Forum Lotharis Strona Główna

Ogłoszenie 

DISCORD a co mi tam...

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gwardzista
2009-04-23, 07:50
[split]Wojownicy reaktywacja
Autor Wiadomość
Dragons Tooth
Huncwot

Morte Liancen
Elf
Gwardzista

Piwa: 6/10

Zloto
Wysłany: 2009-03-28, 12:41   

Ekhm... Żet, lepiej nie pisz w stanie wskazującym ;) Ma się rozumieć, że na końcu postu zamówiłeś 5 piw :P

Cytat:
Hm, a mi się wydawało, że to wyglądało raczej w tym stylu: "Wybili się przez oszustwa!", "Nieprawda, zrobiliśmy to i to, wykorzystując możliwości gry tak i tak", "Zobaczcie jak się przechwalają!" ;P
A potem już poszło z górki, bo jedna strona pamięta tylko o przechwalających sie oszustach i powtarza na okrągło kwestię nr 3, a druga czuje się niesłusznie atakowana, niekiedy też poniżana i w nieskończoność wałkuje nr 2 i tak w koło Macieju ;P

Szczerze mówiąc, po prawie rocznej przerwie zdążyłem zapomnieć co Wy tam wyrabialiście w E I ;) Z mojego punktu widzenia, a także zapewne innych osób, bardziej wyraźne są przechwałki zupełnie nie związane z sytuacjami, które przytoczyłeś. Gdyby wszystkie Wasze wypowiedzi o takim zabarwieniu dotyczyły rywalizacji międzygildyjnej, w porządku! Ale pragnę zauważyć, że nie zawsze tego się tyczyły, przez co rozbudzały niechęć zupełnie nie związaną z "metodami" przez Was używanymi. Ergo, tym co ludzie lubili w starym GWN i innych gildiach z np. IV ery, to właśnie "docinki" dotykające wyłącznie pola rywalizacji typu "Błękitne Chałwy!" lub "Zabij się dwuręcznym toporem" ;)

Cytat:
Cóż, nie moją rolą wyprowadzać ich z błędu ;)
Jeśli ktoś będzie się chciał do tej gromady przekonać, to zapraszamy

I tutaj pies pogrzebany ;) W niemalże każdej gildii istnieje status "[...] godnie reprezentował gildię wewnątrz, jak i poza nią.", ale do czego zmierzam, chodzi o to, abyście właśnie na tym forum przekonali do siebie konkretnego Kowalskiego. Jeśli tutaj wykształci sobie o was złą opinię, z całą pewnością nie będzie chciał odwiedzić Waszego forum, by przekonać się jacy jesteście naprawdę ;)

Alexa
Piratka

Korlat
Mroczny Elf
Najemnik
Alexa
Postawił 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-03-28, 16:18   

Ludzie, gildie - wszystko sie zmienia z uplywem czasu oprocz jednego - to forum sluzy do klotni, z ktorych i tak nigdy nic nie wynika. Rozumiem, ze chcecie potrzymac tradycje? Bo to, ze do zadnego porozumienia nie dojdziecie to pewne.
Kazda gildia powinna zrobic reklame w odpowiednim temacie, starzy gracze wiadomo, ze pojda tam gdzie byli lub za stara ekipa a nowi niech sobie wybiora klimat, w jakim najlepiej sie widza. Takimi klotniami zrazacie ich!
Ja bylam bardzo dlugo w Legii Polksiezyca, kiedy gildia umarla przeszlam do Piratow Morza Czaszek, gdzie bylismy klimatycznymi wrogami, ale w chwili mojego przejscia nie mialo to zadnego znaczenia i zostalam milo przyjeta i do dzis swietnie sie bawie. I dobrze mi z tym ;)

Drowka najemniczka: Korlat
Absolwentka Turkusowej Szkoły Rycerskiej

..::Grow in Power::..

Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [E-mail]
  Piraci Morza Czaszek

Phil

-
Piwa: 275/41

Zloto
Wysłany: 2009-03-28, 16:27   

Nie sposób nie przyznać Alexie racji. Tego typu przepychanki słowne powinny się raczej odbywać w klimacie pomiędzy postaciami ;)
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM] [WWW]

Alabarcer

Piwa: 4/5

Zloto
Wysłany: 2009-03-28, 16:44   

Dragons Tooth napisał/a:
W niemalże każdej gildii istnieje status

W GWN nie mamy czegoś takiego, nie było nikomu potrzebne.

Cerester
Brodaty Buc

Cerester
Krasnolud
Berserker
Hugo Kipp
Piwa: 54/2

Zloto
Wysłany: 2009-03-28, 16:46   

Postaci jeszcze nie ma :P Mi się znudziły te całe przepychanki. GWN to zło najgorsze i takie tam. Po co ciągle powtarzać i tak znaną każdemu prawdę :P Tak samo złem najgorszym jest PMC, GK - oni jeszcze są niscy i śmierdzą onucami, jak to wszystkie krasnoludy - BG jest zbyt niebieskie, a dajmy na to MP zbyt mroczne. Dochodzi do tego twór sezonowy jakim były Zjawy i ich zupełny brak wyczucia dobrego smaku, no i tuzin innych organizacji z Nazwami Zbyt Długimi By Je Zapisać. Ale czym byliby wojowie bez dajmy na to Spedalonych Wiewiórek :P Dzięki nim możemy cieszyć się szczegółowym regulaminem nazw :P No i zadowolonymi wiewiórkami rzecz jasna.
Nowe woje, nowe gildie, nowe spory. To chyba jasne ;) Ktoś chce być piratem, niezależnym wojownikiem, błękitnym bratem, czy spedaloną wiewiórką, to jego sprawa. Pozostaje nam czekać aż gra wystartuje. Pozostaje się cieszyć, że większość osób, które się tu wypowiadają, raczej lekko traktuje temat. Dowodem mogą być zloty, co nikt się ze sobą nie bije, tylko pije :P

Obecnie zielony i łuskowaty. I jak zwykle brodaty i bucowaty.

Jennahan

-
Piwa: 8/3

Zloto
Wysłany: 2009-03-30, 18:48   

Ehe przetłumacz to Clive`owi :P

Cerester
Brodaty Buc

Cerester
Krasnolud
Berserker
Hugo Kipp
Piwa: 54/2

Zloto
Wysłany: 2009-03-30, 19:08   

Dobra. Clive is Clive :] Zresztą nie marudź - to Theo był tym pokrzywdzonym :P Chyba, że o czymś nie wiem ;)

Obecnie zielony i łuskowaty. I jak zwykle brodaty i bucowaty.

Jennahan

-
Piwa: 8/3

Zloto
Wysłany: 2009-03-30, 19:09   

Mnie też męczył chociaż Theo miał raczej gorzej :P

Glowar
UW - User Walczący

Glowar
Mroczny Elf
Barbarzyńca
Otrzymał 1 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-03-31, 06:03   

Jeśli to już było gdzieś to sorry !!!

Czy będą inne rasy poza "starymi"? Na forum znalazłem taką informacje i bardzo mnie to zastanowiło :D

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-03-31, 10:59   

Na razie nie. W przyszłości - może ;)

punio7
Lawful neutral

Darodc Tępy
Postawił 3 piw(a)

Zloto
Wysłany: 2009-03-31, 16:11   

Ten stary zestaw jest kompletnie do bani- brak tu terminatora, chomikoluda i łośmana. Każdy gracz przecież chętnie zagrałby Lwiosmokiem, orkoelfem, gigantokrasnoludem albo yetim! Proszę waz zróbcie z tym coś!

Czyt. "stare" rasy prawie kompletnie wyczerpują kanon humanoidalnych ras fantasy a w grach RPG istnieje niepisana reguła że gracz może tylko w taką się wcielić. Więc nie za bardzo wiem co dodawać, ew. można modyfikować statystyki już istniejących.

Pomóż zrealizować marzenia starego krasnoluda i dostać mu się na #1 wojo-lam pre ery. Trenuj z: Darodc Tępy ;)

Phil

-

Zloto
Wysłany: 2009-03-31, 16:27   

Cytat:
Więc nie za bardzo wiem co dodawać,

Wyobraźni nam nie brak, a pomysły na ten temat padały już od dawna. Jednak w tej chwili są ważniejsze sprawy do zrobienia niż dodawanie nowych ras. Toteż, póki co ich nie będzie, choć w przyszłości może się to zmienić.

Olath Velve
Born from ashes

Bjoern Olath Velve
Krasnolud
Barbarzyńca
Piwa: 2/2

Zloto
Wysłany: 2009-03-31, 18:58   

Gobliny!!! Ja chciałbym być goblinem, albo koboldem, albo drzewcem, albo arachnoidem....
I tak można mnożyć w nieskończoność, albo krasnoludy z Miedzianki i krasnoludy z Zapyziowa.
Gdzie tu sens i jak to zbalansować. Im więcej ras tym więcej zamieszania, dać se na luz z innymi nowymi rasami grywalnymi, bo w mnożeniu końca nie będzie.

Haspen
Sir Frywolne Mango

-
Kamdin
Piwa: 36/132

Zloto
Wysłany: 2009-03-31, 19:57   

A potem wyjdzie coś takiego jak Pół-Elf/ćwierć-Ork-Arachnid jako sześcioklasowy Mnich/Mnich/(...) i Mnich :P

Best Book evar: "Mistrz i Małgorzata" Michaiła Bułhakova.

Pomóż mojemu smoczkowi, klikaj! ->
Postaw piwo autorowi tego posta [Profil] [PM]
  Bordo!

stopa
wrrr

Tragiczny
Ork
Paladyn
Piwa: 1/2

Zloto
Wysłany: 2009-03-31, 20:03   

e tam gadacie... ja bym chętnie widział coś takiego jak "sferotknięty" z ad&d :o

[ ZAMKNIĘTY ]