Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Wojny Honorowe i zbójeckie
Autor Wiadomość
Caus

Argh Buntownik
Lykon
Rycerz
Piwa: 11/30

Zloto
Wysłany: 2009-05-27, 20:11    [Cytuj]

Spider: to już jak coś (dużo mieszania w kodzie) w ciągu pierwszych 12godzin, agresor może wykonać ataki w ciągu 12godzin, potem już normalnie.

Ave

Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2009-05-27, 20:25    [Cytuj]

Caus, moim zdaniem caly czas takie lub pierwszy 1/2 czasu potem 3/4 czasu. Zniechecac do wojen nie honorowych powinien bonus z pkt honoru....
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Kelk
Główny Misiek

Kelk
Człowiek
Berserker
Piwa: 12/8

Zloto
Wysłany: 2009-05-27, 23:08    [Cytuj]

A ja proponowałbym bonus 10% dla wszystkich parametrów obrońców w przypadku wojny niehonorowej (premia za własny teren) i brak pieniędzy za zwycięstwo w przypadku wojny honorowej (wojna na neutralnym gruncie).
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  WW&BG/SRN&MP

Elasharr
Hersztunio

Ork
Mnich
Piwa: 7/21

Zloto
Wysłany: 2009-05-28, 11:48    [Cytuj]

Ja popieram Causa. Jeden atak na 24h to max. Hasło oklepane, ale "nie róbmy z wojów Ogame'a" ;)

A co do Wojen honorowych, to sama idea fajna, tylko proszę... nie nazywajcie tego wojnami :)
Nigdy nie słyszałem o wojnie o honor, ani w realu ani w świecie fantasy(fakt, mało czytałem, może było coś takiego) Wojnę prowadzi się zawsze w jakimś celu, a nie dla samej glorii :)

Ja bym był bardzo rad z aktywowania opcji " Pojedynek" , gdzie by można się ustawiać między gildiami i wtedy rzeczywiście walczyć o sławę i szacunek.

To by było coś jakby inny rodzaj turniejów. Wyższa liga.

Póki nie ma czegoś takiego, zawsze można robić ustawki w ten sposób jak w V erze, gdzie zakładamy gildię o nazwie "Arena", i tam się lejemy. Myślę, że pamiętacie te zabawy. Całkiem fajne to było.

Leithain

<brak>
Postawił 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-07-13, 16:50    [Cytuj]

Pomysł dobry i nawet wiem co mozna z honorem robic ; ;P
Nie wiem czy ktoś grał w wowa, bo tam za honor można przedmioty kupować :mrgreen: tu mozna umozliwic kupno hmmm moze np protekcji prez jakis czas raczej krótki od gwardii lotharis albo jakiegos ulepszenia dla gildi moznaby jakies blogoslawienstwo za honor dac czy cos albo nawet wymane na kase :) co o tym myslicie?

Edit: częśc honoru mogłaby iść do graczy a oni za to tez cos kupuja moze np. szkolenie O_O czy jakieś przedmioty ew. na talony możliwość wymienienia po jakims skomplikowanym przeliczniku...

Alabarcer

Piwa: 4/5

Zloto
Wysłany: 2009-07-13, 17:04    [Cytuj]

Skomplikowanych przeliczników już mamy więcej niż wystarczająco. ;P
Pozatym honor jest bardzo ciężko zmierzyć, a jeszcze gorzej wydać go w sklepie. Są talony i sklep kompleksowy, powinno wystarczyć.

[ ODPOWIEDZ ]