 tygodnie(jutro znaczy się), to ZM otrzyma 2 punkty w LGL, a SM 1 punkt, jak to zostało opisane w zasadach.

Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Ciran

Naric
Lykon
Rycerz
Piwa: 4/23

Zloto
Wysłany: 2010-08-30, 20:51    [Cytuj]

Wczesniej tez bylo wymaganie ze sojusz musi byc zawarty PRZED aktualna wojna, a nie w trakcie jak nagle sie grunt pali to szukamy pomocy wkoło. No, ale kazdy sobie rzepke skrobie i opinie o sobie wyrabia ;)

Lykon Rycerz: Naric
Uczeń Turkusowej Szkoły Rycerskiej
PMC
Bo najważniejsza jest wolność!

Niezależni Piraci Wielkiego Morza Czaszek

?apówka
Kapitan Ursus

Niziołek
Rycerz
Ursus Minimus

Zloto
Wysłany: 2010-08-30, 21:06    [Cytuj]

Ehhh....

Tak to jest z tymi dodatkowymi zasadami do zasad: ten zgłosił, a ten zgłosił ze ten nie zgłaszał ze zgłoszonego zgłaszać nie należy.

Mi się w głowie kreci od tego. Dajmy sobie spokój, skończmy wojnę, jeśli ktoś chce niech sobie nalicza te śmieszne punkty. minie tydzień będzie następna wojna.

Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2010-08-30, 21:22    [Cytuj]

Panowie cała ta sytuacja jest dla mnie śmieszna. Więc wypowiem się tylko na temat patrząc okiem moderatora bo dostałem troszkę zgłoszeń na ten temat.
Odfiltruje za kilka sekund ten temat. Posty nie wnoszące nic do tematu będą miały ważność 3 dni po czym znikną na zawsze.
Desmonda proszę o pohamowanie się bo kroczysz po cienkiej linii i uważam że teraz należy ci dać słowne podkreślam słowne ostatnie ostrzeżenie. Szanujemy się nawzajem i proszę nie robić wycieczek po innej personie bo będę teraz za to karał surowiej.
Co do innych wypowiedzi powinniście dostać warna za spam bo odcięliście się od tematu dawno temu ale nie zrobię tego wolę dać ostrzeżenie słowne.
Proszę po tym poście trzymać się już regulaminu a jakieś nieścisłości między wami proszę załatwiać to prywatnie a nie poprzez wiadomości ogólne.
Jeśli są jakieś ale to zapraszam wszystkich na komunikator lub kontaktować się ze mną poprzez pw.
Ty samym temat ponownie otwieram.

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2010-08-30, 22:56    [Cytuj]

A czy wiadomości 24-godzinne też są spamem????? - jeśli nie dotyczą tego tematu a są jakąś wzmianką wyciętą nie wiadomo skąd to tak. Chodzi mi o to że koniec rozmów na temat Wojtka i Desmonda.

Ja się trochę wyłamię, bo teoretycznie nie ważne jaka jest wojna -ważne ,żeby ją wygrać :) (hm chyba jeszcze nie miałem tej przyjemniści :P )
Ale może w przyszłości obgadamy jakąś "honorową" wojnę? :)
Albo sobie sklonujemy Walgo :)
A najgorsze ,że ma więcej fragów ode mnie :P
Gratki dla ubijających pozostałym szybkich 7 dni regeneracji.

P.s WALGO BIJ DRUGIEGO:P
Ostatnio zmieniony przez Emilka 2010-08-30, 23:11, w całości zmieniany 3 razy  
  PMC 4 Ever

[ ODPOWIEDZ ]