Interesują mnie liczby. Ilu mieszkańców ma Rivangoth, ilu Lotharis, Krumsh itd. Jak wygląda zróżnicowanie etniczne, liczebności poszczególnych ras, wyznawców bóstw... Czy jest to w ogóle ustalone? Jeżeli nie, mogę pomóc w razie potrzeby.
Na razie jeszcze nie zabraliśmy się do świata od tej strony.
Jeśli chodzi o zróżnicowanie etniczne: wszędzie można spotkać przedstawicieli różnych ras, tyle, że krainy natywne dla danej rasy są obfitsze w jej populację (np. w Bazzath można spotkać dużo więcej sidanów niż gdzie indziej).
Gdzieś kiedyś natknąłem się na informacje ile przeciętnie mieszkańców ma wioska, ile miasto, a ile metropolia Ale gdzie to było? Nie mam pojęcia, niemniej dam znać gdybym coś znalazł
Metropolia ma jakoś od 30 do 70 tysięcy mieszkańców, o ile mnie pamięć nie myli, czyli tak średniowieczna metropolia jakby to jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum