Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
[S1] Tawerna "Czarna Zguba"
Autor Wiadomość
arikar
Pijany Mistrz

Draksus Szalony
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Czarna Kitara
Piwa: 5/41

Zloto
Wysłany: 2009-04-02, 21:00   [S1] Tawerna "Czarna Zguba" [Cytuj]

Szynk stoi przy bocznej uliczce niedaleko portu.Jest budynkiem dwu piętrowym zbudowanym w całości z drewna i przystosowanym do obrony. Z dachem pokrytym drewnianymi klepkami. Budowla otoczona jest gęstymi, pełnymi "korytarzy" krzewami, gdzie niejedno można zobaczyć.Do szynku prowadzą dębowe obite stalą drzwi.Po przejściu przez drzwi wchodzi się od razu do sali głównej. Sala główna wyposażona jest w długi bar,szereg stolików z ławkami, oraz kąt, gdzie wiecznie panuje półmrok.Przy każdej ławie znajduję się mosiężna spluwaczka.Meble będące na wyposażeniu to mające ładne kształty, sześcio osobowe stoliki z krótkimi ławkami. W dużym kominku wesoło tańczą płomienie. Ściany pomieszczenia wykończone są głównie ciemnym marmurem a na ścianach wisi mnóstwo żelastwa różnego rodzaju najczęściej broni . Podłoga jest wyłożona jest kamiennymi płytami. W dzień światło wpada do środka przez duże, prostokątne okna z kolorowymi szybkami. Gdy na zewnątrz zapada ciemność, w środku światło dają świeczki rozstawiane na stolikach, oraz potężny stalowy kandelabr zwisający z powały. Jest tu nieżle zabłocone i trochę śmierdzi.

Za barem siedzi dosyć młody drov,jego twarz szpeci paskudna blizna na policzku oraz poszarpane lewe ucho.Jest ubrany w czarne marynarskie spodnie i białą koszulę.Oprócz
barmana w knajpie znajdują się cztery młode i dość ładne kobiety roznoszące i zbierające zamówienia oraz czwórka starszych już wiekiem najemników służących zza ochronę knajpy.

Karczmę prowadzi dwójka drovów

Pół-Olbrzym:Berserker: Draksus Szalony
Uczeń Błękitnej Szkoły Rycerskiej
HOMO BIMBROWNIKUS
Naczelny Bimbrownik

Ostatnio zmieniony przez Cerester 2009-04-06, 12:56, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Awru
PMC !! UW

Awru ko
Piwa: 1/1

Zloto
Wysłany: 2009-04-04, 12:37    [Cytuj]

Do Karczmy zawitał Awruk. (Jest to Szczupły żylasty elf, o śniado czarnej cerze. Jego długie włosy pozwijane są gdzie niegdzie w stonki przypominające trochę dredy. Posiada dość niechlujny ubiór składający sie z ciemnej skórzanej kamizelki, czerwonych pumpiastych spodni, wysokich skórzanych butów zapinanych na metalowe klamerki... przy boku nosi nieduży zakrzywiony ząbkowany miecz. Ten czarnoskóry elf znany był już wcześniej w podobnych przybytkach. Wieści głoszą iż kiedyś przewodził nawet potężnemu zgromadzeniu wojowników zwanych Piraci Morza Czaszek... Ale pewnie to tylko plotki jak w wiekszość rzeczy przekazywana przez kmiotów w podobnych mordowniach. Wiadomo jedynie że nie jest to niezbyt przyjemny jegomość, a twarz jego ciągle wykrzywia sie w dziwnych grymasach, niczym osobnik chodzący w wiecznie przyciasnych gaciach.

- Witam Karczmarza - Drow skinął reka powitalnie do właściciela. - Czy można prosić o kufelek piwa dla strudzonego marynarza?

http://gildiapmc.nazwa.pl

arikar
Pijany Mistrz

Draksus Szalony
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Czarna Kitara

Zloto
Wysłany: 2009-04-05, 14:27    [Cytuj]

Drop podniósł głowę znad czyszczonego właśnie baru –Dla marynarza zawsze znajdzie się kufelek zimnego piwka-- powiedział z uśmiechem na twarzy, by po chwili nalać do czystego kufla zimnego piwa które było trzymane na właśnie takie okazję kiedy jakiś towarzysz z pirackiej braci zajrzy do karczmy. W trakcie lania piwa Draksus zagadał do przybysza –Marynarzu w miescie na dłużej czy tylko przelotem w drodze na YBERIE-- ostatnie zdanie karczmarz powiedział już na tyle cicho by usłyszał je tylko Avruk. Karczmarz nalał sobie do drugiego kufla piwa i pociągnął łyka czekając na reakcje drova.

HOMO BIMBROWNIKUS
Naczelny Bimbrownik

Ostatnio zmieniony przez arikar 2009-04-06, 13:41, w całości zmieniany 1 raz  

Awru
PMC !! UW

Awru ko

Zloto
Wysłany: 2009-04-05, 23:18    [Cytuj]

-A no zgadza sie - Krzywy grymas wypłynął na twarz Awruka - Jestem tu tylko przejazdem... - pociagnał lyk piwa - ...wracam do starego domu.

arikar
Pijany Mistrz

Draksus Szalony
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Czarna Kitara

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 08:52    [Cytuj]

Na twarzy karczmarza pojawił się uśmiech --Niech no tylko w karczmie pojawi się moja wspólniczka to ja też wyruszę z powrotem na morze,kto wie może spotkamy się na Yberi-- Po chwili zadumy karczmarz raczej stwierdził niż zapytał --AVRUK tak cię zwą-- upił łyk piwska --Niejedno słyszałem o tobie od Gana Sol i spółki-- po tym stwierdzeniu drov czekał w ciszy na reakcję dawnego kapitana piratów.

HOMO BIMBROWNIKUS
Naczelny Bimbrownik

Ostatnio zmieniony przez arikar 2009-04-06, 13:53, w całości zmieniany 1 raz  

Awru
PMC !! UW

Awru ko

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 09:55    [Cytuj]

różnie na różnych ziemiach mnie zwali... - Drow przymknął oczy, pociągnął łyk piwa. Kosmyk brudnych włosów opadł mu na twarz, lekko zamaczając koncówki w kuflu - Lecz co tam o mnie bedziemy jezyk strzepic... - Awruk odgarnął ręką włosy. O dziwo w przeciwieństwie od prawej dłoni w ktorej trzymał piwo, ta dłoń była ubrana w czarną troche za duża rekawice.
- Coś słaby ruch macie tutaj? - rzekł rozglądając sie po przybytku.

arikar
Pijany Mistrz

Draksus Szalony
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Czarna Kitara

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 11:50    [Cytuj]

--Ano fakt mały-- westchnął karczmarz --Przyjezdnych jak na lekarstwo a i miejscowi coś się nie pokazują-- drov dopił piwo i nalał sobie jeszcze kufelek --Ale to chyba dla tego żeśmy krótko w interesie są --mruknął pod nosem karczmarz.--Rzadko tu kto z pirackiej braci zagląda ale mam nadzieje że się to zmieni-- rozmarzył się Draksus.

HOMO BIMBROWNIKUS
Naczelny Bimbrownik

Ostatnio zmieniony przez arikar 2009-04-06, 13:50, w całości zmieniany 1 raz  

Pjetr
pyromaniak z PMC

Krasnolud
Berserker
Olaf Wręcemocny
Piwa: 1/28

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 12:35    [Cytuj]

Prowadząca do wnętrza dębina lekko zazgrzytała i do tawerny wpadł pewien osobnik, a razem z nim świeższy powiew. Odpowiedzialny za ten stan zrozumiał swój błąd i natychmiast przymknął drzwi. Obrócił się, pełną piersią nabrał "powietrza" i się uśmiechnął.
- Po tylu latach nareszcie jak w domu. Rozejrzał się dookoła; prawie natychmiast zauważył charakterystyczną i dobrze sobie znaną sylwetkę - zapuszczonego drowa pijącego piwo.
- Do kroćset szatanów, toż to Awru*! Witaj stara mordo! Stara kompanija zakotwiczyła znowuż w jednym porcie, brachu? Dał znać karczmarzowi za barem: Piwa aby chybko, toż mi w gardle nieprzyzwoicie przyschło w drodze.

* - imię ocenzurowano jako "zakamuflowane przekleństwo"... anuż zza spluwaczki wyskoczą gwardziści i z okrzykiem "wstydź się pan" zabiorą nam piwo...

arikar
Pijany Mistrz

Draksus Szalony
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Czarna Kitara

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 14:05    [Cytuj]

Karczmarz przerwał na chwilę rozmowę z Avrukiem pospiesznie zerknął kogoś to licho tak wcześnie przywiało.Widząc jednak iż to jakiś znajomek pirata drov szybkim ruchem wyciągnął czysty kufel i napełnił go zimnym aromatycznym piwem, które karczmarz chował na takie właśnie okazję --A kogoż tu przywiało-- mruknął pod nosem karczmarz --Ściągasz ludzi jak muchy do gówna-- mruknął do Avruka karczmarz --Ale to nawet lepiej większy zarobek będzie-- drov zatarł ręce na myśl o czekających go dochodach.Po chwili podał kufel zimnego piwa przybyszowi czekając na rozwój sytuacji.

HOMO BIMBROWNIKUS
Naczelny Bimbrownik

Awru
PMC !! UW

Awru ko

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 20:19    [Cytuj]

A możliwe możliwe... że i znajomkowie sie tu w najbliższym czasie znajdą - Drow pociagnął pokaźny łyk piwa, prawie do końca osuszając kufel. - A mośćiii... ? - Awruk ruszył ręką w kółko na znak iż niezbyt pamięta imię przybysza - skąd mi znany? - Drow odstawił kufel i powolnym ruchem wyjął coś z kieszonki. Oczom towarzyszy ukazała sie wykałaczka o bialej barwie, najprawdopodobniej wykonana z jakiejś kości. Pirat powolnym systematycznym ruchem zaczął czyścic szczeliny miedzy zębami.

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin
Piwa: 36/132

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 20:24    [Cytuj]

-Brym!
Zawołanie Kamdina zlało się z hukiem drzwi, które otworzyły się i trzasnęły o ścianę.
-W końcu miejsce, gdzie się napić można! Awruk, to ty!
Krasnolud podszedł do stolika drowa i przysiadł się.
-Co tam na pewnej wyspie?
Zapytał, wiercąc się na ławie jakby owsiki miał.

Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.

Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Bordo!

Awru
PMC !! UW

Awru ko

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 20:32    [Cytuj]

Drow przestał przez chwile czyścic zęby. Mine miał jakby zweszył wyjątkowo smordliwy wytwór czyjegoś odbytu
O Kamdin - głos jego daleki był od zdziwienia - jak miło Cie widzieć - (od zachwytu również) Drow skinął głową w kierunku Krasnoluda - Prosze siadaj nie krępuj sie, o widze że już to zrobileś... taa... - Awruk cmoknął z niesmakiem - Na wyspach jak to na wyspach, woda do okoła he he... - Drow wrócił do czyszczenia zębów przez chwile - A co tam u kar... u Krasnoludów?

Marduk
Obszczymurek

Piwa: 3/3

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 20:34    [Cytuj]

Do karczmy wchodzi zielony niczym swiezo sciete kwiatki rozrzucone na strzebrzącym strumyczku lacert...
- Moje Ussssanowaie Panowie, jak Ssssssdrówko ?
Podchodzi do lady i prosi o piwo dwóch stojących drowów
- Wielke dzięki, tak mi sssssię chce pic jak pssssu [gul, gul, gul] no własssssnie

Pjetr
pyromaniak z PMC

Krasnolud
Berserker
Olaf Wręcemocny
Piwa: 1/28

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 20:36    [Cytuj]

Przybysz łyknął z kufla, i przyjrzał się krytycznie swej ręce.
- Ano prawda.. sam nie jestem jeszcze przyzwyczajon do tej marnej ludzkiej postaci. Cóż poradzić, nie chcę wnikać w szczegóły jak doprowadziłem się do tego stanu. Jednym haustem dopił resztę piwa i znanym wszędzie gestem poprosił o następne.
- Zresztą nie ma co rozpamiętywać; niski wzrost, berserkerskie szały i żądza zniszczenia na kacu. Chociaż szkutnictwo miałem w małym palcu, więc były i dobre strony... don Olaffo pozostanie już tylko w pamięci towarzyszy. Zamyślił się jakby coś mu umknęło.
- A właśnie... teraz jestem znany jako Pjetr Schizus, na razie postrach tylko pomnieszych kałuż.. na morza przyjdzie jeszcze czas.
Ostatnio zmieniony przez Pjetr 2009-04-06, 20:38, w całości zmieniany 1 raz  

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin
Piwa: 36/132

Zloto
Wysłany: 2009-04-06, 20:36    [Cytuj]

-Karczmarzu, gorzały jakiejś zapodaj! A co do krasnoludów, wszyscy nachlani w cztery litery i leżą do góry brzuchami. Ino ja se człapie od miasta do miasta i ludzi wyzyskuję. Czasem jakąś rewolucyjną historyjkę opowiem. A czasem nie.
Powiedziawszy co trzeba, ziewnął i zaczął bawić się brodą.

Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.

Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Bordo!

[ ODPOWIEDZ ]