I. Szkoła Walk Lotharis
II. Szkoła Walk Krumsh
III. Szkoła Walk Ta-Quenda
to moje oficjalne propozycje. Dlaczego?
W każdym z tych regionów walczy się inaczej i będą utożsamiane z cechami.
W szkole Lotharis, żeby wypowiedzieć pojedynek, trzeba cały "rytuał" tradycyjny odbyć, czyli rzucenie rękawicy itd. Tutaj panuje honor, szacunek, męstwo.
W szkole Krumsh panuje przekonanie - zabij przeciwnika, tak aby poczuł smak Twojego ostrza i delektuj się płynącą z niego krwią. Najważniejsze cechy to odwaga, siła.
W szkole Ta-Quenda najważnieniejszą ideą jest pokonaj przeciwnika. Sposób jest nie ważny, dlatego cechami głównymi są spryt, zwinność i przebiegłość.
Nie trzeba być Berserkerem w Krumsh, żeby nie było - można się z innymi ideałami bardziej utożsamiać.
No to może powiązałbym to jakoś ze zwierzętami skoro ma być nowość:
A przykładowe 3 zwierzęta:
sowa - mądrość
wilk - szybkość
lis - przebiegłość
niedźwiedź - siła
Tylko jak to nazwać Sowia Szkoła czy Lisia Szkoła? tak troszkę dziwnie dla mnie to brzmi ale do Wilczej szkoły z chęcią bym chciał chodzić
_________________ [center]Są ludy co dojrzały do śmierci Z rąk ludów niedojrzałych do życia.
A może ankieta wielokrotnego wyboru, z max dwoma lub trzema zaznaczeniami? Pierwsze na stare lub nowe nazwy, a następne na konkretne propozycje
Cytat:
1) stare nazwy (błękit, turkus, bordo)
2) nowe nazwy:
a) Szkoły: sprytu, honoru, furii
b) Szkoły: przebiegłości, mądrości, waleczności
c) Rycerskie Szkoły: wilka, niedźwiedzia, sokoła
d) Szkoły Walki: Lotharis, Krumsh, Ta-Quenda
ect
Zupełnie wiem wiem czemu, ale też mi się ten pomysł podoba
_________________ Nigdy niczego nie zapominały. Nigdy nie cofały raz ofiarowanej przyjaźni. I nigdy nie przestawały nienawidzić, jeśli kogoś lub coś znienawidziły.
Wilk, Sokół, Niedźwiedź - ok, podobnie jak proponowane przez Emila, ale rzeczywiście... Sowia Szkoła Rycerska? Kojarzy mi się z Panem Sową z Magicznych Przygód Ewentualnie sokoła - rozumiem, że chodzi o to że to szlachetne ptaszysko i w ogóle, zamieniłbym na Orła, ale znowu skrót beznadziejny, więc Sokola może być;]
Propozycja druga Causa też ok
ps. Wilk;]
pps. Philu, daj nam chwilkę czasu drożdże dopiero co zostawione, muszę jeszcze wyrosnąć
Jestem za powtórzeniem ankiety. Poprzednia wcale nie była tak niedawno, bo zakończyła się przed rozpoczęciem świata pierwszego. Teraz wielu ludzi nasyciło się wojownikami i chcą czegoś nowego. Myślę, że wynik ankiety przeprowadzonej teraz mógłby się znacząco różnić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum