Dokładnie chodzi mi o serwer który zajmował by 10 minut dziennie.
Mniej nawet. Skilkanie 100 turek w 20x5 to przy aktualnej szybkości serwa byłoby mniej niż 2 minuty. Treningi - kolejne dwie. Jakieś tam zmiany w eq: minutka.
Gra na pięć minut, prosto, szybko i przyjemnie
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
No dobra, bez wszystkich udziwnień typu postrachy czy 1/xvsx też
I niech wrócą te 'walki o honor' czy co to było, że się miało punkty honoru, a pierwsze miejsce na liście to, zależnie od widzimisię gry, było miejsce 16, 37 lub 295
@Down: a niech ci będzie, że chcę starych Wojów, elfiku
_________________ "Wojna to wojna, a nie cholerne przedszkole."
Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.
Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
Ostatnio zmieniony przez Haspen 2009-08-25, 18:47, w całości zmieniany 1 raz
Serwer chartkor - turki co 6 minut, mega drogie wskrzeszanie (tak, żeby nieostrożni nie mieli się za co wskrzesić), brak ograniczenia widoczności mobków
Serwer retro - bugi na każdym kroku, raz w miesiącu wykrzaczenie się bazy w połowie turnieju, powrót regeneracji i superduper alchemozy
Tu nie chodzi o pisanie, ale o koncepcję. Jeżeli masz poza gildią partnerów treningowych to nagle okazuje się, ze większość osób stara się mieć ich jak najwięcej. Daje to niestety ograniczenie w ilości przeciwników na Turnieju. Przecież dziwne będzie, że z kimś trenujesz w piątek, a w sobotę...
Coś podobnego było na zasadzie sojuszu między gildiami i treningami... maskara.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Dokładnie chodzi mi o serwer który zajmował by 10 minut dziennie.
To przy aktualnej szybkości serwera zajmuje ci więcej ?
Cytat:
I niech wrócą te 'walki o honor' czy co to było, że się miało punkty honoru
za
Ale sortowanie można zrobić po ilości owego honoru )
Cytat:
mega drogie wskrzeszanie (tak, żeby nieostrożni nie mieli się za co wskrzesić),
Wskrzeszenie tylko za turki
Cytat:
Niestety ma to też swoje wady - nagle okazuję się, że w czasie Turnieju brak ci przeciwników.
To zrobić ograniczenie że jeśli sie z kimś trenowało to nie można w ciagu 7 dni walczyć z nim na turniju
Zlikwidowało by to migracje przedturniejowe
Jeszcze wprowadzilibyście jakieś bonusy dla gildi za zajmowanie odpowiednio wysokich miejsc na turniejach (1 miejsce 3 losowe budynki +1, 2 miejsce 2 losowe budynki +1 ... albo1 miejsce wszyscy członkowie +5 talonów 2 miejsce +3 talony )
Do tego umożliwić alchemizacje "zdrowia"
i
hhmmmm obniżyć wymagania dla przedmiotów z 300 lvla żeby można sie nimi było cieszyć dłużej jak Tydzień(dwa ) (250 lvl i staty proporcjonalnie )
Ja mam pytanie, o obywateli, za miejsca w rankingach na zakończenie ery s1. Może lepiej przyznać inne kryteria niż miejsce w najpotężniejszych?
Większość osób, które nie wybrały paladyna, może pomarzyć o dostaniu się do top10, bo na 10 dostępnych klas samych palów jest tam 5.
Może zamiast tego nagradzać tylko pierwsze miejsce w najpotężniejszych np 3m-c obkiem, a poza tym każde pierwsze miejsce w rankingach dodatkowych rasy i klasy obywatelem na 1 miesiąc? Nagrody z dodatkowych rankingów sumowałyby się dla każdego z wyjątkiem osoby, która zdobyła nagrodę za bycie najpotężniejszą pod względem expa. Tzn topowy palek blokuje nagrody w rankingu paladynów i swojej rasy, ale dostaje 3m-c obka, a ktoś, komu uda się uzyskać 2 pierwsze miejsca w rankingach dodatkowych może dostać nawet 2m-c obka.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum