Czyli plecy każdego gracza. Dla tych którzy jeszcze nigdy nie spotkali się z tym programem: to taki IRC z wieloma funkcjami dla graczy: robienie screenów, nagrań, rozmowa ze znajomymi w trakcie gry. Program wykrywa większość znanych gier zainstalowanych na komputerze i tylko kiedy zaczniesz grać informacja o tym wyświetli się każdemu twojemu znajomemu, grach multi zobaczą również adres IP serwera na którym grasz, dzięki czemu będą mogli szybko dołączyć do gry. Z innych funkcji należy dodać czasu spędzonego w danej grze, automatyczne ściąganie patchy do gier, lista ulubionych serwerów oraz wiele innych.
Strona programu to: http://www.xfire.com
Tyle dla newbie, jako że trochę ożywiły nam się tematy o grach MMO myślę że warto byłoby też zrobić listę posiadaczy xfire, nicków ew. jakiś klan wojowników utworzyć. Jeżeli uznacie że warto to zacznijcie dopisywać w tym temacie swoje nicki.
Pomóż zrealizować marzenia starego krasnoluda i dostać mu się na #1 wojo-lam pre ery. Trenuj z: Darodc Tępy
Nie lubie Xfire. Komunikatory są żeby ze znajomymi pogadać, a na xfire znajomych nie mam więc używanie go dla mnie jest zupełnie bez sensu. A funkcje do gier to totalne bzdury po kiego ch*** komu robienie filmików, screenów i innych kup w grze? Ja rozumiem jak ktos nic innego nie ma do roboty tylko gra to może mu to potrzebne (pewnie wtedy z resztą znajomych TYLKO na xfire widuje), no cóż co kto lubi.
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Wybacz Kudłaty ale nie masz racji
XFire jest dość przydatny nie mówię tu o tak zwanym czacie
Ale do jest idealny do robienia filmików do solucji do gier i udokumentowania różnych dziwnych bagów i błędów w grach
NP: Swego czasu jeszcze za mojego grania w D2lod miałem takie dziwne coś ze gra była do góry nogami.Zrobiłem kilka screnów ale żaden się nie zachował niestety do tej pory
Więc nie narzekaj tylko się ucz
Pamiętamy o poprawnym pisaniu - Gro
Ostatnio zmieniony przez Khhagrenaxx 2009-03-18, 00:23, w całości zmieniany 1 raz
Po zrobieniu screenów Xfire sam zaproponuje wrzucenie je na serwer, ba nawet poinformuje twoich znajomych że takowe wrzuciłeś skąd będą mogli je zobaczyć, tak jak to pisał arikar, naprawdę wygodne w dokumentowaniu różnych dziwnych sytuacji których na privach wowa jest wiele
Zresztą takiego czatu który wyświetla ci się podczas gry i do którego nie trzeba jej minimalizować to nigdzie nie znajdziesz, chyba że masz mikrofon, wtedy TeamSpeak wita.
Pomóż zrealizować marzenia starego krasnoluda i dostać mu się na #1 wojo-lam pre ery. Trenuj z: Darodc Tępy
tylko zeby to mialo sens to tak jak Kudlaty pisal trzeba miec kolegow co graja na tych samych serwerach w te same gry (u mnie brak)
a kolejna sprawa to ze program dodatkowo obciaza komputer (a nie kazdy ma taki sprzet by to wszystko dobrze chodzilo)
ja też nie mam xfire :] jedno z czego korzystałem przy grach to TS przy grze w L2, na serwerze l2-passion
no i raz z skype'a grając w Supreme Destiny (ale official europejski poszeł się... zlikwidowali) czyli WYD(with your destiny)
także micro mam ... ale jakoś kurz tylko łapie ostatnio
więc możecie mnie dodać. miałem nawet niegdyś tutaj sygnaturkę, ale się skasowała -.-'
Cytat:
Tyle dla newbie, jako że trochę ożywiły nam się tematy o grach MMO myślę że warto byłoby też zrobić listę posiadaczy xfire, nicków ew. jakiś klan wojowników utworzyć.
Jestem za, żeby przyjaciele na listach się nie mylili. A tak otwieramy sobie zakładeczkę klanu i widzimy "o! Wojtek! ty grasz w WoWa i w CoDa? to już wiemy co się stało z wojownikami..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum