No to mamy buga, bo dla mnie Niewrażliwość włączała się przy pudle przeciwnika, a w grupowej to już w ogóle cyrki wychodzą, bo zmniejsza ciosy tylko jednego atakującego i nie koniecznie musi on żyć w tym momencie
Poza tym przy 10% szans na włączenie miałem walkę gdy włączyła się Niewrażliwość najpierw pod rząd 5x runda przerwy i 4x, 9 razy na 10 rund
I tu sprawdza się twierdzenie Prattcheta: szanse jedna na milion zdarzają się dziewięć razy na dziesięć.
Nie wiem, jak to dokładnie wygląda przy wyższych lvlach w tej erze, jednak w poprzedniej erze, na lvlu do jakiego doszedłem ze względu na późny start (~220) niewrażliwość u barba była wręcz idealnym profkiem na berków, a jak wiadomo to dla barba w sumie najczęstszy przeciwnik turniejowy. I w mojej opini to nadal "główny profit" barba.. oczywiście, wymaxowany...
W grupie pozostały dwa mobki do pobicia, w ostatniej rundzie walki z pierwszym z nich, jeden spudłował, drugi zadał dmg 7, ja ze swej strony odpaliłem Niewrażliwość blokując 18 dmg, z tym, że otrzymałem, czyli odliczyło mi od życia i pancerza, ten cios za 7. Więc co zablokowałem, skoro umierający mob spudłował?
Niewrażliwość nie działa na płonący oręż rycka, czyli pewnie też na zatruty najemnika, przed chwilą policzone.
Pytania: Czy działa na dodatkowe ciosy mnicha/łowcy/szerma? Czy to zamierzony efekt czy po prostu nie sprawdzone/nie przemyślane/odłożone do rozpatrzenia?
Nie wiem, nie sprawdzałem tego. Na pewno działa na zwykłe obrażenia, jak jest z innymi nie mam pojęcia. Niemniej jednak nie przewidywałem tworząc projekt profitów by niewrażliwość zmniejszał obrażenia wynikające z innych profitów klasowych.
IMHO powinna. Skoro na ikonce miecz załamuje się na łbie gwardzisty, to i mnich powinien sobie palce połamać. Kwestia ogień/trucizna, to jeszcze do podważenia, ale te dodatkowe ciosy, to swego rodzaju nadal ciosy 'fizyczne'.
mef, logicznie tak, ale mechanicznie profity z tego co wiem działają na nieco innej zasadzie. Zresztą tak na dobrą sprawę nie wiem czy dodatkowy cios nie jest osłabiany niewrażliwością, nie testowałem tego. A teoretycznie może tylko Wojtek to powiedzieć bo on je programował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum