Sidan
Rycerz
Zloto
Wysłany: 2009-07-07, 00:38
Zdecydowanie druga opcja, bardzo mi się podobają te nazwy i mają świetne uzasadnienie "klimatyczne"
_________________ Nigdy niczego nie zapominały. Nigdy nie cofały raz ofiarowanej przyjaźni. I nigdy nie przestawały nienawidzić, jeśli kogoś lub coś znienawidziły.
a mnie wręcz przeciwnie, bo akurat tutaj nie potrzebny klimat a coś co rozstrzygnie spory kto gdzie ma pójść, bo lotharis jest złe każdy pójdzie do innego tak samo jak do wilków
a pierwsza to same pozytywne cechy więc wybranie którejś to kwestia dogadania się lub wybrania pierwszej z brzegu
_________________ We're all mad here... You fight to live, I live to fight...
Mi właśnie te same pozytywne cechy w pierwszej propozycji kompletnie nie pasują, bo zupełnie nie wiedziałbym co wybrać. Wszystkie są nieciekawe i bezpłciowe, wiec gdyby nie treningi i turniej, to wolałbym zostać bez szkoły
Może by nawet drugą opcję lekko usprawnić i dać np:
Szkoła Rycerska Lotharis
Szkoła Walki Krumshu
Szkoła Zwiadowców Ta-Quenda
Tak, by już w nazwie, nawet gdy ktoś nie zna charakterystyk tych obszarów, było wiadome, jaki styl walki się tam preferuje.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Ja np zielonego pojęcia nie mam jakie style walki preferuje dana szkoła? i dla innego zielonego człowieka też raczej nie będzie to znane tylko wybierze pierwszą lepszą (ja na jego miejscu bym tak zrobił bo nazwy mi kompletnie niz nie mówią tylko stwierdziłbym że jakiś elfi bełkot i to wszystko)
Żadna z tych dwóch zaproponowanych nazw na szkoły mi nie odpowiada więc wstrzymuje się od głosu.
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
Zloto
Wysłany: 2009-07-07, 09:18
Irmis napisał/a:
Może by nawet drugą opcję lekko usprawnić i dać np:
Szkoła Rycerska Lotharis
Szkoła Walki Krumshu
Szkoła Zwiadowców Ta-Quenda
Tak, by już w nazwie, nawet gdy ktoś nie zna charakterystyk tych obszarów, było wiadome, jaki styl walki się tam preferuje.
A ja jako elf bardzo chętnie bym się wybrał do Ta-Quenda, ale iść do szkoły zwiadowców mnie nie pociąga Wtedy wybrałbym się do Krumshu, bo jaki tam ze mnie rycerz
Osobiście wybrałem drugie. Bardzo klimatyczne podejście do tematu
A mnie by najbardziej pasowała w ogóle opcja, której tutaj nie ma, czyli męstwa, sprytu i furii.
z tych dwóch ciężko jest wybrać, jest wiele za i przeciw. Ewentualnie, możemy uruchomić ankietę od nowa przed startem S3, jeżeli teraz będziecie niezdecydowani stanowczo.
A mnie by najbardziej pasowała w ogóle opcja, której tutaj nie ma, czyli męstwa, sprytu i furii.
z tych dwóch ciężko jest wybrać, jest wiele za i przeciw. Ewentualnie, możemy uruchomić ankietę od nowa przed startem S3, jeżeli teraz będziecie niezdecydowani stanowczo.
spirytusu lepiej
_________________ It's nice to be important, but more important is to be nice
Dwójka. Owszem kojarzy się z rasami, ale rasy z kolei kojarzą się z określonym stylem życia i walki.
Nie dodawałbym też raczej objaśnień. Jak ktoś się zainteresuje to się dowie. W końcu nazwy: bordo, turkus i błękit też za wiele nie mówią same z siebie. A jak się trochę pogra to się czuje klimat każdej ze szkół
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum