A więc tak, w walce z pewnym mnichem (treningowej) otrzymuję odeń ciosy ze sztuk walki
obrażenia od tych ciosów:
1. 84
2,3,4. 95 (przed nimi zadał cios z siłą 272, czyli mają 35%)
5 itd 124 (przed nimi zadał cios z siłą 354 - zadziałała anatomia)
zgodnie z instrukcją:
Cytat:
Poziom 6 - 35% szans na zadanie dodatkowego ciosu o sile 35% zwykłego dmg
Dlaczego więc profit ten daje mnichowi obrażenia ze sztuki walki zależne od najsilniejszego trafienia? A przede wszystkim dlaczego do tego profitu wliczyła się anatomia skoro napisane - zwykłego trafienia?
Na koniec nadmienię, że ciosów w sile 124 zadał 12 do końca walki, pomimo, że w tym czasie zadał też normalny cios w sile 272 - obrażenia ze sztuk walki nadal pozostały na poziomie 124... co daje mu 45% zamiast 35%... jeżeli zbyt namieszałem, to jeszcze obrazek:
Jak dla mnie, to powinniście to zostawić tak jak jest. To dodaje pewnego smaczku w walkach z mnichami, szermierzami i łowcami.
Może piszę tak dlatego, że jestem łowcą, ale sam przez to przegrywam co chwila z naszym gildiowym mnichem damage'owym. To wzmacnia atut i sprawia, że staje się bardziej użyteczny.
PS. Po co ta cenzura?... Przecież wiadomo, że chodzi o Balina.
ale raczej na przyszłość bo nie jest to jakiś bardzo poważny błąd.
Niby tak... ale te prawie 200 dmg pod pancek (łącznie dało to ~380 dmg więcej) w walkach z ryckami, gwardami i strażakami daje już w sumie jakąś przewagę...
Tia nie jest to poważny błąd.... Dziś miałem dwa tereningi z łowcą zanim upadłem otrzymałem kilka ciosów tygrysa (24%) pierwszy cios 56, przy maksymalnym zwykłym dmg 63, po tym jak dostaję krytyka nagle skacze do 96. Różnica około: około 50% większy dmg niż powinien być. przy częstotliwości krytyków i częstotliwości występowania tej umiejętności na obecnych poziomach topki jest to naprawdę duża różnica. Zwłaszcza że umiejętność działa nawet jak postać spudłuje.
Dlatego mowie na cios "bazoooka". W sumie jest dobrze, no bo jakim cudem wojownik jest w stanie używac kilka razy tej samej techniki, zadając identyczne obrazenia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum