Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kelk
2009-07-02, 13:02
GWN vs BG part 2
Autor Wiadomość
Dragons Tooth
Huncwot

Morte Liancen
Elf
Gwardzista

Piwa: 6/10

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 10:03   

A ja mam w sumie gdzieś cały ten "spór", bo ni w gruszkę, ni w pietruszkę. Nie prowadzi to do niczego i pozostaje czczą gadaniną.
Ktoś tam pisał o kodeksie rycerskim i innych bezdetach- kto czytał mistrza Sun Tzu ten wie, że zasady i kodeksy podczas wojny są dla idiotów ;)
Atresia, nie pisz bzdur o tym jak było, bo widziałeś jedynie tyle, ile chcieliśmy żebyś widział ;) Akcje były planowane z wyprzedzeniem w gronie sztabu, więc de facto składy były przygotowane i czekaliśmy na Vita aż wejdzie na neta ;P Dopiero pod koniec, gdy wygrana była w zasięgu, ustalanie składów przenieśliśmy na "otwarte" foro ;)
Poza tym informuję, że wypowiedzi Artresii są wyłącznie jego opiniami i nie odnoszą się do stanowiska Hordy, więc byłbym wdzięczny za nie pisanie wypowiedzi typu "jeśli chcecie..." albo "wam..." ;)

Tak nawiasem towarzyszu, od kiedy hordziaka interesują idee? ;P RPG'ować idź, a nie dyskutuj ;P
  Ferrońskie Diabły

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Atresia
Kelk
Główny Misiek

Kelk
Człowiek
Berserker
Piwa: 12/8

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 13:11   

Cóż - dziś wchodzę na Wojowników, patrzę na bramy miasta a tam wojna GWN z BG.
Dopiero po wejściu do wątku zobaczyłem o co chodzi.
No cóż - troszkę takie wojowanie dla mnie sensu nie ma. Azar - racz nie porównywać wojen GWN z BG do wojen WW, bo my akurat jeszcze nikomu nie odpuściliśmy. No ale skoro uważasz, że takie zagranie jest normalne to masz rację - czemu mielibyśmy walczyć w przegranych wojnach...
Ale bardzo podoba mi się tłumaczenie, że BG znudziła się wojna - rozumiem, że GK nie dostaną od was wsparcia, podobnie jak ŚZPZ jeśli nas zaatakuje? :)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  WW&BG/SRN&MP

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 13:58   

Emilka - to nie my zaatakowaliśmy Górskie tylko oni nas:)
My czekaliśmy 2 dni na kogokolwiek :P

Mat27- "jak utrzymają się na powierzchni tylko Piraci, na swych wspaniałych maszynach" ,ale ,że to znowu przez nas ? :D

Kamdin - piraci są "chonorowi"(celowo) i nie biorą posiłków od GWN - to raczej cały czas czekamy na odwrotny obrót sprawy:)
a tak w ogóle nie mamy miejsca ale Ciii :P

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 14:53   

vallo napisał/a:
Emilka - to nie my zaatakowaliśmy Górskie tylko oni nas:)
My czekaliśmy 2 dni na kogokolwiek :P

Mat27- "jak utrzymają się na powierzchni tylko Piraci, na swych wspaniałych maszynach" ,ale ,że to znowu przez nas ? :D

Kamdin - piraci są "chonorowi"(celowo) i nie biorą posiłków od GWN - to raczej cały czas czekamy na odwrotny obrót sprawy:)
a tak w ogóle nie mamy miejsca ale Ciii :P

Od GWN nie, tylko od BBP.

mat27
drobny wojak

mat27
Piwa: 4/1

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 16:14   

Kelk - zaatakujcie to się dowiesz co się stanie. A jak nie chcecie walczyć w przegranych wojnach, to nie walczcie

Narciwal
Kyok fan

Narciwal
Człowiek
Rycerz
Piwa: 1/10

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 16:22   

Azar ja bym tego nawet posiłkami nie nazwał :D

Wiosna ap Kain
GWN

Wiosna ap Kain
Człowiek
Berserker
Piwa: 5/4

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 17:33   

Gdy po kilku latach wracałem do wojowników, zastanawiałem się nad wyborem gildii. Czy wrócić do GWN'u z którego jednak ze starych znajomych zostało jedynie kilku graczy a reszta to całkiem nowe dla mnie osoby, czy moze ze wzgledu na swoją błękitność zaproponować swoją służbę BG. Ciesze się dziś z tego, że wybrałem jednak GWN. Mało tego, po raz pierwszy odkąd gram w wojowników wstydzę się tego, że jestem błękitny. Podejscia BG do wojen i wojowników nie rozumiem i chyba rozumieć nie chcę. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji w GWNie, ze po ataku Hordy automatycznie się poddajemy. Osobiscie natychmiast bym z takiej gildii odszedł.

Assaoth

;]
Krasnolud
Barbarzyńca

Yrourenstrroner Cabaleugain
Piwa: 6/25

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 17:49   

Do GK oraz do PMC doszły po 2 osoby - nie widzę problemu :P

"Iluwen Bordowy to wtyka niebieskich!!!!!!"
  Piraci Morza Czaszek

Kelk
Główny Misiek

Kelk
Człowiek
Berserker

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 18:23   

mat27 napisał/a:
Kelk - zaatakujcie to się dowiesz co się stanie. A jak nie chcecie walczyć w przegranych wojnach, to nie walczcie

No super - nie walczcie :D
Rada znakomita :D
Tylko, że poza ŚZPZ to nie my atakowaliśmy. A i ŚZPZ nie zamierzamy atakować.
  WW&BG/SRN&MP

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 18:25   

Assaoth napisał/a:
Do GK oraz do PMC doszły po 2 osoby - nie widzę problemu :P

Więc proszę mi nie wypłakiwać się do sojuszników, że złe BG pomogło GK. W końcu wysłaliśmy do nich tylko 12 ludzi.

Kelk: A róbcie co chcecie :P ja waszym mistzrem nie jestem ;p

Kelk
Główny Misiek

Kelk
Człowiek
Berserker

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 18:28   

Choć z drugiej strony perspektywa spotkania Azara na placu boju jest niezwykle kusząca ;p
  WW&BG/SRN&MP

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 18:29   

Kelk napisał/a:
Choć z drugiej strony perspektywa spotkania Azara na placu boju jest niezwykle kusząca ;p

Odejdź ty i twój radar ktory pozwala Ci widzieć jedynie póllolfich paladynów ;p

Mario Van Cool
Obrońca Lotharis

Mario Van Cool
Człowiek
Paladyn
Piwa: 6/1

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 21:40   

Nadal "maglujecie" ten temat - nie nudzi Was to.

Pozdrawiam jakże intensywnie błękitnie wszystkich uczestników dyskusji.

I zwyczajowo, mimo ze to nie forum jedynej i słusznej dla mej skromnej postaci gildii - Ku Chwale Błękitu!

Mario Van Cool - Wilczy Paladyn

Mario Van Cool - Opiekun mistrza Błękitnej Szkoły (S1)
  Błękitna Gildia

Kherehabath

Kherehabath
Piwa: 47/48

Zloto
Wysłany: 2009-06-25, 21:51   

Dobra już dobra. Ja wrzucam na stronę info o BG: "Gildia, która jako pierwsza w tej grze skapitulowała" i tyle ;) Na co komu honor pozwala to pozwala. Chcieli okryć się hańbą i pokłonić przed Gildią Wielkich Niezależnych bez walki to już ich sprawa. Trochę niehonorowo ale GWN nie będą chyba z tego powodu płakali. Są inni do wojowania. Niekoniecznie muszą to być wojny tylko z HSP jako starcie dwóch najlepszych sił. Można stosować taktykę wspierania sojuszy, zastawiania się i takie tam. Może być, że tak powiem "ekscytująco". Wojna się odbyła. 2:0. Po co to tak nagłaśniać? Wystarczyło napisać tak jak ja w drugim zdaniu. Nic się nie stało. To, że tego nie ogarniacie, nie szanujecie to już Wasz problem. Mnie się tam może i przykro zrobiło bo w końcu BG to gildia, której dobrze życzyłem. W końcu jako jedyni umieli stanąć prawie na poziomie GWN za moich rządów. Nie tego się spodziewałem ale i się cieszę bo coś ta decyzja udowodniła.

Pozdrawiam

Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-06-26, 10:47   

Dobra, nie czytałem całego tego tematu, a jedynie jego początek. Aza słusznie zauważył, że:

Cytat:
A pamiętam czasy IV ery kiedy to wojna była wypowiadana z poważniejszych powodów, niż to ze komuś skończył się okres ochronny.

To prawda. Ale weź też pod uwagę to że tak długo nie było wojen w tej grze, że teraz wszyscy dostali wojennej sraczki. Wojna, wojna, wojna. Wam znudziło się pierwszym, innym z czasem też się znudzi. I będzie umiarkowanie ;) Na razie jest gorączka, ale przyjdzie czas na poprawę ;)

Jeśli wokół ciebie panuje epidemia, to siłą rzeczy choroba dotyka również ciebie. Dopóki u wszystkich nie przejdą symptomy... jesteś chory. Rozumiesz o czym piszę, powiedz że tak ;)

Wracając jednak do twojej pierwszej myśli: również uważam, że każda wojna powinna być w miarę sensownie uzasadniona, ja za chwilę posilę się o uzasadnienie tej którą poddaliście ;) Jeśli wojna jest nieuzasadniona, jest tylko brutalnym najazdem dla najazdu, nie ma w tym dyplomacji, roszczeń, racji... Powinna wkroczyć Gwardia Lotharis, tak jak kiedyś zrobiła to w przypadku Zjaw Razgriz.

Jeśli ktoś chce być demonem zagłady - ok, niech nim będzie, ale musi pamiętać, że Archanioł Michał nosi miecz nie od parady ;) Jak wytrzeźwieję trochę bardziej to napiszę uzasadnienie poprzedniej wojny ;)

z pozdrowieniami, Wojtek Ż ;)

[ ZAMKNIĘTY ]