Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Khhagrenaxx
2009-11-19, 10:37
pojemnosc konta
Autor Wiadomość
Fayl
Zasłużony dla Rivangoth
Haxxx

Piwa: 64/20

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 19:35    [Cytuj]

Cytat:
Jeśli coś budzi wątpliwości użytkownika i jest na jego niekorzyść to zwykle bez zastanowienia zgłasza błąd, nieważne czy potwierdził, że to błąd czy może mu się tylko wydawało. Ale gdy natrafi na coś równie wątpliwego ale jest mu to na rękę to jakoś nie kwapi się by zgłosić ten fakt. Tak przynajmniej wynika z moich spostrzeżeń.

Tylko trzeba byłoby wiedzieć że to błąd. Wiem że przez jakiś czas (nie wiem jak teraz?) był na s2 limit tur 180, więc maksimum 180 na HC mogło nie budzić podejrzeń.
(disclaimer: ja raczej błędu nie zauważyłem, bo wchodzę częściej niż raz na dobę, więc się nie wypowiem jak było :> )
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 19:44    [Cytuj]

Cytat:
Tylko trzeba byłoby wiedzieć że to błąd.

Czasem błędów nie ma a i tak zgłaszają bo się coś komuś wydawało ;-) Powiedz mi jak to się dzieje, że nigdy się nikomu nie wydaje, że jest błąd gdy mu to daje jakieś korzyści? ;-)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 19:47    [Cytuj]

Ponieważ wtedy nie ma błędu lecz "celowe wspomagania słabszej klasy" ironicznie mówiąc ;p Bug dający korzyść jest mniej zauważalny niż niekorzystny. Przykładowo nigdy nie liczyłem ile hp powinna dawać regenka, a w poprzedniej erze (chyba) był błąd i regenka dawała za dużo hp :P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 19:54    [Cytuj]

A może błędem jest to, że gracze nie znają podstawowych pojemności konta? Nieobki, którym precyzyjna informacja jest najbardziej potrzebna, widza tylko procenty zaokrąglane do dziesiątek, a gdy już kupią obka, to dalej nie wiedzą, ile wcześniej mogli maksymalnie mieć ;P

Poza tym ciężko porównywać teksty typu:
"nie zgłosił błędu, że ma chyba więcej niż 120 tur pojemności w momencie, gdy nie widać tego jasno, a na różnych serwerach są różne pojemności kont, a często przez pierwszy tydzień jest obek"
a:
"Zgłosił błąd, pomimo, że jedynie kilkadziesiąt tur mu zabrało, gdy jeszcze niedawno miał jeszcze 30% miejsca na koncie"

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 20:26    [Cytuj]

Cytat:
Bug dający korzyść jest mniej zauważalny niż niekorzystny.

To nawet nie o zauważalność chodzi ale o to by samemu sobie nie szkodzić ;-)

Cytat:
Nieobki, którym precyzyjna informacja jest najbardziej potrzebna, widza tylko procenty zaokrąglane do dziesiątek, a gdy już kupią obka, to dalej nie wiedzą, ile wcześniej mogli maksymalnie mieć.

Obywatel zwiększa pojemność konta o 1000 tur. Po kupieniu obka łatwo obliczyć ile się ma pojemności konta bez niego. Faktem jest, że nie ma nigdzie podanej informacji o rodzaju konta, co zostanie poprawione gdy i jeśli wrócimy do tej opcji. Póki co standardem jest 120 tur pojemności. Ponadto, jeśli ktoś chce precyzyjne informacje o pojemności zawsze ma możliwość zakupienia konta obywatel.

Poza tym nie podoba mi się roszczeniowa pozycja w której z góry użytkownik założył, że należy mu się rekompensata. Tu się nawet nie pojawia prośba z pytaniem lecz żądanie. Ja osobiście nie reaguję dobrze na takie podejście.

Mamian

Morlindorr
Ork
Rycerz
Piwa: 5/2

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 20:54    [Cytuj]

Jak dla mnie...

widzicie bledy? dajcie znac przeciez gra sie ma rozwijac( ogolne podejscie)
jest blad informacyjny? mamy was gdzies teraz jest dobrze i robcie co chcecie, a wogole to zaplaccie xx zl to bedziemy mili ( wersja obecna)

no i .....

"Seavran: Wojownicy" to przeglądarkowa gra mmorpg - by zagrać nie musisz ściągać żadnych programów.
Na czym to polega? Kierujesz poczynaniami swojej postaci. Począwszy od zwykłego zabijania bestii i kupowania coraz lepszego rynsztunku, poprzez questy, wojny, podróże aż po zarządzanie własną organizacją.
Wszystko to za darmo - nie musisz płacić by grać. Twoje szanse są takie same, jak osób płacących. Zarejestruj się już teraz!

moze z tymi roszczeniami to troche przesada, tu masz racje. ale admini odp z olewka... i tak to sie ciagnie...

proste. Czy mamy szanse na jakis refund? tak , nie zamkijcie temat o!
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  HSP

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 21:09    [Cytuj]

Cytat:
jest blad informacyjny? mamy was gdzies teraz jest dobrze i robcie co chcecie, a wogole to zaplaccie xx zl to bedziemy mili ( wersja obecna)

Ty chyba nie grałeś w tę grę rok i więcej temu. Z takim podejściem to niedługo użytkownik może narzekać bo admin nie zaklaskał uszami przy realizacji jego żądania... :/ I owszem, użytkownik który płaci ma prawo wymagać więcej. Jeszcze się nie spotkałem z sytuacją by było gdzieś inaczej.

Cytat:
Wszystko to za darmo - nie musisz płacić by grać. Twoje szanse są takie same, jak osób płacących. Zarejestruj się już teraz!

A nie są? Płacący dostają +50% do expa? Mają dodatkową walkę turniejową? 5 treningów więcej i 3 bonusowe walki z grupą? ;P

Cytat:
moze z tymi roszczeniami to troche przesada, tu masz racje. ale admini odp z olewka... i tak to sie ciagnie...

Nie z olewką tylko dochodzą do tego co jest grane. A zidentyfikowanie problemu w S:W to nie jest takie hop-siup.

Cytat:
proste. Czy mamy szanse na jakis refund? tak , nie zamkijcie temat o!

Na razie nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi, bo jeszcze nie jest dokładnie jasne co się stało.

Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 21:12    [Cytuj]

Phil napisał/a:
Na razie nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi, bo jeszcze nie jest dokładnie jasne co się stało.

W takim razie nie jest jasne co się stało, czy: "Co do tur to sprawa zamknięta."?

Bo to dwa diametralnie różne podejścia do sprawy.

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 21:22    [Cytuj]

Wszystko wydaje się być od strony kodu w porządku. Więc dla Bolivara, który się tym zajmuje sprawa przepadniętych tur jest zamknięta. Z mojej strony pozostaje jeszcze tylko wyjaśnić jeszcze jedną rzecz z innym członkiem zespołu. Ot, tyle to znaczy.

Asbagarin

Asbagarin
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Piwa: 5/2

Zloto
Wysłany: 2009-10-03, 12:57    [Cytuj]

zmyłka dla graczy hmm?

http://yfrog.com/5521672993j

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-10-03, 13:47    [Cytuj]

Błąd wyświetlania, dość stary, ale nieszkodliwy.

[ ODPOWIEDZ ]