Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Wojownicy.
Autor Wiadomość
Marvolo

Dargorada Czarny Kruk
Szermierz
Piwa: 3/7

Zloto
Wysłany: 2009-02-07, 17:07    [Cytuj]

Umar? system gry, ale nie sama koncepcja. Dobrze mówi??
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Admin 2.01

Piwa: 29/6

Zloto
Wysłany: 2009-02-07, 17:44    [Cytuj]

Sorka za offtop, ale co? o serwerze itp. napisz?.

Nie wielu pewnie to obchodzi, ale dla zainteresowanych podaj?, i w skrócie;
Aktualnie walcz? o odzyskanie danych z serwera. Delfnet uzna? i? musz? zap?aci? za odzyskanie danych. Ja uzna?em ?e z?amali regulamin i (w ostatnim emailu) prawo. Teraz tylko czekam na ich reakcj?.
W najlepszym wypadku: dane odzyskam, ale i tak serwera jeszcze nie ma, wi?c Wojów jeszcze nie b?dzie.
W najgorszym wypadku: danych nie odzyskam i sprawa zostanie skierowana do rzecznika praw konsumenta i na policj?

Wrogowi bym nawet nie poleci? tego serwera...
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Admin 2.01

Zloto
Wysłany: 2009-02-07, 18:45    [Cytuj]

Odpowiem na par? rzeczy,
co do Postu Walga:

1. d?saj?c si? za s?owa krytyki na swój temat - powiniene? dziekowa? za konstruktywn? krytyk? i wyci?ga? wnioski aby by? lepszym!
Przytocz 1 zdanie gdzie si? zd?sa?em za krytyk?. Mo?e 1 raz mi si? zdarzy?o i uda?o Ci si? zgadn??, a piszesz jakbym to robi? za ka?dym razem.

2. z wiecznym wyszukiwaniem winy u innych - w przypadku Wojów graczy. Nie radz? podobnie si? zachowywa? w stosunku do klienta, który b?dzie mia? jeszcze wieksze wymagania niz gracze ;)
Zauwa?asz paradoks? Obwiniasz mnie ?e obwiniam innych. Wi?c tak samo Ty obwiniasz innych jak ja. Zauwa?asz kolejny paradoks? By Ci wyja?ni? ?e nie obwiniam wcale wi?cej
ni? inni ludzie, musia?em zrzuci? Win? na Ciebie :) Musz? to zapisa?.

3. przez chor? dum? bez krzty pokory a bogiem raczej nie jeste?, przynajmniej nie moim ;) Stworzyle? gre fajn? ale naprawd? pora zdj?? laury
Je?eli wyraz 'Bóg' definiujemy po Twojemu, to masz racj?. Bogiem nie jestem. I w sumie, to obrazi?e? Swojego Boga, po dwakro?. Ale to za?atwcie mi?dzy sob?.

4. nie szanuj?c innych, zw?aszcza wspó?pracowników.
Szanuj? wszystkich tych co szanuj? mnie.

5. nie dotrzymuj?c obietnic i terminów
Manipulujesz j?zykiem. Nie dotrzymuj? terminów - to prawda. Nie dotrzymuj? obietnic - nie prawda. Obietnice dotrzymuj?, ale rzadko co? obiecuj?.

6. przez niekompetencj? i brak odpowiedzialno?ci
No.... jestem nie odpowiedzialny. To uleczalne?

7. przez brak asertywno?ci i odwagi - nie mówisz wprost co i jak zwodz?c wszystkich. Telefony tez polecam raczej odbiera? i mówic wprost: "sory Bolivar ale naprawde nie mam czasu i straci?em ochot? na prowadzenie Wojów, prosze przeka? innym, ?e przepraszam ale przez nastepne pó? roku projekt zawieszam a wszystkim aktualnym obkom zwróc? kas?. A teraz wybacz ale czas na kolejn? partyjk? paintballa pod kryptonimem SESJA" ;)
No masz racj?. Nie mam odwagi porusza? niektórych spraw, lub o pewnych rzeczach rozmawia?. Winisz mnie za to (i nie Paintball tylko ASG jak ju? co?;) )

8. przez brak zainteresowania projektem, w którym b?dziesz, a który pewnie nie raz sie bedzie ci?gn?? nawet przez kilkadziesi?t miesi?cy
... projektem który jest wyszydzany tak cz?sto przez innych, ?e a? sam to zacz??em robi?...

Oran:
"A teraz 0,01 z? czyli 1gr tyle podobno jest za klikniecie na reklam?, maj?c 1000 graczy mamy 100 z? dziennie czyli oko?o 3000 z? za jedn? reklam?. ma?o licz?c ile trzeba w to w?o?y? pracy, ale potem b?dzie wi?cej u?ytkowników, a i reklama nie powinna by? jedna."

Kocham Teori?:] Na allegro by? taki system reklam. Otrzymywa?o si? albo 1gr, albo 2gr, teraz nie pami?tam. Mia?em 1200 aktywnych graczy, i wcale nie dostawa?em 3600z? miesi?cznie. Ba! nie dostawa?em nawet 360z? miesi?cznie. Ale gdzie? oko?o 36z? to by?o.

Chcia?em teamowi z?o?y? pewn? propozycj?, ale odwróci? si? do mnie plecami i robi? nowy projekt, wi?c tylko si? wyg?upi?.
Jak Wam idzie w ogóle praca nad nowym projektem? Screeny wygl?daj? ciekawie i znajomo. Kiedy b?dzie nowa porcja informacji?

Ech, troch? paskudnych byków by?o, ale ju? w porz?dku ;P - Gro (którego nie ma;p)
Ostatnio zmieniony przez Khhagrenaxx 2009-02-07, 21:18, w całości zmieniany 1 raz  

Dark

Mroczny Elf
Piwa: 2/15

Zloto
Wysłany: 2009-02-07, 18:58    [Cytuj]

Cytat:
... projektem który jest wyszydzany tak cz?sto przez innych, ?e a? sam to zacz??em robi?...

Mówi?, ?e wszyscy si? od naszego drogiego administratora odwrócili (tu nie by?o sarkazmu) i ?e wyszydzamy jego i jego projekt. Nie wiem jak inni, ale ja to odbieram w ten sposób, ?e znaczna wi?kszo?? jest Tobie naprawd? wdzi?czna za to co zrobi?em, tylko brak nam tego ostatniego przyznania si? do "winy", do zaniedbania.

Mo?e nam brakowa?o takich s?ów:
Cytat:

Tylko mniej sarkastycznych?

Z drugiej strony nie jestem nikim wa?nym, ?eby to ocenia?

Admin 2.01

Zloto
Wysłany: 2009-02-07, 19:58    [Cytuj]

Cytat:
Z drugiej strony nie jestem nikim wa?nym, ?eby to ocenia?

Subiektywna jak i obiektywna ocena osoby zaznajomionej z tematem zawsze jest wa?na.
A skoro wcze?niej pisa?em o braku odwagi do mówienia co my?l?... wi?c napisz? co my?l?. Wiesz czyja wypowied? nie jest wa?na? Punio7 piepszy od rzeczy. Gdyby nic nie pisa? by?o by lepiej. Zdanie typu "Tak sobie my?l?, ?e jednak smok powinien mie? klas? rycerza, a czekolada niezbyt dobrze smakuje z ogórkiem." ?wiadczy o jego poziomie intelektualnym, a zdanie "Jednakowo? sytuacji to nie zmienia, wi?c kompletnie nie rozumiem po co ta ca?a masa postów..." pokazuje jego przepa?? intelektualn? mi?dzy nim a ?rednio inteligentnym cz?owiekiem. Zarzucasz innym ?e pisz? niepotrzebnie posty? A Ty co robisz? Sam napisa?e? niepotrzebnego posta! Zreszt? zboczy?em z tematu...

Dark. Jestem winny. Jestem winny ca?ej tej sytuacji (pisz?c 'tej' mam na my?li: brak serwera, domeny, brak mnie, rozpad teamu). Serwera ani domeny nie mog? kupi? bo nie mam na to funduszy. Dochód z Obywateli ju? od d?ugiego czasu jest marny, wi?c z tego ?ród?a nie nazbieram. A bez serwera nie zarobi? na siebie. Tu jest b??dne ko?o.

Aktualnie kombinuj? sk?d wzi?? pieni?dze. Mam 1 projekt strony WWW do zrobienia, ale zabior? si? za to jak sesj? zako?cz? (a z tym ?le idzie). Po sesji te? id? do pracy. Takiej normalnej. Zbiórki pieni?dzy typu "Wojownicy zbieraj? na serwer" nie urz?dz?, bo by? bym bezczelny :] (z tego wzgl?du [2gi raz pisz? odwa?nie i szczerze] ?e pieni??ki które by?y zarobione xx miesi?cy temu które mog?y by? przeznaczone na czarn? godzin?, tak? jak teraz, zosta?y przeze mnie: przepite i przepalone).
Nie u?y?em sarkazmu przy odpowiedzi.

Kalam
ot klikacz amator

----------
----------
Piwa: 40/21

Zloto
Wysłany: 2009-02-07, 20:19    [Cytuj]

Ode mnie s?ów kilka, cho? obieca?em sobie nie pisa? w tym temacie.

Cytat:
Chcia?em teamowi z?o?y? pewn? propozycj?, ale odwróci? si? do mnie plecami i robi? nowy projekt, wi?c tylko si? wyg?upi?.
Jak Wam idzie w ogóle praca nad nowym projektem? Screeny wygl?daj? ciekawie i znajomo. Kiedy b?dzie nowa porcja informacji?

Nigdy nie ma powodu aby odrzuci? wszystkie wzajemne urazy i po prostu wyci?gn?? r?k?. Celem tutaj nie jest przecie? zachowanie twarzy (jakkolwiek to brzmi) a co? zupe?nie innego.

Je?li mo?na by prosi? zachowujcie si? wszyscy powa?niej i godniej(do osób bezpo?rednio zaanga?owanych) :-P , stawka nie jest b?aha, a przynajmniej dla niektórych (cholernie brak mi tego "klikad?a" :mrgreen: ). Odbiegaj?c od tematu zawsze mnie dziwi?o ?e ludzie maj?cy udzia? w tworzeniu rozgrywki tak?e w niej uczestnicz?, to troszk? nie na miejscu.

Wniosek ko?cowy. Jako? si? domy?la?em ?e sko?czy si? na sprawach finansowych ale có? taki ?wiat. Szkoda by by?o zmarnowa? potencja? khem "projektu"

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-02-08, 00:02    [Cytuj]

Cytat:
Szanuj? wszystkich tych co szanuj? mnie.

Czyli, je?li Ci? ostro skrytykuj?, to znaczy, ?e Ci? nie szanuj? tak? W takim razie w ciekawy sposób go okazujesz, znikaj?c na d?ugie tygodnie. Bo widzisz, ja mam wielki szacunek dla Twojego wk?adu, ale niestety, co stwierdzam z przykro?ci?, bo wcale nie przesta?em Ci? lubi?, z podej?ciem jakie masz nie da si? z Tob? wspó?pracowa?.

Cytat:
Nie dotrzymuj? terminów - to prawda. Nie dotrzymuj? obietnic - nie prawda. Obietnice dotrzymuj?, ale rzadko co? obiecuj?.

Niestety Wojtku, przykro mi to mówi?, ale nie dotrzymujesz i jednych i drugich. Obieca?e? mi co? na prze?omie listopada i grudnia. Przez tydzie? pami?ta?e? o obietnicy, kolejny by? ju? w kratk?, a? w ko?cu znikn??e?.

Cytat:

?arty, szyderstwa, z?o?liwo?ci i wszystko co spo?eczno?? Wojowników wypisywa?a dotyczy?a nie projektu, lecz Twojego podej?cia. To nie gra by?a wy?miewana, tylko Twój stosunek do w?asnego dzie?a, które swoj? drog? mia?o spory potencja? w sobie ( bo gdyby gra by?a tak beznadziejna, czy gra?oby w ni? tak wiele osób? ). A je?li nawet pojawia?y si? czasem szyderstwa pod adresem gry, to wynika?y z frustracji Twoj? wieczn? nieobecno?ci?. Tote? zamiast szydzi? z w?asnego projektu, powiniene? si? wzi?? w gar?? i zmieni? swoje podej?cie. Jestem przekonany, ?e wtedy nie u?wiadczy?by? ?adnych szyderstw, a jedynie od czasu do czasu ?artobliwe komentarze bugów.

Cytat:

Mnie z?o?y?e? ju? pewn? propozycj? ( nie mam jednak pewno?ci, czy chodzi Ci o t? sam? ). S?k w tym, ?e:

Cytat:
Nie dotrzymuj? terminów

Cytat:
i nie Paintball tylko ASG jak ju? co?;)

Cytat:

Cytat:
pieni??ki które by?y zarobione xx miesi?cy temu które mog?y by? przeznaczone na czarn? godzin?, tak? jak teraz, zosta?y przeze mnie: przepite i przepalone)

Cytat:
Dochód z Obywateli ju? od d?ugiego czasu jest marny, wi?c z tego ?ród?a nie nazbieram.

Nie chc? Ci? zawstydza? Wojtku, ale to co mówisz jest ?enuj?ce. Chcia?e? nam z?o?y? propozycj?, a piszesz, ?e nie dotrzymujesz terminów, jak wi?c nasza praca mia?aby i?? nale?ycie, skoro jedynie od Ciebie zale?y kiedy nowe elementy zostaj? wprowadzone a Ciebie ci?gle nie ma?
Jak ju? pisa?em, to nie moja sprawa, jak sp?dzasz wolny czas, ale sk?adaj?c tak? propozycj? jak? z?o?y?e? mi, pojawiaj? si? zobowi?zania. A skoro jeste? nieodpowiedzialny, to jak chcesz si? z nich wywi?zywa?? Pomijam ju? to, ?e Twoja wypowied? o uleczalno?ci nie daje Ci zbyt dobrego ?wiadectwa przed wszytkimi.
I skoro tak post?pujesz jak napisa?e? w drugim od ko?ca cytacie, powiedz mi, kto powa?ny by z Tob? chcia? wspó?pracowa??
I co mo?esz nam zaoferowa?, skoro nie masz nawet pieni?dzy na serwer, a bez serwera jak sam zauwa?y?e? gra nie b?dzie przynosi? zysków.

Cytat:
Aktualnie walcz? o odzyskanie danych z serwera. Delfnet uzna? i? musz? zap?aci? za odzyskanie danych. Ja uzna?em ?e z?amali regulamin i (w ostatnim emailu) prawo. Teraz tylko czekam na ich reakcj?.
W najlepszym wypadku: dane odzyskam, ale i tak serwera jeszcze nie ma, wi?c Wojów jeszcze nie b?dzie.
W najgorszym wypadku: danych nie odzyskam i sprawa zostanie skierowana do rzecznika praw konsumenta i na policj?

Drogi Wojtku. Cho? nie znam regulaminu delfnetu, to powiem Ci tylko, ?e do tej sytuacji doprowadzi?e? sam. Gdyby? w por? wykona? kopie danych, unikn??by? mnóstwa k?opotów. I je?li delfnet pójdzie w zaparte, to czeka Ci? procesowanie si? z t? firm? ( o ile zdecydujesz si? spe?ni? swoj? gro?b? ) - b?dziesz musia? wytoczy? im proces cywilny z tego co si? orientuj?. A je?li nie, to b?dziesz musia? wy?o?y? z w?asnej kieszeni sumk? za odzyskanie danych ( co pewnie b?dzie ta?szym i szybszym rozwi?zaniem, pomimo zranionej dumy ). Jedna i druga sytuacja jest uci??liwa i stracisz przez nie albo czas albo pieni?dze albo jedno i drugie.

Wiesz, nie s?dzi?em, ?e kiedy? dojdzie do tego, ?e Twoje podej?cie sfrustruje mnie tak bardzo, ?e zrezygnuj? z udzia?u w Wojownikach, do których ?ywi? ogromny sentyment. I jest mi bardzo smutno, i? musia?em podj?? tak? decyzj? a jeszcze bardziej mi przykro, ?e musz? Ci t? nieprzyjemn? prawd? powiedzie? otwarcie.

Cytat:

Powolutku posuwamy si? do przodu. Dzi?kuj?. Wkrótce na blogu pojawi? si? nowe informacje, przypuszczalnie dzi? rano lub popo?udniu ( jest ju? po pó?nocy gdy pisz? te s?owa ).
Ostatnio zmieniony przez Phil 2009-02-08, 00:09, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Ralz
Psychonim

Piwa: 29/15

Zloto
Wysłany: 2009-02-08, 00:04    [Cytuj]

Wojtek... ja nie zamierzam Cie, ze tak to ujme, 'jechac'... jesli lezy mi cos na watrobie, mam w zwyczaju pisac o tym, lub zalatwiac to w 'cztery oczy'... zreszta, wydaje mi sie, ze doskonale o tym wiesz, tak samo jak rozmiesz pretensji kierowane w Twoja strone.

Skonczmy juz te mentalne rozwazania, kto glomb, kto nie... kto winien tago i siamtego... To jest kompletnie bezcelowe. Kazdy wie swoje.

Tak czy siak, zalezy mi, zeby Wojownicy wstali.. tak po prostu... Chocby dlatego, ze czytajac jedno z czasopism i tamtejsze zestawienie polskich gier przegladarkowych... nie zobaczylem tam Wojow... Zal mi sie troche zrobilo, bo przebijali wiele tytulow data powstania... o samym klimacie nie wspominajac (wiekszoc z tytulow wydalo mi sie nawozem pod no-life, a nie czyms przyjemnym).

Dlaczego, team sie odwrocil? Czy sie wogole 'odwrocil'? Nie ujal bym tego tak... Ludzie mieli i maja pewne pretensje, to fakt.. ale wydaje mi sie, ze wiekszym problemem byla stagnacja... wiekszosc z tych osob chciala cos robic (tak.. sa tez ludzie, ktorzy uwialbiajaj tylko gadac i narzekac... ale i tacy sa potrzebni), cos wartego swieczki... a poprostu nie wyczuwali miejsca, gdzie mogliby te checi 'rozladowac'... Siedza sobie teraz na swoim... sam zobaczysz, czy to byla dobra decyzja...
Zawsze staram sie stac z boku i pomagac, jesli cos w moim odczuciu jest sluszne... Ciezko wiec, zebym nie staral sie pomoc Philowi przeksztalcic jego talent w cos wiecej, skoro w 90% nasze intencje sie pokrywaja... No i darze go ogromny szacunkiem.
Nie oznacza to jednak, ze mam cala resze w... Zalezy mi na calej spolecznosci, a tym samym na Wojownikach (zreszta.. podsumowalem kiedys czym to wszystko dla mnie jest, na forum TP).
Masz porpozycje... proponuj.. nie licz jednak, ze wszyscy Ci zaufaja.. na to nie moga liczyc nawet najpotezniejsi monarchowie. Jesli jednak to cos powaznego, zalatw to prywatnie, a nie na forum... takie jest moje zdanie.

A wracajac do bardziej przyziemnych spraw.. i FTP
Ile wolaja sobie, za ten dostep?
Jestes pewien tych praw?
Bo hm.. troche ostro wchodzic z nimi na taka wojenna sciezke... Nie, zebym mial cos przeciwko, ale zawsze moga w zlosci wykasowac cale dane i i tak nic z tego nie bedzie...

Admin 2.01

Zloto
Wysłany: 2009-02-08, 00:24    [Cytuj]

O, Punio7, pierwszy post na temat.
"A to ?e czasami nie potrafi? jasno przekaza? moich intencji to nie czyni ciebie bóstwem. Zreszt? wybacz o wielki bezb??dny i nieomylny, ?e ?mia?em zwróci? do ciebie w tak bezpo?rednim po?cie. "
Przesta? mnie sarkastycznie gloryfikowa?. Nigdy nie mia?em si? za lepszego od innych, wszystkich traktowa?em na równi z nale?ytym szacunkiem. Napisali mi bym pisa? co my?l?, wi?c pisz?. Wypad?o na Ciebie, mimo ?e nie znam Ci? prywatnie, ale tak wypad?o i tyle. I nie pisz? tego jako admin. Jaki admin? Czego? Gry teraz nie ma wi?c nie jestem adminem. Pisz? do Ciebie jako zwyk?y u?ytkownik tego forum, na którym mam status mieszka?ca!

Filipie,
nie uwa?am ?e krytyka to brak szacunku. Wr?cz przeciwnie. Dobra krytyka w?ród znajomych i przyjació? jest wg. mnie mile widziana. Philu, ja Ciebie szanuj?, mo?e bardzo s?abo to okazuj?, ale tak jest.

Tak czy inaczej chcia?em co? napisa?, bo my tu mamy ma?? sprzeczk?, a Gracze na tym cierpi?. W chwili gdy pisz? te s?owa, Ralz utworzy? ju? pewne subforum....

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-02-08, 16:25    [Cytuj]

Cytat:
Tak czy siak, zalezy mi, zeby Wojownicy wstali.. tak po prostu... Chocby dlatego, ze czytajac jedno z czasopism i tamtejsze zestawienie polskich gier przegladarkowych... nie zobaczylem tam Wojow... Zal mi sie troche zrobilo, bo przebijali wiele tytulow data powstania... o samym klimacie nie wspominajac (wiekszoc z tytulow wydalo mi sie nawozem pod no-life, a nie czyms przyjemnym).

Tez widzia?em to zestawienie i to w dwóch czasopismach. W?a?ciwie MonsterGame i Bitefight to niemal jedno i to samo. Niemal wszystkie gry to same klony. A teraz ma?a statystyka. Ostatnia gra posiada tam 140 tys u?ytkowników. A ile woje? kiedy ostatnio patrzy?em to... 112 tysi?cy. Napisa?em maila do autora artyku?u aby przedstawi? mi kryterium oceny gier i jak narazie czekam na odpowied?. Aby nie by?o, nie pisa?em z pretensjami tylko ze zwyczajnym zapytaniem. Wiesz Wojtku co to znaczy mie? tak? darmow? reklam? w CD-Action i Polityce? Z jednej strony trafia to do szerokiego grona m?odzie?y i entuzjastów gier. Z drugiej mamy ludzi conajmniej dobrze wykszta?conych, którzy czasami szukaj? chwili relaksu i kontaktu z innymi. Ju? napisa?em co mnei boli i nie b?d? si? powtarza?. Chce ci tylko u?wiadomi? jak blisko by?e? od tego, aby te 36 z?otych zamieni? na duu?o wi?cej.

PS: sprawdza?em te liczniki. Zazwyczaj 1/3 kont lub nawet po?owa, to nieaktywne konta. Wi?c taki Ogame czy Bitefight mo?e mie? znacznie mniej u?ytkowników. A Obj?to?ci? community woje wcale nie ust?powa?y (to jest chyba juz 3 forum oficjalne wojów, z tego co pami?tam).

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-02-08, 17:16    [Cytuj]

112 tysi?cy? Sk?d masz takie dane? o.O
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-02-08, 19:08    [Cytuj]

Na stronie startowej by? taki licznik z ilo?ci? kont, ilo?ci? aktywnych i wersj? wojów.

Jennahan

-
Piwa: 8/3

Zloto
Wysłany: 2009-02-08, 19:14    [Cytuj]

http://209.85.129.132/sea...clnk&cd=7&gl=pl

Kod:
- Status -
Ilo?? Kont:    15518
Aktywnych:    769
Era: I    82 dni