Co do tematu to też faktycznie Aza ma za dużo doświadczenia :p <joke>
mam nadzięję,że nie tylko Sm będzie sprawdzane ^^
Czy ryc lub najemnik dwa lewele niżej względem mnicha to słabsza postać ? bo nie wiem jak zareagujecie na ich wtopy na mnie???pzdr
_________________ Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
No i jest jeszcze kwestia tego, że np. ja moim gwardzistą to nie za bardzo mam na kim trenować - dwóch przeciwników mam, ale trzeci... ciężko, najbliżej mi do uwalenia Asba, ale to jest loteria i co w tym wypadku jak z nim przegrywam jakieś treningi?Bo próbować będę tak czy siak, bo czasem zdarza mi się wygrać a on też czasem na mnie przegra, ale czy to już jest pushing?
No i również mam nadzieję, że wszystkie postacie ze wszystkich gildii będą sprawdzane na takich samych zasadach.
Osoby grające uczciwie nie mają powodów do obaw. Konsekwencje będą wyciągane jedynie wobec tych, którzy zignorują ostrzeżenie i będą nadal kontynuować tę praktykę.
<joke> Ty, Vallo, ale na serio jak tak popatrzeć, ze mam 60 walk więcej wygranych od innych to tez możepomyslec ze coś tu nie ten teges </joke>
U mnicha to naturalne, bo mnicha zazwyczaj wszystko z atakiem/dmg atakuje, gorzej jak takowy mnich ma spore uniki :p Nie no, jak ktoś raz czy dwa wtopi na randomie to nic złego. nawet najlepszym się zdarza
A jak się komuś nie uda, wtopi te 2-więcej walk na randomie to logi są, można sprawdzić ze np: taki ryc bił mnicha tyle razy i wygrywał, tylko ostatnio mu nie wyszło i wtopił :p
Cytat:
Czy ryc lub najemnik dwa lewele niżej względem mnicha to słabsza postać ? bo nie wiem jak zareagujecie na ich wtopy na mnie???pzdr
Ryca to aj rozumiem, Leizarowi się udawało wtopic 2x trening na walkormie czy Drakkim, ale żeby najemnik wtapiał? No nieeeeeee <flame mode> co za cienkie naaajmyyyyy <flame mode>
<joke> Ty, Vallo, ale na serio jak tak popatrzeć, ze mam 60 walk więcej wygranych od innych to tez możepomyslec ze coś tu nie ten teges </joke>
No już nie chciałem tego głośno mówić
Cytat:
U mnicha to naturalne, bo mnicha zazwyczaj wszystko z atakiem/dmg atakuje, gorzej jak takowy mnich ma spore uniki :p Nie no, jak ktoś raz czy dwa wtopi na randomie to nic złego. nawet najlepszym się zdarza
No też jestem tego zdania jak pół mojej gildi raz czy dwa razy dziennie wtopi to przecież nic nadzwyczajnego
Cytat:
, ale żeby najemnik wtapiał? No nieeeeeee - co za cienkie naaajmyyyyy
Sugerujesz ,że Markain jest cieńki ?:P
Pushing w treningach byl od zawsze. Z czasem nabieral na sile ten proceder i az dziw ze dopiero teraz ktos zauwazyl jak nieucziwa przewage on daje i jakie ma rozmiary.
Juz w pierwszych dwoch dniach nowej ery dalo sie zauwazyc ze pewna niewielka grupa osob jest ostro pushowana na treningach.
Daje to tym osobom takiego kopa ze reszta moze tylko pomazyc o rywalizacjio w czolowce (dodam tylko ze bez pushowania na treningach mozna liczyc co najwyzej na miejsce w 3,4 dziesiatce najlepszych wojow).
Dlatego moim zdanie decyzja Teamu o karaniu tylko 'wspierajacych' jest niewalsciwa. Jesli karac to obydwu: wspierajacego i wspieranego.
Swoja droga to powinien byc tez limit walk obronnych na treningach wprowadzony.....
Daje to tym osobom takiego kopa ze reszta moze tylko pomazyc o rywalizacjio w czolowce (dodam tylko ze bez pushowania na treningach mozna liczyc co najwyzej na miejsce w 3,4 dziesiatce najlepszych wojow).
Co do tej 3-4 dziesiątki to nie jest to wcale prawdą. Nie zawsze chodzi też w graczach z czołówki o pushing niektórzy grają lepiej niż inni i mają więcej szczęścia.
Loolki może inaczej, każda wygrana/przegrana walka na początku to OGROMNA różnica. Bo taki trening potrafi ci dać od 5 do 15% paska z expem
Czynników jest sporo. Popatrz na mnie na retro. Prawdopodobnie, gdybym się tka nie udzielał i nikt mnie nie znał, to byłym pierwszym celem o to[pushing] oskarżonym.
Bodaj Desmond sobie wyliczył ile doświadczenia mniej więcej powinno się zdobywać na poziom. Czyli do 75 poziomu 57 walk z mobami i 6 treningów a po 75lvlu 54 walki z mobami i 6 treningów. Pamiętam jak kiedyś uprawiano tzw "gołopupstwo" aby ludzie atakowali i nabijali doświadczenie ( co z tego, ze sporo osób potem nie informowało, ze założyło ekwipunek).
Może jednak Desio miał rację, i należałoby doświadczenie za przegrane walki wyrzucić/naprawić (bo wygrana w biernym treningu daje tyle samo, jakbym ja zaatakował tego wojownika). Trzecia rzecz jaka mi do głowy przyszła, to specjalne ataki na daną osobę, aby zdobywała expa i w konsekwencji dostała bana ale to już raczej czarnowidztwo
3-4 dziesiątka? to dlaczego ja jestem w pierwszej 10 i jakoś nie zauważyłem żebym był pushowany przez kogoś a raczej nie mam klasy grywalnej jakiejś szczególnie mocnej... Fakt zdarzały mi się walki w obronie zwycięskie ale wszystko było w granicach normy. Raz ja wygrywałem raz przegrywałem no nie wiem jak ty wydedukowałeś że bez takiej pomocy można być tak daleko w rankingu.
O ile jest taki proceder w wojownikach to trzeba karać obie strony w taki sam sposób. Nigdy nie przepadałem za ludźmi co oszukują.
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
3-4 dziesiątka? to dlaczego ja jestem w pierwszej 10 i jakoś nie zauważyłem żebym był pushowany przez kogoś a raczej nie mam klasy grywalnej jakiejś szczególnie mocnej... Fakt zdarzały mi się walki w obronie zwycięskie ale wszystko było w granicach normy. Raz ja wygrywałem raz przegrywałem no nie wiem jak ty wydedukowałeś że bez takiej pomocy można być tak daleko w rankingu.
Ano, to na pewno jest nieprawda. Na poprzednim s1 skończyłem w top10 (szóste miejsce bodajże?), a treningów na mnie nie było wcale (dosłownie -- gdzieś tak co 50 poziomów się jakiś zdarzył i nic poza tym ;) ).
Cytat:
O ile jest taki proceder w wojownikach to trzeba karać obie strony w taki sam sposób. Nigdy nie przepadałem za ludźmi co oszukują.
Wtedy będzie pushowanie graczy bez ich zgody by dostali bana. :P
Fayl - może za wolno robisz questy na S1 , albo ich nie robisz.
Na retro można wybić się tylko biernym expem.
A poza tym to nie wina mnichów ,że pierze ich reszta gildii oprócz palladynów.
Zawsze można zmienić gildię na lepsza:P
I to wcale nie są duże różnice - ja wczoraj nie robiłem turnieju i już będę za Walkormem
Sorry to miało być do Deshonga.
I nie chodzi mi o wybicie jakieś znaczące, bo topka gra juz x -erę i jest w miarę silna- różnice w expie są tylko spowodowane klasami - czyt tym ile ludzi na nas treni.
jeszcze nie myślę , chyba się wczoraj za dużo amfy na akcji nawciągałem:)
Jak zwykle wywoluje zle z lasu
Ilekroc zaczynam nowa ere zawsze porownuje co chwila statystyki graczy z topu.
W ciagu dwoch trzech pierwszych dni w topie sa tylko te osoby które:
1. zaliczyly duzo treningow obronnych (wynik jest srtednio wazny)
lub
2. ida ryzykownie po maksymalnych osiagalnych mobkach i maja troszke szczescia z Randomem
a najczesciej oba ta te punkty sie na siebie nakladaja.
Roznica w levelach jest rzedu 1-2 lvl juz przy okolicach pierwszego progu (10lvl)(mowie tu o porownaniu postaci pushowanej treningem do tej bez pusha.
Moim zdaniem zeby ukrocic taka dysproporcje mozna wprowadzic dwie opcje:
1. obronca nie dostaje expa za trening na nim
2. obronca dostaje expa tylko za pierwsze 3/5/7 (do dyskusji nad balansem) treningow na nim danego dnia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum