nie chcę nic mówić ale:
primo - zbaczacie trochę z wątku tematu
secundo - s2 dla mnie ma być dla tych dla których s1 było treningiem, nauką tego na co pozwalają teraz wojownicy
tertio - nowości w postaci questów absolutnie mi wystarczają, wprowadzanie zbyt wielu poprawek robi z gry kostkę rubika, nic pożytecznego z układania jej nie ma a trzeba się namęczyć by ją pojąć
quadro - dziękuje za uwagę ^^
_________________ We're all mad here... You fight to live, I live to fight...
Primo - wiemy, mod wybaczy
Secundo - rozmawiamy o s3 tudzież dalszych serwerach
Tertio - może Tobie wystarczy... MEH WANT MOAR!!!
Quadro - również dziękuję
Primo - jak wyżej
Secundo - raczej o serwerze hardcore/speed, a nie o normalnym, są ludzie dla których gra robi się za prosta i chcieliby jakiegoś porządnego wyzwania. A uruchomić mały serwerek dla koksów to chyba nie byłby aż taki znowu problem... poza tym jest to tylko sugestia graczy, a nie plany teamu
Tertio - dla nowych graczy starczy, dla starych jest fajnym dodatkiem, ale tworzy urozmaicenie a nie wyzwanie
Quadro - również dziękuję
Poziom trudności jest zdecydowanie za niski bo jak już masz w bróg kasy, kupujesz skile/itemki od razu jak leci oraz bijesz max lvl to gra robi się momentalnie coraz bardziej nużąca. Do tego właśnie wtedy lvle zaczynają wolniej się nabijać.....
Chociaż ja jeszcze mam atrakcje której większość nie ma bo bawię się czy w: nabij level nie lecząc się jadę po jednej walce i patrzę jak życie wygląda - wygląda to mniej więcej w ten deseń:
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Jeżeli chodzi o s2 będzie tam 20% mniej kasy z potworków.
Jeżeli chodzi o wprowadzenie zmian - taaaaak, tylko mnożniki. Czy ktoś pamięta co się działo przy zmianie ilości tur na godzinę z 12 na 10? Niestety każda zmiana (czyli jeden drobny mnożnik) musi być przetestowany oraz sprawdzony czy tylko w tym bloku kodu i pliku występuje. Niestety nie ma tak dobrze, że jak wypadku złota jest to umieszczone w pliku konfiguracyjnym - 95% tego typu "mnożników" jest wewnątrz kodu (i dodatkowo często zdublowane w innych plikach). Phil dobrze napisał.
_________________ Powoli składam klocki z których zbuduję wieżę i jako wiekowy człowiek spojrzę z niej na świat.
Dobra no to wiemy przynajmniej tyle z rzeczy które są do zrobienia na szybko by powstał trudniejszy serwer:
-> mnożnik złota można przestawić bezproblemowo (jedna osoba: 5-10 minut?): no to damy go ekstremalnie niski, coś z przedziału 0,2-0,4 normy
-> sprzęt można w miarę szybko zedytować (jedna osoba + 1h czasu?):
a) wykasować pałki/miecze szkoleniowe
b) pozwiększać ceny przedmiotów np. dwukrotnie
c) pozwiększać wymogi sprzętów (siła/zrę/zwi/wyt/żyw) zostawiając jednak lvl taki sam np. +50% wymogi co sprawi, że nie będzie się dało nosić od razu jak lvl pozwoli danych sprzętów, chyba, że mamy jakiś ekstremalny build
Zawsze coś
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Chyba jednak lepiej zająć się pozmienianiem nazw klas, dodaniem paru mobków, by wprowadzić zmagania burdeli szkolnych
Wybaczcie, ale mimo, że sam bym sobie na czymś takim pewnie zagrał, to nie wydaje mi się, by tworzenie hermetycznego serwera, dla małej grupy graczy było teraz dobrym posunięciem.
Lepiej chyba robić coś, co ściągnie nowych?
_________________ "Niektórzy twierdzą, że nie powinno się pić sherry wcześnie rano. Mylą się."
TP
Tsumoso, zmienić cenę w sklepie to jest kwestia kilku minut na zmiany wzorów na ceny i skopiowania do odpowiednich komórek, bo dla różnych itemów są poustawiane różne mnożniki wzorów na ceny... Zmiana wymagań sprzętów to już kwestia kilku dobrych godzin siedzenia... następnie dochodzą jeszcze pewne prace kosmetyczne, aby wszystko dobrze wyglądało, a zapewne nie każdemu się chce tym bawić, choć akurat obecnie stworzony plik sklepu jest dość ładnie poukładany...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum