Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Emilka
2010-11-03, 22:40
Najsilniejsze stronnictwo na serwerze
Autor Wiadomość
Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 19:42    [Cytuj]

Zapomniałeś o tym, że wraże strony mogą miedzy sobą się dogadać np 20 vs 20, wtedy nie siła lecz taktyka rządzi. To może być sposób na walkę z gildiami neutralnymi lub jako sparing między sojusznikami, bez wyrządzania sobie krzywdy.
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 19:51    [Cytuj]

Cytat:
Zapomniałeś o tym, że wraże strony mogą miedzy sobą się dogadać np 20 vs 20, wtedy nie siła lecz taktyka rządzi. To może być sposób na walkę z gildiami neutralnymi lub jako sparing między sojusznikami, bez wyrządzania sobie krzywdy.

Tylko to już nie wojna a ustawiony pojedynek. ;P
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Azareus
Zasłużony dla Rivangoth

Brak
Piwa: 193/62

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 19:52    [Cytuj]

Oczywiście te pojedynki coś nie działają z tego co wiem ;p A taki sposób jest chyba dla teamu prostszy ;p

Reviri Chysis
badaczka Seavranu

Reviri Chysis
Elf
?owca
Piwa: 1/16

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 19:59    [Cytuj]

vallo napisał/a:
A kto z PMC jest teraz w Hordzie?????

Irmo napisał/a:
vallo, o ile dobrze pamiętam to Sharez był w PMC.

O ile dobrze pamiętam to w Hordzie jest jeszcze ktoś z PMC :P

A co do powyższego:
A po co robić ustawiane wojny by określić najsilniejszych? Po ostatnich wojnach chyba widać :P Gdyby były pojedynki to to co innego, ale tak to po co się wysilać ;)

..::Grow in Power::..
Powrót Rudej Wiewióry

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin
Piwa: 36/132

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 20:25    [Cytuj]

Ona była w piratach, w V erze, chyba jedna z założycielek... albo to Nutrin był, czy ktuś ;P

Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.

Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Bordo!

Sandra
UW - User Walczący

Sandra
Sidan
?owca
Piwa: 4/5

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 20:26    [Cytuj]

Railla coś tam ;P

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Assaoth
Irmo
Zasłużony dla Rivangoth

Piwa: 40/61

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 20:28    [Cytuj]

Railla Silvaran. I zdążyła zmienić imię zanim skasowali tę możliwość ;) I owszem, była założycielką ;)
  Ferrońskie Diabły

Dragons Tooth
Huncwot

Morte Liancen
Elf
Gwardzista

Piwa: 6/10

Zloto
Wysłany: 2009-06-22, 21:44    [Cytuj]

Khhagrenaxx napisał/a:
Ale siła to nie tylko ilość wojowników na wysokim poziomie i do tego dobrze poprowadzonych. Siła to również umiejętne pozyskanie neutralności jednych, by zająć się innymi, atakowanie w momencie gdy przeciwnik jest najsłabszy, sprzymierzenie się nawet z wrogiem, gdy zachodzi taka potrzeba...

Słowem: dyplomacja to siła ;) Ustawiona wojna wskazywałaby tylko na czyjąś brutalną przewagę, a tę widać gołym okiem ;)

pozdrawiam

Hmm... Żet jak na razie to nasza gildia łączy w sobie wszystko to, co wymieniłeś ;) W naszych szeregach dosyć dużo osób nie ma wysokiego poziomu postaci, podobnie jest u Was, więc nie ma mowy o jakiejś dominacji na tym polu ;) Waszą słabością jest przede wszystkim system sojuszy, a co za tym idzie, zobowiązań. Odkąd zabroniono fake wojen, nikt nie rzuci się na pomoc sojusznikowi i nie zostawi swojej gildii bez ochrony. Jedynie można mówić o podesłaniu skromnego kontyngentu po jakiejś wojnie, podczas okresu ochronnego. W Waszej sytuacji trudno też mówić o jakiejkolwiek neutralności i nie da się ukrywać, że cień szansy na osiągnięcie tegoż statusu zniknął wraz z Waszą agresją na sojusz chałwiarzy.
Wracając stricte do tematu, moje stanowisko jest neutralne w tej materii: z jednej strony dobrze jest skopać jakieś tyłki ( ;P ), z drugiej zaś ustawka sama w sobie fair nie jest z prostego powodu, my sojuszy nie mamy ;)

BTW najlepsze były wypowiedzi Arnatosa u piratów i wiatrowców utrzymane w konwencji średniowiecznych kronikarzy "Wielka horda mongolska żądna gwałtów i łupów nadciąga ze wschodu!". Prawie jak w Total Warze ;P

Niebieskooki

Otto Niebieskooki Vakkos

Piwa: 4/24

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 06:31    [Cytuj]

Dragons Tooth napisał/a:
Wielka horda mongolska żądna gwałtów i łupów nadciąga ze wschodu!". Prawie jak w Total Warze ;P

a nawet idtycznie jak w M II : TW

Człowiek Barbarzyńca Niebieskooki
Uczeń Turkusowej Szkoły Rycerskiej

..::Grow in Power::..

GWN

vallo
?ysy

Vallo
Piwa: 31/134

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 14:03    [Cytuj]

E takich starych piratoof to ja nie znam :P
Sam dopiero 2gi sezon:)
A co do tych wojenek - sprawdzane to oby karły wojnę światów zaczeły :P
Co nie zmienia faktu ,że na pewno będzie gra ciekawsze :)

Walkorm

Walkorm
Lacert
Paladyn
Piwa: 1/1

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 15:15    [Cytuj]

Zamiast bawić się w ustawianie koalicji na walkę, to można by było wprowadzić coś ciekawszego. Skoro nie działają pojedynki (nawet się nie zagłębiałem w to w jaki sposób miały by działać) to może fajnie byłoby zrobić coś w rodzaju ustawek ? Chodzi mi o stworzenie przez administrację dwóch drużyn (np. Dobro i Zło), a gracze chcący brać udział w tych ustawkach sami dołączaliby do wybranych przez siebie drużyn. Do tego, żeby było o co walczyć, można oczywiście uwzględnić pod jakimi barwami dany wojownik chce wystartować (czyli np. ja dołączam do drużyny Dobra pod barwami ŚZPZ) i za każdego pokonanego przeciwnika gildia dostaje jakieś punkty, które mogłyby podlegać oddzielnemu rankingowi. Po zwycięstwie jednej z drużyn (w tym przykładzie Dobra lub Zła) gracze zwycięskiej drużyny dostawaliby pewną ilość expa (np. dwu lub trzykrotną sumę poziomów przeciwników dzieloną na każdego gracza zwycięskiej drużyny). Miejsca w takich drużynach oczywiście podlegałyby ograniczeniu (np 30 graczy w każdej drużynie), a "ustawki" odbywałyby po zapełnieniu obu drużyn. Do tego, aby nie mieszać tak bardzo poziomów (bo jak niskolewelowcy zapchaliby miejsca to nie byłoby fajnie wysokolewelowcom) to byłyby oddzielne "ustawki" dla graczy w przedziałach (np. poziomy 50-100, 100-150, 150-200 i tak dalej [poniżej 50 poziomu nie można by było brać udziału w tego typu imprezie] ).

Pomysł rzecz jasna opracowany na bieżąco ( w czasie pisania ), więc na pewno nie jest dopracowany, ale myślę, że jeśliby chwilę nad tym posiedzieć, to mogłaby powstać ciekawa forma rozrywki :) .
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 15:17    [Cytuj]

Walkorm, rzuć okiem na pierwszą stronę tego tematu ;-)

Salamon

Liberum
Sidan
Gwardzista

Piwa: 6/8

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 15:20    [Cytuj]

za dużo mącisz i kombinujesz, jest na pewno wiele rozwiązań które jest możliwość wprowadzić ale nie ma sensu, teraz byłoby że za dużo gildii przystąpiło do jednej frakcji i węzły same się wiążą, a weź tu je rozplącz, co prawda to prawda na s1 może nie ma wielu ciekawych rzeczy które zajęłyby więcej czasu ale o to chodzi w tej grze, wystarczy że w s2 będą questy, tyle że coś s2 nie widać nad horyzontem ;p

Bolivar

brak
Piwa: 94/38

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 15:28    [Cytuj]

Z S2 sprawy posuwają się do przodu... powoli, ale idą. mam nadzieję, ze do końca tygodnia będzie już wszystko jasne (czyli w poniedziałek informacja ostateczna).

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
Salamon, Haspen
Khhagrenaxx
teetotaler

Wehrwolf
Lykon
Rycerz
Orzeszko
Piwa: 94/138

Zloto
Wysłany: 2009-06-23, 15:30    [Cytuj]

Zębacz napisał/a:
Hmm... Żet jak na razie to nasza gildia łączy w sobie wszystko to, co wymieniłeś ;)

Wiem, dlatego też uważam, że jesteście najlepsi ;) Siła + dyplomacja, to musi być dobrze zrobione, jak pisałem, wy to macie, reszta nie ;P

Więcej szczegółów
Wystawiono 4 piw(a):
Yossarian, Irmo, Haspen, Sandra
[ ODPOWIEDZ ]