Wysłany: 2009-12-31, 17:48 Co dalej ze światami S2 i Hard?
W związku z niedostatecznym nasyceniem istniejących światów postaciami graczy oraz zbliżającym się terminem ich restartów chcielibyśmy się zorientować w nastrojach i opiniach panujących wśród graczy. Przewidujemy następujące scenariusze dla światów S2 i Hard:
Opcja 1: Pozostawienie światów S2 i Hardcore
Nastąpią normalne restarty S2 i Hard zgodnie z planowanymi terminami, jednak aktualizacje będą minimalne i w najbliższym czasie nie zostaną wprowadzone żadne nowe funkcjonalności. W rezultacie nadal będą istnieć 4 światy gry.
Opcja 2: Wygaszenie światów S2 i Hardcore
Światy S2 i Hard zostaną zrestartowane bez aktualizacji, usługa SMS zostanie deaktywowana a po upłynięciu 6-miesięcznego okresu wygaszania, zostaną zamknięte. W rezultacie dostępne pozostaną jedynie światy S1 i Retro.
Wyniki ankiety będą miały istotne znaczenie dla decyzji jaka zostanie przez nas podjęta.
Z góry dziękujemy za wzięcie w niej udziału.
Zespół S:W
Ostatnio zmieniony przez Phil 2010-04-24, 03:25, w całości zmieniany 1 raz
Vallo
Zloto
Wysłany: 2010-01-01, 10:16
Mi chyba tez jakiejś opcji brakuje:)
Zawsze byłem przeciwny tylu światom.
Ale jak ktoś harda lubi to jego sprawa tak samo jak inny retro.
Wpiszcie moje pół pkt na kasacje samego s2
_________________ Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
jedynym rozsądnym rozwiązaniem będzie zamknięcie s2 i harda. przecież nie oto chodzi żeby na każdym świecie w połowie jego trwania było mniej niż 100 graczy aktywnych.
im mniej światów tym więcej graczy na nich gra
Jestem za kasacją harda i S2 jednak ankiety nie kliknę bo mam pewne obiekcje. Mianowicie gram tylko na hardzie wiec jeżeli skasujecie ten świat nie nadgonię (jak też i inni co grają na tych światach) więc bym musiał czekać na koniec ery. Po za tym straciłbym obka który tam jest zaklepany do lutego.
Fakt jest faktem że nowe przyniosło totalny brak klimatu i tylko fizyczne klikanie co mnie szczerze martwi bo gra (ta jeszcze stara Wojtkowa) była dla mnie fajnym dodatkiem do klimatu a teraz leży wszystko. Może to nie wina samej gry, może sie po prostu za dużo gier przeglądarkowych pojawiło i ludzie się rozpierzchli. Tego nie wiem jednak same walenie mechaniki mnie nie kręci.
Brakuje moim zdaniem opcji zamknięcia samego harda. Jestem za pozostawieniem S2 + wprowadzenie tam jakiś drobnych zmian. Także z braku poprawnej opcji wybieram 1.
Glognar, wczytaj się w opcje ankiety
Światy mają być wygaszane, a nie kasowane, czyli zdezaktywują doładowania konta przez sms i na każdym z tych światów będzie jeszcze jedna, pełna era, przed wyłączeniem.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Biorąc pod uwagę dotychczasowe głosy to najlepiej byłoby zrobić tę ankietę jeszcze raz z większą ilością odpowiedzi (chyba najlepiej wielokrotnego wyboru jeśli się da).
Jak dla mnie to opcje ankiety sa wystarczające. S2 i S1 sa takimi samymi swiatami wiec utrzymywanie dwóch równoległych jak dla mnie mija sie z celem, a co do Harda to osobiscie nie grałem, ale na forum chodziły głosy, ze pomysł nie trafiony bo serwer był trudny ale tylko do określonego lv po którym rozgrywka wyglądała jak na innych serwerach. W zwiazku z tym oba światy jezeli taka bedzie wola wiekszosci moga isc do wygaszenia. Jezeli chodzi o retro to jest to całkiem inny i nowy serwer, jak dla mnie ciekawa alternatywa. Tutaj na forum czesto takie ankiety wlasnie przeradzaja sie w wielkie dyskusje i zamiast wybrac z danych opcji i pojść do przodu to rozwodzimy sie nad milionami rożnych dróg.
Parę dodatkowych opcji by się przydało (jak np zmienienie któregoś z istniejących serwerów w serwer tematyczny, czy inne)
Ale jak zauważył Ciran, to nie jest etap podejmowania decyzji co zrobić, tylko wybór między dwoma, przemyślanymi wcześniej przez kogoś opcjami. I tego się trzymajmy
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum