K, luzik Poczekam z dzień lub dwa - ale jeśli do tej pory nie będzie 15 PW, uznam, że zainteresowanie kwestią jest małe i nie ma sensu jej dalej rozwijać. Na razie dostałem 7 wiadomości, więc czekam na kolejne jeśli chcecie nowej ankiety ;-)
Cóż, byłem od początku z innymi nazwami... i nie chodziło tylko o propozycje, które padły w ankiecie, ale odróżnienie od s1 i klimat. Bo przecież w klimacie szkoły będą się spotykać ;-).
Cytat:
Jako konserwa z krwi i kości optowałbym za pozostawieniem starego nazewnictwa. Jakieś żywioły... błe, to nie Kapitan Planeta
Cytat:
Ja jestem za starą, dobrą Bordową i tymi tam, no
Na szczęście tylko krowa (chyba) nie zmienia poglądów ;-). Jestem za nowymi nazwami (a później będzie masakra jak okaże się, że w kodzie są na stałe przypisane do nich zmienne ).
ps,
właśnie wysłałem PW
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
O ile dobrze pamiętam to w ostatniej ankiecie też głosowałam na zasadzie "zaproponowane nowe są do bani to lepiej stare" A tu się pojawiło kilka bardzo interesujących propozycji więc wysłałam PW do Phila już. Zwłaszcza te nazwy odzwierzęce są ciekawe.
A ja i tak grać na S2 nie będę, ale wg mnie szkoły to szkoły... Jakkolwiek by sie nie nazywały, to i tak dokładnie to samo... Jednakże mogą się ciut mylić z S1, więc zaproponowałabym inne kolorki, np. [cenzura]bardzo mocny[/cenzura] fiolet
Nie wiem, ale mi osobiście podobają się nazwy związane z żywiołami/naturą (Kapitan Planeta ):
Szkoła Rycerska Ognia
Szkoła Rycerska Wichru (lub Wiatru/Huraganu)
Szkoła Rycerska Księżyca
Jednak decyzja należy do wszystkich.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Biorąc pod uwagę że kolor szkoły jest widoczny tylko w jej nazwie i w herbie to raczej dużo do zmieniania by nie było tych kolorów. Bo imo zostawienie starych herbów byłoby zupełnie bez sensu chociażby dlatego, że nie identyfikowałyby tych nowych szkół (bo co ma, dajmy na to, turkusowa tarcza z krzyżem do sokoła czy Krumshu?).
A więc tak, do 18 można składać propozycje i uwaga! Dla dwóch zwycięskich (które pojawią się na S2 i S3) przewidziane nagrody. Pozbieram zaproponowane już przez Was w tym temacie nazwy + te, które się pojawią.
Anikety będą dwie, w tym samym czasie. Jedna odnośnie tego, czy gracze w ogóle chcą nowe nazwy, a druga już z samymi nazwami. Upieczemy w ten sposób dwie pieczenie na jednym ogniu. Bardzo proszę, by osoby które biorą udział w ankiecie z konkretnymi już nazwami, nie zapomniały załogłosować w drugiej.
Szkoła Płaszcza i Szpady
Szkoła Topora i Młota
Szkoła Tarczy i Zbroi
Takie rozwiązanie troche klasowe łatwiej byłoby wtedy o pisanie porad etc. widzę to tak, że jak ktoś gra "Kafarem" jakimś berkiem, czy barbem to dołącza do Topra i Młota, jak ktos Pancerniakiem to do Tarczy i Zbroi a że zbierają się tam klasowcy to łatwiej o prady co do danej klasy. Zastanawiałem się w tym kierunku nad inym podziałem:
Szkoła Obrony (Defowcy)
Szkoła Ataku (Offowcy)
Szkoła Ciała (Siłowcy/HPkowcy)
_________________ "Kudłaty - Człowiek, który nie istniał":
- A ja nie mam profilu na Naszej Klasie, ani na Facebooku, ani innych tym podobnych.
- To ty nie istniejesz?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum