Ja właśnie patrzę na zwierzę (wilk), likantropa (niedźwiedź), istotę magiczną i ducha (sokół) - w nawiasach przykłady. Oczywiście najlepiej powiązać to z historiami szkół.
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Dobra, wrócę dzisiaj na chatę, przysiądę i napiszę te historie, tylko ustalcie do tego czasu co ma być zamiast tych golemów w nowych szkołach. Jeśli w ogóle coś ma być, bo uzasadnienie, że wzbogacają fabułę to trochę na wyrost jest Co do funkcji mistrza... Niby tak, ale drzewiej bywało tak, że gracze sami się organizowali i od szybkości wyboru mistrza zależało kiedy będą się leczyć w lazarecie. Tak było dobrze, moim skromnym zdaniem, no ale dobra, jak tam chcecie
Powtórzę więc: napiszę jakieś historie do tych szkół nowych, tylko ustalcie jaka rasa/klasa będzie początkowego opiekuna takiej szkoły
Nie bądź taki hop do przodu, bo też bym sobie jakąś historię napisał i przypuszczam, że nie ja jeden
poza tym zgłoś swoje propozycje, co ma być w tych szkołach - pewnie też jakieś pomysły masz, a z tego co widzę, to Team, czeka na głosy graczy.
A co do samych szkół, to wrzuciłem już parę pytań w dziale o świecie gry. Oprócz tamtych rzeczy fajnie by było dorobić założyciela szkoły, obecnego mistrza (niekoniecznie tożsame), ogólnodostępne fronty szkół i salę wspólną - dopiero dalej wstęp można by blokować tylko dla członków. tak by wiedzieć jak szkoły oponentów wyglądają i by było gdzie dwa słowa z ich członkami zamienić
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Ja mam podobne zdanie jak Emil, jakieś ustrojstwa, fejk postacie, to jak na mój gust jest niepotrzebne
Co do historii: chciałem powiązać je jakoś z historią Rivangoth, że była jakaś zadyma i coś tam uratowało... Czy to zwierzątko mityczne, czy szlachcic co miał coś takiego w herbie, na tej zasadzie.
Co do historii szkół jeszcze raz... No jeśli ktoś się do tego pali to ok, może pisać, ale jeśli nikt nie ma nic przeciwko to... No mogę się tym zająć Wg odgórnych wytycznych odnośnie charakteru tychże szkół, które wymieniłeś w innym temacie, a które zyskały aprobatę Phila
Jeśli chcesz pisać to ok, tylko pytanie: chcesz opisać wszystkie trzy? Czy jedną konkretną, czy jak?
Khhagrenaxx, potraktuj je jako takich opiekunów szkół ;-) Fakt, że nie mają w zasadzie żadnej konkretnej funkcji ale wg mnie ciekawiej wygląda lista z członkami szkoły i takimi smaczkami jak golemy czy te zwierzęta-patronowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum