Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Podróże - zmiana kierunku.
Autor Wiadomość
Arieu

Arieu de Callies
Sidan
Najemnik
Otrzymał 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2010-05-14, 21:18   Podróże - zmiana kierunku. [Cytuj]

Czy możliwe byłoby dodanie w okienku podróży(zatytułowanym 'Zmiana lokacji') przycisku, który uaktywniałby się w trakcie trwania podróży -'Zmień kierunek'?
Czasem już po kliknięciu na 'Przejdź' przychodzi myśl o tym, że jednak lepiej iść do innego miasta, a wtedy jest już za późno, bo nijak się zmienić kierunku nie da.

Sidan Najemnik: Arieu de Callies
Uczeń Turkusowej Szkoły Rycerskiej

..::Grow in Power::..

Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2010-05-15, 07:19    [Cytuj]

Dobry pomysł. Ja też mam przy okazji podobną propozycję. Nie dało by się wprowadzić przycisku "Cofnij ostatnią walkę". Czasem po kliknięciu na "Walcz" przychodzi myśl, że jednak lepiej było nie walczyć. :mrgreen:

A tak już troszkę bardziej poważnie. Nie lepiej po prostu dobrze się zastanowić gdzie się ma zamiar skierować, lub robić to pod koniec wirtualnego dnia? ?atwo zauważyć, że w tej grze wszelki pośpiech jest raczej szkodliwy. ;)
Pozdrawiam

Jehran

Sidan
Gwardzista
Krush
Piwa: 8/25

Zloto
Wysłany: 2010-05-15, 07:42    [Cytuj]

No nie porównuj dwóch skrajnie rożnych rzeczy... W walce jak sie rozmyślisz to raczej trudno zawrócić bo ci nóż w plecy wsadzą ;P
A podróż? Tuptasz sobie troche i przychodzi olśnienie, zawsze można wrócić i potem iść gdzie indziej, kwestia ustalenia czy masz jeszcze na to punkty ruchu bo nie widze że np miały by być wracane w całości.

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2010-05-15, 08:53    [Cytuj]

No to idziemy w kolejną skrajność (jak ja to lubię ;-) ). Walka bokserska - mówię, że się wycofuję i jest po. Wybieram się w podróż, samolot startuje, a ja stwierdzam, że jednak wracam... ma ktoś spadochron? Ostatnio jechałem IC z Krakowa do Warszawy i ni cholery nie dało się wysiąść w czasie jazdy ;-). Ponieważ w grze nie ma przypisanego, że do danego miejsca wybieramy się piechotą/konno/statkiem/teleportem/itp. to ciężko jest powiedzieć czy możemy zawracać czy nie. Tak samo jak w czasie walki nie możemy zmienić broni/sprzętu... ale kiedyś może ;-)

Dlatego najlepsze rozwiązanie to przez chwilę/minutę/godzinę/dzień/miesiąc (w zależności od sytuacji, np. w grze to góra minutę ;P ) się zastanowić i dopiero działać.

Arieu

Arieu de Callies
Sidan
Najemnik
Otrzymał 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2010-05-15, 17:49    [Cytuj]

Ale na jakiejś podstawie są przydzielone punkty podróży, nieprawdaż? ;) Tym bardziej, że dostępne miasta wg mapy są w niedalekiej odległości i do części inaczej jak piechota/konno dotrzeć się nie da(teleportu nie biorę pod uwagę, bo w tym wypadku chyba nie powinno być ograniczeń podróży?). A jak wiadomo podróżując takim sposobem nie ma nic łatwiejszego niż zmienić kierunek ;) .

I jeszcze jedno - z opisu podróży: "Dzisiaj możesz przejść..." jednoznacznie wskazuje na to, że odległość między wioskami pokonujemy pieszo.

A dlaczego to zaproponowałem? Bo może się zdarzyć tak:
1. zostają nam dwie tury z dnia wirtualnego
2. klikamy na przejdź
3. w ostatniej walce tego dnia wypada nam przedmiot, dzięki któremu zaliczymy zadanie w innym mieście
4. chcemy zmienić kierunek z miasta, w którym nie odbierzemy nagrody na miasto z nagrodą, ale nie możemy.

Względnie można tuż po przejściu znaleźć na targu potrzebny przedmiot i sytuacja jest analogiczna ;)

Sidan Najemnik: Arieu de Callies
Uczeń Turkusowej Szkoły Rycerskiej

..::Grow in Power::..

Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

[ ODPOWIEDZ ]