Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kelk
2009-07-02, 13:02
GWN vs BG part 2
Autor Wiadomość
Irmis

Yaya Worobij Miomate
Piwa: 75/27

Zloto
Wysłany: 2009-06-29, 19:06   

Ano, Wiosna, chłopaki mają rację. BG, to nie BłSR. Nie ma co oceniać dobrej szkoły rycerskiej po tym, co wyprawia tamta gildia i jak się zachowują jej członkowie ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

arikar
Pijany Mistrz

Draksus Szalony
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Czarna Kitara
Piwa: 5/41

Zloto
Wysłany: 2009-06-29, 19:23   

Khhagrenaxx napisał/a:
Szlachetny Draksusie, nie przypominam sobie tego turnieju, być może byłem pijany, być może ty miałeś halucynacje, niemniej jednak zapraszam przy najbliższej okazji, w sobotę... Bo jednak na walkę wojenną nie mam co liczyć, choć kto wie? Być może zmieni się to na lepsze... Życzę tego Tobie i sobie, i wszystkim.

Sława!

Sorki za pomyłkę, ale na turnieju za dużo było tych najmów na mojej rozpisce.Ty też byłeś ale się zapędziłem i mi walk turniejowych brakło :mrgreen:

- Ssighames
- Sxor Ussta Clau
- Rungni Baradsson
- Pjetr Schizus
- Sagita
- Rakhaim
- Diagar

No i jak mi przykro ale brakło dla ciebie miejsca ;P
Ale na następnym turnieju się na pewno znajdzie w pierwszej kolejności :gun:

Pół-Olbrzym:Berserker: Draksus Szalony
Uczeń Błękitnej Szkoły Rycerskiej
HOMO BIMBROWNIKUS
Naczelny Bimbrownik

Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-06-29, 19:26   

Czekam z niecierpliwością, tym bardziej że jestem - jak to wyraził się niegdyś, lata temu, jeden z mych pobratymców - łowcą żywego stworzenia! Trzymam za słowo Wojownika Błękitu!

Wiosna ap Kain
GWN

Wiosna ap Kain
Człowiek
Berserker
Piwa: 5/4

Zloto
Wysłany: 2009-06-29, 23:35   

Azareus
W BG nie byłem nigdy, chociaż nie raz i nie dwa zastanawiałem się nad przyjęciem zaproszenia. A co do zdzierania szat - błekitnym kiedyś było się na zawsze, niezależnie od tego gdzie potem się udało. Widzę, że i ta tradycja odeszła w zapomnienie. I bez obaw, spazmów nie dostane i nic sobie nie zrobię. A widząc po Twojej osobie, że błekit zszedł na psy tym bardziej utwierdzam się w swojej decyzji. Dużo Ci brakuje do poziomu jaki był dawniej reprezentowany przez błekitną brać, więc bądz tak miły i zwyczajnie zajmij się swoimi codziennymi sprawami - na przykład pomachaj sobie białą flagą. Co do GWNu - nie sądze żeby na widok wroga wojownicy z tej gildii robili w gacie i poddawali się zanim wróg zdążyłby dojść do ich siedziby. Gdyby tak było i w tej gildii nie byłoby dla mnie miejsca. Tchórzów nie toleruję. Na szczęscie GWN to nie BG :)
Irmis
BG jest niejako kontynuacją BłSR. Ideały wyniesione ze szkoły rozwijane są dalej w gildii, a przynajmniej tak było dotychczas. Więc patrząc na BG patrzę na "dojrzałych" wojowników po błękitnej szkole. BG zawsze chciało uchodzić za przedłużenie szkoły, jej tradycji i ideałów. To nie jacyś Zapomniani Czciciele Zapomnianych Kultów :) . Ich nazwa zobowiązuje!

Sława! [To naprawdę konieczne?]

[ Komentarz dodany przez: Szilka: 2009-06-30, 13:54 ]
Bez takich dopisków proszę. Nieważne w jakiej formie.
Ostatnio zmieniony przez Szilka 2009-06-30, 12:54, w całości zmieniany 1 raz  

Sigmar
pijak :P

...

Piwa: 2/15

Zloto
Wysłany: 2009-07-01, 17:26   

Jakis tam Sigmar jakis tam Wiosno wczesniej nie mial internetu ;P i dlatego sie nei bawil w wojownikow ;P

Ech... kocham napinki :P mozna sie tak posmiac ze brzuch boli ^^ jedni przedstawiaja swoje racje drudzy swoje niemniej sluszne a tak naprawde ni w te strone prawdziwe ni w te ^^ hyle czola przed Wami o mistrzowie napinek ^^ :ralz:

Nazywanie BG tchorzami przez GWN czy nazywanie GWNu przez BG kalkulatorami co za roznica wazne ze interes sie kreci a ja sobie siedze przed minitorem i mam swietna zabawe :lol:

Sigmar zasysaj
  Błękitna Gildia

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-07-01, 20:01   

Prawidłowe podejście, tchórzu z Veass :D

mat27
drobny wojak

mat27
Piwa: 4/1

Zloto
Wysłany: 2009-07-02, 12:14   

Wiosna, z całym szacunkiem zachowujesz się co najmniej dziwnie, żeby nie powiedzieć (napisać) śmiesznie
Chyba nie powiesz mi, że BG tak wpływa na BłSR, że aż musisz ostentacyjnie odchodzić z niej, bo poddało jedną wojnę. Wiem to zbrodnia, bo przecież obowiązkiem jest tłuc się z innymi i oczywiście wszystkie inne wojny BG wcześniej też poddało bez walki, tylko stawialiśmy zasłony dymne w postaci kilku ataków.
Skoro BG uważasz za "dojrzałych wojowników po błękitnej szkole" to powinieneś też wiedzieć, że ideały z dzieciństwa w życiu dorosłym nie są wcale takimi ideałami i je czasem trzeba zmienić, czasem tylko nagiąć.
Tak czy inaczej wypowiadasz się na temat BG, o którym masz pojęcie raczej niewielkie. Tak, chcemy kontynuować założenia BłSR, ale też nie chcemy być tylko przedłużeniem szkoły, bo wtedy taka organizacja mija się z celem

Vitriol

Vissthal Ingreholm
Ork
Najemnik
Piwa: 25/12

Zloto
Wysłany: 2009-07-02, 12:37   

Nawet nie wiecie ile cierpienia spowodowaliście tym tematem... postanowiłem go przeczytać w całości choć fragmenty miał naprawdę dobre, to ostatecznie cholernie jest męczący. No ale musiałem sprawdzić czy hordacy za bardzo się nie wypowiadają za gildię ;P .

Co do tematu: wojna nie musi mieć wytłumaczenia. Wzbogacenie się to wystarczające wytłumaczenie zawsze, nie tylko w przypadku wojen w Wojownikach... w przypadku wojen w RL też. Uzasadnienia wojen to tylko propaganda, a to czy z niej ktoś korzysta, czy nie, to tylko kwestia tego czy musi. Niektórzy są silni na tyle, że się w propagandę nie muszą bawić (zresztą, propaganda nie jest dla ofiar wojny... tylko dla potencjalnych sojuszników atakowanego i potencjalnych sojuszników atakującego ;P ).

To że BG poddało wojnę - ich sprawa. Nie zyskali na tym nic, stracili trochę kasy (może im nie zależy na niej?), sporo wiarygodności i nieco wizerunku, co już objawiło się utrata GK jako sojusznika... a to źle wróży BG, bo w tej Erze cokolwiek sensownego zdziałali dzięki sojusznikom właśnie. No i jeśli Bg będzie tak dalej robić - nic tylko z tego korzystać ;P . Ciekawe jak to będzie, jak będziemy z Haartem albo Aksalem ścigać się kto pierwszy wojnę z BG kliknie po zakończeniu ich okresu ochronnego :D . A na razie daliśmy chłopakom z BG jeszcze trochę wytchnienia (za co powinni być wdzięczni) i będziemy się znów bić z GWN. W nich przynajmniej jest wola walki, więc sobie nawzajem dogodzimy... bez względu na wynik.

P.S. Emilka, muszę Ci to powiedzieć, bo Cię lubię: prześlicznie strzelasz fochy ;P . Jakbyś był kobietą, to bym na to leciał :mrgreen: .

Spider4

Piwa: 31/52

Zloto
Wysłany: 2009-07-02, 12:42   

Autor postu otrzymał 2 piw(a)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Fayl, Haspen
Emilka
Community Manager
Księżycówka

Valkiria Dinn
Elf
?owca
Piwa: 37/11

Zloto
Wysłany: 2009-07-02, 12:54   

To ja może poproszę moderatorów już o zamknięcie tych wypocin. Sam tego nie zrobię bo poniekąd pisałem w tym temacie.

Kelk
Główny Misiek

Kelk
Człowiek
Berserker
Piwa: 12/8

Zloto
Wysłany: 2009-07-02, 13:02   

Ok - zamykam na prośbę
  WW&BG/SRN&MP

[ ZAMKNIĘTY ]