Mam takie pytanie dla programistów czy wielką trudnością by było ustawienie w grze możliwości wrzucenia avatara swojej postaci (dużego i małego małego obrazka). Wydaje mi się że gra np nowa era retro dostała by trochę nowego klimatu. Ci co nie chcieliby nic zmieniać mieli by te standardowe ustawienia dla rasy.
W prosty sposób poprzez linkowanie z zewnętrznego serwera... ale to umożliwia wrzucenie jakiegoś złośliwego kodu lub zdjęcia Eli W. z 0% ubrania. Wiem, można moderować coś takiego, ale to kolejny problem.
Ogólnie przyznam, że już była o tym dyskusja i miałem to w planach. Jednak nie na ten restart Retro (tam będzie dodany targ, itp). Pierw chcę zrobić pojedynki, a co będzie później to kto wie...
ps.
kiedyś myślałem i nad dodawaniem własnego wyglądu sprzętu, ale Phil by mnie udusił ;-)
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
A może chociaż za odpłatnością będzie możliwość wysłania np do jedengo z was swojego avatara którego osoba uprawniona umieści w odpowiednim koncie tak jak np wykupienie obywatela. Nie da to przewagi a estetyka jak dla mnie jest istotna. Zastrzeżecie sobie że avak ma być zgodny z klimatem i rasą.
PS
Bo chodzi mi o to żeby na liście treningowej, turniejowej a także w nagłówku i w czasie rund walki był np ten avatar co na froum a nie jakiś krasnolud którego mają wszyscy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum