wkleje to tu do szerszej dyskusji może i drobiazgi ale myśle że warto to doprecyzować
“2. Powiązana z BoSR, czyli pewnie będzie to Bractwo Bordowego Płaszcza lub GWN”
Jeśli "retro" to GWN nie do końca pasuje do Bordowych, bo założyciel wywodził się z TSR (przynajmniej ja pamiętam tak z III ery), a załoga była różnokolorowa
Ale ogólnie to nie mogę się doczekać tego servera Retro
Aha, a co do gildii powiązanej z TSR to mi się kojarzy Runiczna Strażnica, ale tego nie jestem w 100% pewny, pamiętam tylko że będąc w III erze w TSR prawie każdy turkusowy chciał się tam dostać.
No i nie wiem jak to było z BG (bo zacząłem grać później) ale obiło mi się o uszy że początkowa nazwa brzmiała Wielka Błękitna Gildia i ta nazwa też bardziej by pasowała do retro
Dobra, w sumie się wypowiem. Kiedyś były sobie jakieś gildie, fajne były i ok. Ale wiadomo, że sama nazwa nie stanowi recepty na sukces, ani nie tworzy automatycznie jej atmosfery. Sama idea gildii z przydziału, bo to retro, tak średnio mi się podoba. Sądziłem, że "retro", bo możliwości są okrojone do tych, które były niegdyś dostępne. Gildie takie jak GWN, czy BG powstają, bo gracze czują taką potrzebę i już. Dlatego z własnego widzi mi się i tak zrobię kampanie reklamową nowej gildii. Jeśli się nie uda, to trudno. Ale chociaż coś będzie się działo.
Prawie wszystko jest gotowe. Jednak należy sprawdzić kilka rzeczy. Kolejna sprawą jest start (restart S1) - nie ma sensu wrzucać kilku rzeczy na raz. Termin 1 listopada jest trochę nieszczęśliwy jeżeli chodzi o start gry ;-).
Lepiej trzymać się tego co zostało ustalone i nie zmieniać dobrych planów.
ps.
oczywiście rejestracja będzie kilka dni wcześniej.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Prawie wszystko jest gotowe. Jednak należy sprawdzić kilka rzeczy. Kolejna sprawą jest start (restart S1) - nie ma sensu wrzucać kilku rzeczy na raz. Termin 1 listopada jest trochę nieszczęśliwy jeżeli chodzi o start gry ;-).
Lepiej trzymać się tego co zostało ustalone i nie zmieniać dobrych planów.
ps.
oczywiście rejestracja będzie kilka dni wcześniej.
*Pada na kolana i zalewa posadzkę łzami*
Chyba czas zbierać na obiecany sześciopak
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
Bolivar zgadzam się z Tobą, mimo to uważam że i tak gracze nie są w stanie obskoczyć wszystkich światów więc nie sądzę aby była tu jakaś większa kolizja S1 z Retro.
Z resztą Wy tu rządziacie
Wiesz... wole mieć kilka dni zapasu. Targ Wypadajek opóźnił się o trzy dni (problemy zdrowotne) i wole mieć kilka dni zapasu - jak znam życie to jeszcze coś wyskoczy przy sprawdzaniu retro i będzie parę rzeczy do zrobienia.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Czyli jak to będzie wyglądać w praktyce?
Ileś osób będzie musiało napisać podanie/ chęć.
A może ruszymy ambasady- jest 10 postów jest gildia.
Przynajmniej zaczną tu zaglądać
_________________ Alkoholicy są dla mnie niczym ...... Niczym Bracia.
Ostatnio zmieniony przez vallo 2009-11-11, 21:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum