1. Jeżeli chodzi o różnicę pokazuje siłę kilku klas i jest to istotne dla nich.
Wg mnie pokazuje pewne uwarunkowania mechaniczne w grze i tyle.
Cytat:
2. Porażki w obronie - pokazują siłę pewnych klas i sposób prowadzenia postaci. Dla mnie nie tylko istotne jest odniesienie 7 zwycięstw, ale i to, że nie jest workiem który obijasz.
Niezupełnie - generalnie prawidłowość jest taka: postacie defensywne zdobywają więcej doświadczenia na tej samej ilości tur co reszta. Z kolei postacie typowo ofensywne są w stanie bić tę pierwszą grupę w turniejach będąc nawet kilkanaście poziomów niżej. Także czołówka postaci defensywnych jest celem baaardzo dużej ilości postaci ofensywnych, z którymi nie mają szans - ponieważ nie opłaca się im prowadzić postaci przeciwko tymże ofensywnym postaciom (zdobywają więcej punktów dla siebie w turnieju prowadząc postać przeciwko innym postaciom defensywnym z czołówki niż gdyby ustawili się przeciwko ofensywnym agresorom). Także trudno tu mówić o byciu workiem - taka jest po prostu mechanika gry, i ona wymusza niejako tę sytuację a nie dlatego, że ktoś nie potrafi grać ;-)
Ale mniejsza z tym. Podział rankingów zrobiłeś świetnie - naprawdę dobra robota.
Talphion, to się nie zmieni jeśli mechanika i sprzęt się nie zmienią. W czołówce nadal będzie dużo postaci defensywnych, a poniżej dużo ofensywnych atakujących głównie ścisłą czołówkę tych pierwszych, sami będąc atakowanymi rzadko. Zresztą - przekonamy się kto ma rację na S2 za 2-3 miesiące ;-)
Pomysł ekstra, szkoda tylko, że gildyjnego sie nie da zrobić na zasadzie zapisywania wyników w archiwum i sumowania ich, wtedy nie było by problemu z przynależnością graczy do gildii, bo innej opcji nie ma co brać pod uwagę bo tylko będzie przekłamywać. No i ciesze sie, że jest teraz top 100 bo przynajmniej siebie widze
Taka jeszcze mała prośba wizualna, troche większy kontrast pomiędzy tłem a czcionką bo prawie nic nie widać, przynajmniej u mnie na monitorze
_________________ Słowa są jak woda, im więcej ich lejesz tym mniej ich chcą...
Świetna robota, moim skromnym zdaniem:) Sshicior znalazł się na odległym 32 miejscu (w tym pierwszym) co z pewnością spowoduje, że będzie się bardzo starał w przyszłości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum