Mam pytanie, czy to jakieś zaniedbanie, czy coś? ale coraz dłużej trzeba czekać aż wczyta sie strona, walki wczytują się nie miłosiernie długo, czym to jest spowodowane? Może ktoś usprawiedliwić biedny zmaltretowany S1 ? ;> no i pytanie czy S2 także zacznie z czasem spowalnac?
Khere pracuje już nad tym. Doszliśmy, że jednak to nie kwestia kodu (przy okazji czego wypada mi przeprosić Wojtka za posądzenie, iż tak kiepsko napisał wypadajki) ale ustawienia serwera. Wczoraj testowaliśmy trochę i myślę, że wkrótce problem zostanie rozwiązany a 40 walk będzie trwało kilka sekund. Jednak nie jestem ekspertem, więc szczegóły pozostawię Kheremu i Bolivarowi.
Każdą zmianę mogę przeprowadzać co 48 godzin bo po każdym restarcie serwera baz danych muszę uzbierać i przeanalizować odpowiednie statystyki aby nie popełnić błędu.
Tak się właśnie będzie dziać jak opisał Bolivar. Na początku ekspres, później troszkę zamuła. I tak w kółko zależnie od tego jak traficie. I pamiętajcie, że do rozwiązania będę leciał po tabelach calutki czas więc jest tak jakby ktoś calutki czas dodatkowo klikał walkę za walką. Wszystko zależy po prostu od wielkości niektórych tabel. Trzeba dopasować bufory i przydzielić odpowiednie miejsce w pamięci. Nie chce tego robić kilkanaście razy więc zakładam, że będę to przetrawiał przez jakiś tydzień opcja po opcji.
Proszę o cierpliwość
No mogę uaktualnić.
Na chwilę obecną wiemy, że niektóre czynniki wpływające na wolne działanie s1 to uszkodzenie pewnych struktur w bazie danych - na szczęście nie niemożliwe do naprawienia.
Po kilku nocach przeglądania logów i kilku godzinach optymalizowania bazy udało się wykryć rzezimieszka. Największe podziękowania powinniście złożyć Bolivarowi, który ostatecznie ukręcił gadu głowę (i w dodatku raz na zawsze)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum