Jedyna sensowna opcja to nr 1. Ale to zalezy tylko i wylacznie adminów.
2- pewnie jest napisana tak po prostu ; )
3- niczego nie zmieni (no moze przyjdzie z 5 osób
4- nie wydaje mi się aby tu były jakiekolwiek zbedne tematy
_________________ It's nice to be important, but more important is to be nice
Chodzi mi o taką jakby reformę. Wszystko od nowa + dodać coś takiego, jak zapisy. Każdy kto będzie chciał grać na PBF pisze wniosek o NPC i ktoś zostaje mu przydzielony. (Chyba, że tak już jest a ja to przegapiłem)
Bo ogólnie to widzę tam tematy z zeszłego roku.
Konkursy były organizowane - niestety ilość odpowiedzi/prac była bardzo niska (na palcach jednej ręki można policzyć... w niektórych wypadkach ręki drwala).
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Problem w tym, że nawet osoby które mają od dawna konta na forum to jeszcze klikają, a na forum już nie wchodzą.
Pierwszy pomysł jak wspominał Bolivar już były, lecz nie miały zbyt dużego odzewu.
Co do drugiego pomysłu to z tego co pamiętam, to nigdy nie było odgórnego przykazu by mieć konto na forum. Forum było obok klikadełka integralną częścią gry, lecz zawsze dla chętnych.
Trzecią opcję mogę wykorzystywać Mistrzowie Szkół by zachęcać nowych graczy.
Co do czwartego punktu. Był taki czas, że gra się sypała i to właśnie forum tylko trzymało graczy przy Wojach. Lecz jak wszędzie, w końcu Gracze się wypalili.
Podsumowując z zaproponowanych przez Ciebie opcji ostatnio niestety żadna nie zdaje rezultatu.
Ja również zaznaczyłem opcję nr 1 - z braku innych rozwiązań w ankiecie.
Moja propozycja jest prosta w zasadzie - regulamin forum powinien zawierać notkę, że jak ktoś publikuje tu opowiadanie, to zgadza się na jego przetwarzanie/wykorzystywanie w celach marketingowych... I tak dalej. Mistrzowie gildii mogą przecież wkleić co ciekawsze fragmenty opowiadań do wojo poczty - chociaż wiele osób nie pisze na forach, to sporo czyta jednak (szkoda że stare forum padło, tam była już piękna kolekcja opowiadań itp.)
Propozycja numer 2 - większość gier online wymaga zarejestrowania się na forum, a dopiero później można zalogować się tymi samymi danymi w grze. Minus tutaj taki, że niestety, Wojownicy nie są grą 3D na skalę światową (chyba ) - sporo osób nie zaczęłoby w ogóle przygody z klikaniem turek.
Prawda jest taka, że jak ktoś lubi czytać to po jakimś czasie sam kliknie "oficjalne forum" w grze. Według mnie od mistrzów szkół zwłaszcza zależy, czy zrobi to szybciej
_________________ Praca nauczyła mnie wielu rzeczy, między innymi tego że honor należy zostawić dla przyjaciół - wrogom strzelaj w plecy, bo inaczej oni cię zastrzelą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum