Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Emilka
2010-01-02, 21:33
Co nowego wprowadzić?

Jaki element gry chciałbyś, aby wprowadzono najszybciej?
Linki referencyjne - 1gr do wojofunduszy za kiknięcie
6%
 6%  [ 4 ]
Możliwość sprzedaży umagicznionego sprzętu na restart S2
6%
 6%  [ 4 ]
Pojawienie się informacji o przedmiocie questowym w plecaku
66%
 66%  [ 39 ]
Walki GvG bez konieczności przebywania w jednej lokalizacji członków GU
20%
 20%  [ 12 ]
Głosowań: 59
Wszystkich Głosów: 59

Autor Wiadomość
Asbagarin

Asbagarin
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Piwa: 5/2

Zloto
Wysłany: 2009-11-05, 00:00   

Moim Zdaniem powinien byc temat co nowego wywalić aby gra była przejrzysta :P w każdym razie co ja bym zrobił:
-wywalił wszystkie lokacje
-questy tylko w Rivangoth( pozbylibyśmy się problemu krązenia i braku możliwości dołączenia w innych miastach do gildii/szkół, brak problemu z GU- które według mnie powinny być usunięte bo i tak "umówienie się" z obcolem na daną godzinę itp jest czasem niemożliwe a później się to ciągnie latami za nim łaskawie ktoś kliknie :P
- jak już jestem przy GU zastąpcie to areną gladiatorów, jak ktoś się chce zmierzyć to tam i możliwość obstawiania walk lub jakieś stałe wygrane... chociaż można wprowadzić "tor przeszkód" oczywiście z podziałem na klasy bo znowu będą faworyzowane klasy defensywne i z regenką hp, o co loto już tłumacze... zaczynamy z pełnym życiem i musimy zjechać na jednym życiu jak najwięcej bestii, walk powiedzmy 20, oczywiście można wprowadzić wspólne walki i żeby były opłacalne dla grup 2-4 osobowych,
- wprowadzenie turniejów wewnątrz gildii każdy przyodziany w podobne łachmany (coś na wzór obliviona)
- jak już ma być mapa to porządna albo prowizoryczna jak w "Wojakach" i każda gildia umiejscowiona gdzieś na mapie
- jakby mapa była w taki sposób zrobiona to wojny tym samym inaczej by wyglądały.. prędkość najazdu zależałaby od zręcznośći i wytrzymałości całej atakującej brygady, fajnie jakby dało się oblegać miasto/gildie i zmusić do poddania w wyniku zagłodzenia przeciwnika (żeby uniknąć sytuacji wymuszonych wojen cichych sojuszników...

pomysłów jest dużo ale i tak usłyszymy... "Może za 3-100000000000000 er " :P

Więcej szczegółów
Wystawiono 4 piw(a):
Drakki, Khhagrenaxx, vallo, Yarpen
Drakki
Emeryt

Piwa: 23/18

Zloto
Wysłany: 2009-11-05, 08:23   

Asbagarin napisał/a:
"..."
- wprowadzenie turniejów wewnątrz gildii każdy przyodziany w podobne łachmany (coś na wzór obliviona)
- jak już ma być mapa to porządna albo prowizoryczna jak w "Wojakach" i każda gildia umiejscowiona gdzieś na mapie. "...:

Panie browarek za te swietne pomysly ;P

Wedlug mnie takie cos moglo by sie sprawdzic :

Miasta:
- zakres lvlowy potworkow widzianych tylko w tym miescie (rivangoth 1-25 lvl itp)
- brak ograniczen w laniu potworkow
- 3-4 postrachy dostepne tylko i wylacznie w danym miescie
- teleport do innych miast ktore juz wczesniej odwiedzilismy(ofc za odpowiednia polata :P ), mozna isc tez z buta przez okreslona liczbe godzin (wersja dla sknerusow :P )

Przedmioty:
- umagicznianie hp w przedmiotach ;P
- umagicznianie dwoch atrybutow za jednym razem i za mniejsza kase ;P (np.: atak/def za jednym zamachem)
- usuniecie tych dziadowskich palek :P
- wprowadzenie ekwipunku klasowego (brak mozliwosci zalozenia przez mnicha ubranek rycka itd.)

Gildie:
- skarbiec (wplacanie na wlase konto badz gildi)
- wewnetrzny turniej (tak jak pisal Asbagarin)
- wewnetrzny ranking

Wojny:
-ataki grupowe (juz o tym gdzies kiedys pisalem ;P )
-ranking wojenny (chyba wiadomo ocb ;P )
-kroniki wojenne

Pojedynki : czy ktos jeszcze o nich pamieta?

Jak mi sie cus jeszczy przypomni to dopisze :mrgreen:
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-11-05, 08:24   

Asbagarin napisał/a:
Moim Zdaniem powinien byc temat co nowego wywalić aby gra była przejrzysta :P w każdym razie co ja bym zrobił:
-wywalił wszystkie lokacje
-questy tylko w Rivangoth( pozbylibyśmy się problemu krązenia i braku możliwości dołączenia w innych miastach do gildii/szkół, brak problemu z GU- które według mnie powinny być usunięte bo i tak "umówienie się" z obcolem na daną godzinę itp jest czasem niemożliwe a później się to ciągnie latami za nim łaskawie ktoś kliknie :P
- jak już jestem przy GU zastąpcie to areną gladiatorów, jak ktoś się chce zmierzyć to tam i możliwość obstawiania walk lub jakieś stałe wygrane... chociaż można wprowadzić "tor przeszkód" oczywiście z podziałem na klasy bo znowu będą faworyzowane klasy defensywne i z regenką hp, o co loto już tłumacze... zaczynamy z pełnym życiem i musimy zjechać na jednym życiu jak najwięcej bestii, walk powiedzmy 20, oczywiście można wprowadzić wspólne walki i żeby były opłacalne dla grup 2-4 osobowych,
- jak już ma być mapa to porządna albo prowizoryczna jak w "Wojakach" i każda gildia umiejscowiona gdzieś na mapie
- jakby mapa była w taki sposób zrobiona to wojny tym samym inaczej by wyglądały.. prędkość najazdu zależałaby od zręcznośći i wytrzymałości całej atakującej brygady, fajnie jakby dało się oblegać miasto/gildie i zmusić do poddania w wyniku zagłodzenia przeciwnika (żeby uniknąć sytuacji wymuszonych wojen cichych sojuszników...

pomysłów jest dużo ale i tak usłyszymy... "Może za 3-100000000000000 er " :P

Super... tylko po co to wprowadzać jak za parę miesięcy ktoś napisze, że jest to niepotrzebne, zaciemnia grę, powoduje, że jest trudna, zabiera dużo czasu, itp. itd.

Widzicie, każdy projekt ma swój budżet i mniej więcej w nim powinien się zmieścić. Każda godzina spędzona na kodowaniu i projektowaniu oznacza, że nie mogę przeznaczyć ją na coś co przynosi mi wymierne korzyści (czyli przelew na moje konto). Tak jestem materialistą spłacającym kredyt i mającym rodzinę - nie wiem ile osób żyje za własne, a ile na koszt rodziców. Oznacza to, że jeśli mam do wyboru zarobienie w firmie X określonej sumy za moje usługi to wybieram firmę X i tam zarabiam (bo jak mówi pewna reklama mężczyzna musi zarabiać ;-) ), a przy grze spędzam swoje wolne chwile. Jak widać przebywam tutaj więcej niż poprzednia osoba i poprawiam bugi, dodaje jakieś nowe rzeczy. Jednak z czasem dochodzę do wniosku, że nie ma to sensu...

W ankiecie macie przedstawione to co może być wykonane przez określony czas w grze. jest to wszystko związane z promocją, dodatkami i całą otoczką. Wiem, że na te rzeczy będę miał czas i mogę to zrobić mieszcząc się w "budżecie". Ponieważ mam dostęp na bieżąco do wyników ankiety widzę co jest na topie i o dziwo nikt nie jest zainteresowany "Możliwość sprzedaży umagicznionego sprzętu na restart S2". Dzięki temu wiem, że nie ma sensu myśleć nad tą opcją bo jest ona wam niepotrzebna - pewnie pójdzie do kosza. Widzę dwie rzeczy, które chcecie mieć poprawione/dodane i będę nad nimi mógł spokojnie pracować. Trzecią może dodam przy okazji (ma znikome poparcie).

Jednak dzięki takiej ankiecie widzę na co mogę poświęcić "budżet" i do tego jest ona mi potrzebna.

Prawdopodobnie kolejna ankieta powstanie za jakiś czas.

Asbagarin

Asbagarin
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Piwa: 5/2

Zloto
Wysłany: 2009-11-05, 09:24   

Boli trzeba raczej sobie zadać pytanie co zrobić aby ludzie zakochali się w wojownikach i co takiego zrobił team pod jeszcze wodzą Wojtka, że gra potrafiła zaczarować w 3-4 erze ludzi ,którzy do dzisiaj siedzą i nadal mają na tyle cierpliwości że ciągle grają.
Ja rozumiem że każdy z Was ma swoje życie prywatne, a gra nie przynosi super dochodów... Myslę że wejście Retro odpowie Wam na większość pytań, czego tak naprawdę wymagają gracze, a wszystkie zawarte pomysły graczy w tematach "co zrobić by było lepiej" są urozmaiceniami które umożliwią przyjemniejszą rozgrywkę i być może pozwolą graczowi na 1 lvl dogonić top w 2-4 miesiące (oczywiście przy poświęcaniu mnóstwa czasu na turnieje/pojedynki w gildii/między gildiami

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-11-05, 09:34   

Asbagarin, ja dobrze wiem co zrobiła gra, że część ludzi dalej tu jest. Widzisz ja dalej gram w oGame na u6 mimo, że aktywnych tam jest kilkadziesiąt osób. Po prostu jestem w WNE ;-)

Niestety w rozgrywce erowej ciężko jest dać takie fory... inaczej dojdzie do tego, że jak zapłacisz to masz topa - tego nie chcę.

Nic wracam do pracy, a w weekend coś muszę zrobić z najpopularniejszą opcją...

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-11-05, 12:09   

Cytat:
Boli trzeba raczej sobie zadać pytanie co zrobić aby ludzie zakochali się w wojownikach i co takiego zrobił team pod jeszcze wodzą Wojtka, że gra potrafiła zaczarować w 3-4 erze ludzi ,którzy do dzisiaj siedzą i nadal mają na tyle cierpliwości że ciągle grają.

Po pierwsze to były inne czasy. Na rynku nie było takiej mnogości www-mmo jak teraz. Gra była nowością, była obiecująca i rozwijała się. Przyciągała graczy.
Potem przyszedł okres stagnacji, braku rozwoju i poprawy błędów. W końcu gra padła. Wykruszyła się przez to masa graczy a gra zyskała opinię takiej, która ma mnóstwo błędów a Team albo olewa albo nic nie może zrobić. I niełatwo przekonać tych którzy odeszli, że to się zmieniło, ani tym bardziej pozyskać nowych graczy kuszonych ze wszystkich stron wypasioną grafiką gier prowadzonych przez profesjonalne firmy z funduszami na reklamę, promocję i rozwój swojego produktu.

Ot, cały sekret.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Ont
Marzyciel

Piwa: 4/16

Zloto
Wysłany: 2009-11-05, 19:04   

Bolivar napisał/a:
Ponieważ mam dostęp na bieżąco do wyników ankiety widzę co jest na topie i o dziwo nikt nie jest zainteresowany "Możliwość sprzedaży umagicznionego sprzętu na restart S2". Dzięki temu wiem, że nie ma sensu myśleć nad tą opcją bo jest ona wam niepotrzebna - pewnie pójdzie do kosza.

Bolivar, chyba trochę nadinterpretujesz ;) Byłoby super, jakby dawało radę sprzedawać te sprzęt po ludzkiej cenie (może nawet handlować między graczami? o to chodziło?), ale to by był taki no, bonus ;) Trzecia i czwarta propozycja są o wiele bardziej naglące, bo wprowadzenie drugiej byłoby tylko uprzyjemnieniem gry, zaś nie wprowadzenie 3. i 4. będzie męczeniem graczy. Co do 1. nie ma sensu się wypowiadać bo jest bez sensu.

Sam zagłosowałem na trzecią, bo tak naprawdę brak możliwości klikania GU w różnych miastach tak bardzo mi nie przeszkadza.

Sigmar
pijak :P

...

Piwa: 2/15

Zloto
Wysłany: 2009-11-07, 11:22   

Szilka napisał/a:
Co do wojofunduszy i referencyjnego, zastanawiałam się, czy rozwijać wizję tego, jak to było ustalane, ale wolałam nie podawać wszystkiego na tacy ;) Uwierzcie mi, że będą zabezpieczenia i w minimalnym stopniu ograniczenia.

Sigmar niestety, ale czasami trzeba zrobić krok naprzód.

Naprzod... robiac krok w tyl... mialem nadzieje ze nie zrobi sie z Wojow wlasnie taki badziew jak BW czy Ogame zrozumcie dojdzie do tego ze obywatel bedzie dawal wymierne korzysci w expie itd. I nie mowcie ze nie bo jak juz macie zamiar dac gratis za glupie klikniecie to sorry ale ja chyba odpadne. Mozecie sobie myslec jeden gracz w te czy w te ale wolicie gracz ktory wykupi obywatela czego robic nie musi czy takiego ktory zobaczy questy przerazi sie i odejdzie bo nikogo tu nie zna?? ale to juz rozmowa na inny temat. Po prostu boli to ze klikanina zmienila sie w czasopochlaniacz :(

i zeby nie bylo ja nie bylem za wprowadzeniem czegokolwiek co zostalo wprowadzone mnie interesowalo klikanie, klikanie, klikanie i forum! Jedyna rzecz ktora jest przydatna to wojny ;P

Pomijając brak polskich znaków... Na upartego można pisać bez nich, ale wtedy warto nie popełniać innych błędów, to tak na przyszłość - K. ;)

Sigmar zasysaj
Ostatnio zmieniony przez Khhagrenaxx 2009-11-12, 00:46, w całości zmieniany 1 raz  
  Błękitna Gildia

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-11-07, 11:42   

Sigmar odstaw alkohol... naprawdę... zastanów się co da szersze rozprzestrzenienie się informacji o grze. Jaki procent ludzi klikających w linki zostaje graczami. Zastanów się co to za reklama dla gry. Zauważ też, że nie dajemy za klikanie expa, złota czy innej rzeczy, którą gracz musi sam zdobyć. Dajemy coś co powoduje, że sami tracimy. Jednak dzięki temu zyskujemy graczy. Zyskując graczy wszyscy są szczęśliwi.

Jeżeli tego nie rozumiesz Sigmar to może czas poczytać trochę w internecie o marketingu i promocji? Sorry, mogliśmy zrobić klikanie za złoto i mieć to gdzieś, ale zdecydowaliśmy że wolimy umożliwić graczom np. wykupienie tur za kliknięcia czy zakup obka za kliknięcia.

Piszesz o BW i oGame - ilu tam jest graczy? Jakie są przeprowadzane zmiany? Z mojego doświadczenia w oGame (w BW nie grałem) powiem ci, że marne... bardzo marne... W ciągu kilku lat niewiele się zmieniło.

Sigmar

...

Zloto
Wysłany: 2009-11-07, 13:36   

Jesli chodzi o BW to zmiany sa ogromne wielki rozmach i w ogole ja sie Boli tylko boje o jedna rzecz zeby nie bylo pozniej ze obek bedzie dawal korzysci w expieniu :> i oby to nigdy nie nastapilo a boje sie ze do tego malymi krokami podswiadomie zmierzacie... i nie ucz ojca dzieci robic ;P po prostu ja mam inne zdanie na ten temat :)

A co do alkoholu bede pil ile chce z kim chce i nikt nie bedzie mi mowil ze mam go odstawic bo to moja prywatna sfera zycia. tyle

Sigmar zasysaj
Ostatnio zmieniony przez Khhagrenaxx 2009-11-12, 00:48, w całości zmieniany 1 raz  
  Błękitna Gildia

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-11-07, 14:08   

Jak by Obek miał expić to pierw musielibyśmy Phila poddać lobotomii a Ralza namówić na występ w czasie koncertu Dody...

Sigmar

...

Zloto
Wysłany: 2009-11-07, 14:26   

Bolivar napisał/a:
Jak by Obek miał expić to pierw musielibyśmy Phila poddać lobotomii a Ralza namówić na występ w czasie koncertu Dody...

i to mi wystarczy!! :)

Dziekuje za rozjasnienie sytuacji :) w takim ukladzie zastrzezen brak ;P

Sigmar zasysaj
  Błękitna Gildia

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2009-11-07, 16:13   

A ja nie ukrywam, że jestem wielkim zwolennikiem korzyści za kasę. Sam w kilku grach wydaje swoje pieniądze i nie wydaje mi się to niemoralne. Gdyby to tylko odemnie zależało już dawno by jakaś większa korzyść za obka została wprowadzona ;P

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2009-11-07, 16:52   

Każdy woli płatną grę ;P A Wy po prostu jeszcze o tym nie wiecie, że wolicie ;)
:P

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-11-07, 19:29   

Wracając do tematu: całkiem ważna sprawą do poprawienia, której tu brakuje, byłby turnieje ;)

[ ZAMKNIĘTY ]