Phil, wiem że żartowałeś. Choć jak już rozmawiamy o mechanice to zastanawiam się czy sprzęt nie będzie zbytnio determinował ścieżki rozwojowej - taka luźna myśl bo jeszcze nie przeanalizowałem go pod kątem dokładnego rozwoju, ale wydaje mi się, że sprzęt tutaj bardziej determinuje rozwój cech niż w starych wojach...
Wydaje mi się, że nie. W poprzedniej wersji broń wymuszała pewien schemat rozwoju. Teraz każda klasa ma 3 bronie, jedną z dużymi wymogami do cechy klasowej A, drugą z dużymi wymogami do cechy klasowej B, wymagania trzeciej są niższe niż 2 pierwszych ale wymagają obu cech.
Hehe - bo nie są do końca oparte na jednym. Drugi też jest obecny ale jest niższy niż w broni trzeciej gdzie obie są po równo.
Przykładowo:
Broń 1: Dużo cechy A i względnie mało cechy B
Broń 2: Dużo cechy B i względnie mało cechy A
Broń 3: Umiarkowana ilość obu cech, mniej więcej w jednakowych proporcjach
Mam pytanie dotyczące gry, ale nie chcę zakładać nowego tematu.
Mianowicie po zdobyciu lvl'a dostajemy punkty do rozdania. Gdzie je dodajemy? Do punktów bazowych, czy do tych już z bonusem (od rasy i klasy) i są one później znowu mnożone?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum