Walgo, lepiej po prostu by ten kto pierwszy osiąga dany wynik był tym, który dostanie najwyższe miejsce spośród osób o tej samej ilości punktów. Bardziej sprawiedliwe moim zdaniem, bo bił wcześniej gdy trudniej było zdobyć taką ilość punktów.
Masz racje. Jednak z uwagi na to, że Bolemu się nie chce, podałem inne rozwiązanie - proste i szybkie w implementacji Twoje rozwiązanie wymaga pamietania godzin wszystkich ataków i dodatkowego wyciągnięcia czasu ostatniego ataku. A dopiero potem dodanie tego jako kryterium sortowania
1. Myslelismy ze jest tylko jedno kryterium
2. w takim rozwiazaniu niektore klasy sa dosc mocno pokrzywdzone, nie dosc ze trudniej im zdobyc tyle punktow co innym to nawet jak im sie uda maja gorsze miejsce bo sa klepani w obronie
3. co do propozycji Walgo to imo musialaby byc srednia z czasow atakow (imo sprawiedliwiej niz tylko czas ostatniego ataku)
Wasze propozycje są ciekawe, ale oznaczają połączenie kilku tabel. Nie jest to problemem, jednak by to przetestować należy przywrócić całą bazę, a to oznacza jakieś dwie godzinki pracy (te bazy są spore ). Innym wyjściem jest wrzucenie zapytania nieprzetestowanego. Jednak ja nie wezmę odpowiedzialności za ew. bugi (nie chce mi się - Walgo jako programista powinien wiedzieć jak interpretować pewne wyrażanie ) w tak newralgicznym punkcie gry jakim jest turniej.
Inna sprawa to kryteria... zawsze ktoś będzie poszkodowany.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
ano lepsze niz random (stad byl moj pierwszy punkt), ale krzywdzi niektore klasy (drugi punkt), aaa i bardzo dobrze ze nie chcesz wrzucac nic nieprzetestowanego
przetestowane rzeczy lubia sie na zywym organizmie wywalac, a co dopiero nieprzetestowane ale mozna by bylo takiego selecta potestowac na starych turniejach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum