Po konsultacjach z jednym z treningowych sparingpartnerow (palek) miałbym prośbę o sprawdzenie poprawności działania tego profitu. Po przeprowadzeniu walk zauważa się, że mój gward trafia o wiele mniej niż powinien. Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś sprawdził czy profit działa poprawnie. Z moich spostrzeżeń wynika, że brakuje średnio 10% trafień, które powinny dojść do celu.
Ja dołączam się do tematu, bo na s2 gram gwardzistą i zamierzam właśnie wykupić sobie profit ofensywa. I pytanie czy zwiększa on atak o zadany procent i czy działa w ogóle?
Własnie z uwagi na to, że być może ta ofensywa nie działa (z kilku źrodel wiem, ze cos z nią nie tak) wybrałem inny profit.
Ofensywe jak i inne podobne profity zwiekszające szanse trafienia (a własciwie szanse podniesienia ataku) ciężko sprawdzić bez dubugowania kodu, ponieważ w poszczególnych rundach nigdzie nie jest wyświetlana aktualna szansa na trafienie.
Naprawa profitów z tej rodziny została przed chwilą zakończona. Oczekują one na testy, a następnie wrzucenie do gry.
Dodatkowo ich opisy są 'podrasowane'
_________________ What I cannot create, I do not understand. - Richard Feynman
A ja mam teraz pytanie odnośnie tej poprawki. Z uwagi na to, że ofensywa nie działała prawidłowo i nie bylo żadnej informacji, że zostanie naprawiona, wybrałem inny profit - niewrażliwość - imo duzo słabszy ale przynajmniej działa. Czy wedle nowej poprawki jest możliwość zmiany profitu na działającą ofensywe bez korzystania z tej opcji w grze? Podejrzewam, że kilka osob moze sie z tym zgłosić ale roboty z tym nie powinno być za dużo.
Rozważę to. Mogę zrobić opcję zmiany profitu 'za free' na czas określony, ale to nie jest fakt. Muszę to przemyśleć i przedyskutować z teamem wszystkie 'za' i 'przeciw'.
_________________ What I cannot create, I do not understand. - Richard Feynman
w sumie to skoro bylo to do poprawienia to taka opcja zmiany profitu "za free" na jakis czas bylaby dobrym rozwiazaniem. coz tylko z Turami wydanymi na rozwoj profitu..
Czyli Ci co wybrali ten profit pomimo tego, że zepsuty, to powinni zostać zrekompensowani pieniędzmi i doświadczeniem bo przecież stracili przegrywając jakieś walki?
_________________ Słowa są jak woda, im więcej ich lejesz tym mniej ich chcą...
Bez przesady, to nie pierwsza i (raczej) nie ostatnia grupa profitów, które nie działały. Ciężkozbrojny/Nieustępliwość pierw też nie dodawały pancerza, a jakoś ani rycerzom, ani strażakom z tymi profitami nikt nie zwrócił turek za przeszkolenie.
w sumie to skoro bylo to do poprawienia to taka opcja zmiany profitu "za free" na jakis czas bylaby dobrym rozwiazaniem. coz tylko z Turami wydanymi na rozwoj profitu..
Nie o to chodzi. Wystarczy na bazie z ręki wpisać w odpowiednie pole identyfikator innego profitu dla tych, ktorzy się zgłoszą. Nic wiecej.
Assaoth napisał/a:
Ciężkozbrojny/Nieustępliwość pierw też nie dodawały pancerza, a jakoś ani rycerzom, ani strażakom z tymi profitami nikt nie zwrócił turek za przeszkolenie.
A zapytali na forum o taką możliwość?
Bolivar napisał/a:
Proponuje jeszcze dać dodatkowo po cukierku...
Nie satysfakcjonuje mnie taka odpowiedź Tam wyżej masz post Wojtka. Przyjrzyj się jak udziela się profesjonalnej odpowiedzi na konkretnie zadane pytanie Ale po ilości postawionego piwa widać, że ludzie wolą zaczepne odzywki, bo jest ciekawiej i coś się dzieje. Nie ważne, zamiast załatwiać coś za plecami zadałem pytanie na forum aby nie było jakiś przekrętów. Ojej to naprawdę straszne Rozumiem, że odpowiedź jest negatywna. Dziękuję i pozdrawiam
Na forum są moje prywatne odpowiedzi - nie są one nikogo wiążące (zresztą jest to zaznaczone). Moja prywatna opinia to taka, że było by to przesadą - wystarczy, że ludzie do mnie piszą:
- dasz radę mnie wrzucić do miasta bo...