1) Zdaje mi się, że od samego początku za szybko chodzi. powinien zaczynać wolniej i przyspieszać co np. 10 kropek (zjedzonych znaczy się).
2) Przy naciśnięciu Spacji nie pauzuje gry tylko wyskakuje Error z informacją "Przegrałeś!" i po kliknięciu OK wychodzi z gry.
To chyba tyle
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
To do czego mogę się doczepić:
* Obrazek ognia jest dość niefortunny do robienia z niego kafelków, bo się nie zazębia.
* Ja bym wolał żeby to w oknie działało, a nie wymuszało pełny ekran (OpenGL na pewno ma taką możliwość ale szczegółów nie pamiętam ;) )
* Wydaje mi się że plansza jest dość spora w porównaniu do węża i przez to, mimo prędkości, sporo czasu zajmuje mu dojście do zbierałki
A co do możliwych ulepszeń:
* Licznik punktów
* Przeszkody na planszy (to raczej więcej roboty)
* Może mogłoby być więcej zbierałek naraz - zwiększyłoby to tempo gry, bo chyba na chwilę obecną dojście do takiej długości by było ciężko manewrować trwałoby długo
* Inny rodzaj przedmiotów do zbierania (z jakimiś dziwnymi efektami czy coś? :) )
kwadraciki pojawiają się czasami w teksturach ramki w tym czerwonym, czasami je widać a czasami trzeba się wpatrywać gdzie to się pojawiło, ja miałem przed chwilą dokładnie w prawym górnym rogu nachodził na górną i prawą ramkę co sprawiło że praktycznie nie dało się go dostrzec a co dopiero mówić o zebraniu :]
kwadraciki pojawiają się czasami w teksturach ramki w tym czerwonym, czasami je widać a czasami trzeba się wpatrywać gdzie to się pojawiło, ja miałem przed chwilą dokładnie w prawym górnym rogu nachodził na górną i prawą ramkę co sprawiło że praktycznie nie dało się go dostrzec a co dopiero mówić o zebraniu :]
Dokładnie. Jakby kawałek ramki traktowało jako planszę. W dodatku można po krawędzi tej ramki chodzić (u góry chociażby patrzałem - w pół się zazębia a w pół nie.
Od razu jak na to patrze to mi się przypomina mój pierwszy PeCeLudzik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum