Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
[Retro] Mała informacja o świecie.
Autor Wiadomość
Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-11-13, 17:24    [Cytuj]

Jak kiedyś na chwile miałem mistrzostwo w gildii i jakiś gość się nadział, to zwyzywał mnie bo według niego "bycie mistrzem dało mi 2x lepsze staty" więc się nie przejmuj ;d Graj dla siebie jak chciałeś a nie dla innych ;d

Retro całkiem fajnie wygląda, przedmioty są przejrzyste, choć do np: tych 2h nadal mam wątpliwości ;d
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2009-11-13, 17:27    [Cytuj]

Cytat:
sorry, ale jak ktoś mi napisze, że przegrał walkę turniejową lub treningową bo jestem z teamu to ja dziękuję.

?
Ale chyba widzisz różnicę między przegraną z graczem na stosunkowo równym poziomie, a przegraną z takim który ma kilkadziesiąt razy zbyt wysokie statystyki?

(oczywiście jeśli to dotyczyło tego co było pisane wyżej - jeśli to była taka ogólna refleksja to wybacz ;P )
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-11-13, 17:28    [Cytuj]

Proszę zakończyć roztrząsanie tej sprawy. Została załatwiona i nie widzę powodów by drążyć dalej temat.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2009-11-13, 19:28    [Cytuj]

Nikt z nas nie dopakowywałby sobie specjalnie postaci lolki moje kochane bo i tak byście się od razu skapli i zrobili z tego wielkie halo. Dlatego najpierw pytajcie bo na tych postaciach niekiedy się coś testuje dla Waszego dobra. Na nich są testowane groźne błędy i inne takie rzeczy o których niekoniecznie musicie wiedzieć ;)

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-11-28, 12:40    [Cytuj]

Mam pytanie.
Dlaczego postacie pancerne dostały tak po tyłku z pancerzami?

Ont
Marzyciel

Piwa: 4/16

Zloto
Wysłany: 2009-11-28, 13:14    [Cytuj]

W ogóle ekwipunek mocno dyskryminuje postaci wytkowe (szczególnie ryca, albo mi się tak po prostu zdaje bo nim gram :P ), a koksi żywotnościowców.

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-11-28, 14:52    [Cytuj]

Sprzęt został uproszczony, dlatego nie ma różnych pancerzy dla poszczególnych klas wytrzymałościowych a tylko jeden typ. Pancerz można ulepszać a bonusów do życia z przedmiotów nie. Dlatego dają go one więcej. Sprzęt miał być nieskomplikowany i taki jest - a że to się niekorzystnie odbija na pewnych klasach, na to już nic nie poradzę.

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-11-28, 14:57    [Cytuj]

Philu, ale chodzi o to, że pancerza jest duzo, ale procent z niego jest niski. Doszło do tego, że zabilem rycerza, któremu po walce zostało ponad 1/3 pancerza. A miał topowy full pancerz. Pancka da się ulepszyć, ale jesli % ochrony jest niski, to nawet 20k tegoż niewiele daje :)

PS: chodzi mi o pancerze początkowe. Ten 63% nadal skutkuje pozostawianiem pancka po walce ;d

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-11-28, 15:20    [Cytuj]

Później będzie lepiej, bo % ochrony rośnie i około 100 poziomu będzie wynosił ok. 80% a na wyższych poziomach jeszcze więcej. Ale do restartu retro pewnie jeszcze to i owo zostanie w sprzęcie zmienione ;-)

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-11-28, 19:11    [Cytuj]

Czyli jest szansa, że po 100lv wutekowcy zaczną wykorzystywać życiopancek, którego i tak mają mniej do zbicia niż żywkowcy?

Skoro życia nie da się ulepszać, to czy nie lepiej było zrobić pancerze z wymaganiami żywotności, które dają głównie pancerz? Bo w chwili obecnej przez większość ery żywkowcy mają wyraźnie lepiej.

//Że już nie wspomnę o zmienionej przydatności profitów typu regenka, co również wpływa na ogólny balans ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

[ ODPOWIEDZ ]