Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Khhagrenaxx
2009-11-19, 10:37
pojemnosc konta
Autor Wiadomość
Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-10-01, 16:18    [Cytuj]

Na s1 sprawa wygląda trochę inaczej, bo tam osoby, które założyły konta na samym początku ery dostały od razu brązowe.

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-10-01, 20:21    [Cytuj]

Dodatkowo na s2 jest bonus za opóźnione otwarcie serwera.

Jeżeli chodzi o harda - moja testowa postać bez obka na hard:

Mamian

Morlindorr
Ork
Rycerz
Piwa: 5/2

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 14:58    [Cytuj]

Wlasnie o ten blad mi chodzi. Sprawdz logi jezeli mozesz
Jak juz pisalem... mialem 120 tur i 70% nastepnego 120 (max) 100% i nie wmawiaj komus ze bylo tak od poczatku skoro kilka osob tak ma, no i bez obka dalo sie robic treningi 2x dziennie( wyklikac turki). Skoro to nie byla moja wina to raczej nalezy sie jakis refund...

potrzebny login? jak cos to daj znac wysle na priv
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  HSP

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:09    [Cytuj]

To co masz na screenie to nie błąd, ale prawidłowa ilość tur, czyli 120.

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:10    [Cytuj]

14 tur z poprzedniego dnia, łącznie 120, czyli pełne konto.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:12    [Cytuj]

Bolivar napisał/a:
Przykro mi, ale ustawienia serwera są takie same od daty skopiowania plików czyli od 18.09.2009. Zmiany nie były wprowadzane i cały czas konta są przemnożone przez 1.

Oznacza to, że od samego startu limit konta jest taki sam.

Na pewno nie :> ......
Znaczy coś jest/było nie tak

Też straciłem 55 turek bo po zalogowaniu pisało 60 czy 70%> a potem z rana klapa .....(Bolivar mógłbyś sprawdzić kiedy straciłem turki :> ? bo serio nie mam pojęcia :) (Switek)

Gregor
Mr. G

Nie grający
Piwa: 1/7

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:15    [Cytuj]

Bolivarze, ciągle Ci mówimy że limit 120 tur wszedł w życie 01.10 o godzinie 00:00. Więc nie pokazują tam screen'a, który wskazuje już dobry limit i jest właśnie z 1-ego października. Nie pogrywaj z nami w ten sposób.
Ostatnio zmieniony przez Khhagrenaxx 2009-10-17, 11:11, w całości zmieniany 1 raz  

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:28    [Cytuj]

Sprawa wygląda tak:
założenie było takie: 120 tur na zwykłe konto - ustawienia świata dokonane przeze mnie, nie zmieniane od początku. Oznacza, że działa prawidłowo. Ja nie widzę błędu.

BTW.
Switek i Mamian - sprawdziłem... i nie słyszałem by zgłaszaliście grę ze wspólnego IP. Sprawę przekazałem dalej do osoby zajmującej się tym.

Gregor
Mr. G

Nie grający

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:31    [Cytuj]

Bolivar napisał/a:
Ja nie widzę błędu.
Błędu nie widzisz, bo wszystko działa już poprawnie.

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:34    [Cytuj]

Od początku założenie było 120 tur - czyli od startu ery. Czy coś się zmieniło? Jest mniej niż 120 tur?

Gregor
Mr. G

Nie grający

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:36    [Cytuj]

Teraz jest OK, ale wcześniej było około 175 (od startu)

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:53    [Cytuj]

Cytat:
Teraz jest OK, ale wcześniej było około 175 (od startu)

Jeśli tak było to to był błąd. Ale jak zawsze, to co jest na rękę nie zwraca niczyjej uwagi ;-)

Switek
Górski Weteran

Mały Głód
Niziołek
Mnich
Piwa: 12/11

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 18:56    [Cytuj]

Bolivar napisał/a:
Od początku założenie było 120 tur - czyli od startu ery. Czy coś się zmieniło? Jest mniej niż 120 tur?

Taaaa jakbyś dał ubka wszystkim dał sie im przyzwyczaić :) ....... oczywiście mówiąc im wcześniej że pojemności jest 120 a nie np 1100 jak akurat pisze i nagle z dnia na dzień zabrał obki to wszystki porządku jest jak rozumiem ?:)?

Cytat:
BTW.
Switek i Mamian - sprawdziłem... i nie słyszałem by zgłaszaliście grę ze wspólnego IP. Sprawę przekazałem dalej do osoby zajmującej się tym.

Ooooo niegrzeczni userzy coś im nie pasowało już ja na nich coś znajdę :) ..........
BTW Switek i Mamian grają na wszystkich aktualnie otwartych światach i dobrze o tym wiesz :P (bo na poprzednich światach zgłoszenia były :) )

BTW 2
Cytat:
5.8. W przypadku chęci grania więcej niż jednej osoby z danego adresu IP, na tym samym serwerze, wszystkie osoby mają obowiązek dokonać zgłoszenia takiego faktu na forum zgodnie z przewidzianymi w tym celu zasadami, w nieprzekraczalnym terminie 7 dniu od założenia postaci. Zgłoszenia może dokonać jedna osoba, ale w zgłoszeniu muszą znaleźć się loginy wszystkich osób korzystających z danego IP, o których wie osoba zgłaszająca w momencie składania zgłoszenia.

Więc mamy na zgłoszenie jeszcze kupę czasu ..... ale dzięki za przypomnienie na śmierć zapomniałem :)

Bolivar

brak

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 19:05    [Cytuj]

Mnie nie interesują multi - ja w to się nie bawię. Widzę coś to zgłaszam do osoby, która to rejestruje.

Co do tur to sprawa zamknięta.

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-10-02, 19:22    [Cytuj]

Switek, wybacz, ale dla mnie to jest podejście Kalego. Kali ukraść krowa, dobrze, Kalemu ukraść krowa, źle. Jak coś jest na korzyść gracza to nikt nie zgłosi, ale potem jak się okaże, że rzecz wróciła do normy, tak jak miała być to są głosy oburzenia.

Jeśli coś budzi wątpliwości użytkownika i jest na jego niekorzyść to zwykle bez zastanowienia zgłasza błąd, nieważne czy potwierdził, że to błąd czy może mu się tylko wydawało. Ale gdy natrafi na coś równie wątpliwego ale jest mu to na rękę to jakoś nie kwapi się by zgłosić ten fakt. Tak przynajmniej wynika z moich spostrzeżeń.

Poza tym, przepraszam bardzo, ale po to jest konto płatne ze zwiększoną pojemnością by chroniło przed tego typu niespodziankami. Jeśli ktoś na koncie z małą pojemnością pozwala by się mocno wypełniło to jest jego ryzyko, że może go spotkać strata tur z różnych przyczyn.

[ ODPOWIEDZ ]