Czyli jak to będzie wyglądać w praktyce?
Ileś osób będzie musiało napisać podanie/ chęć.
A może ruszymy ambasady- jest 10 postów jest gildia.
Bynajmniej zaczną tu zaglądać
1. Kliknij TU i pisz poprawnie.
2. Ja bym to widział w formie:
Chcemy złożyć wniosek. Dostajemy jakiś "świstek", formularz, który musiałby być "podpisany" przez x osób. Po zebraniu tych x 'podpisów' 'zwracamy' formularz i gildia powstaje.
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Sprzęt był robiony w pośpiechu, więc może mieć parę niedociągnięć. Nie wiem jak będzie się sprawował przy ulepszeniach, bo nie miałem czasu się nad tym zastanawiać ;-) Zrobiłem go tak by był jak najprostszy i nie wymagał zbytniego myślenia przy rozdawaniu punktów.
Co do zarzutu, że broń jest zrobiona tak, że trzeba pakować w siłę to wydaje mi się on niepoważny. Bronie maja niższe wymagania siły niż na normalnych światach więc nie bardzo rozumiem o co chodzi, tym bardziej, że odpowiednio wysokie wymagania siły są koniecznie w wypadku broni dla każdej klasy w związku z późniejszym jej ulepszaniem.
Koszule i spodnie - wymagania zostały obniżone dla tych dwóch przedmiotów i zostaną wgrane przy najbliższej aktualizacji sprzętu na retro (prawdopodobnie jutro).
EDIT: faktycznie, kreator pokazuje błędny podgląd na postać na 1 poziomie dlatego wydawało mi się, że tylko niziołek może mieć problem z koszulami i spodniami z 1 poziomu.
Ostatnio zmieniony przez Phil 2009-11-12, 13:08, w całości zmieniany 5 razy
Co do zarzutu, że broń jest zrobiona tak, że trzeba pakować w siłę to wydaje mi się on niepoważny. Bronie maja niższe wymagania siły niż na normalnych światach więc nie bardzo rozumiem o co chodzi, tym bardziej, że odpowiednio wysokie wymagania siły są koniecznie w wypadku broni dla każdej klasy w związku z późniejszym jej ulepszaniem.
Bronie siłkowców (dwuraki) mają sporo wyższe wymagania siły niż na normalnych światach.
Jeżeli chodzi o to że gram to tak
Jeżeli chodzi o koszule i spodnie, to nie stanowiło dla mnie problemu, choć z duszą na ramieniu biłem bestie na 2 poziomie (mając 1)
Bronie siłkowców (dwuraki) mają sporo wyższe wymagania siły niż na normalnych światach.
Wybacz, ale opowiadasz teraz bzdury.
Raz, że na normalnych światach dwuraki o dmg 12 zaczynają się dopiero po 40 poziomie a na retro na 30.
Dwa, na normalnych światach bronie siłowców o dmg 12 mają wymagania 180+ siły, a na retro 150.
Choć owszem, trzeba trochę intensywnie zainwestować w siłę by położyć na tych broniach ręce już na 30 poziomie. Siłowcy powinni spokojnie się wyrobić z tym wymaganiem, niesiłowcy raczej mieliby ciężki orzech do zgryzienia (i nie warto im tego robić bo bronie te mają ograniczenia klasowe). Z czasem będzie łatwiej, bo wymagania siły w broniach są niższe niż na normalnych światach.
Problem będą miały klasy "niesiłowe" jak szermy, gwardziści i strażaki. Brakuje dla nich Broni "klasowych" tzn takich z wysokimi wymaganiami zr/zw a niskimi w sile... Ale i tak jest fajnie
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum