Jak dla mnie turniej traci sens ... ostatnio jakies 70% osob ma 7/7, kolejne 20% ma 6/7. Ja np. wiem ze spokojnie moge klepac wszystkich najemnikow i tak robie, inni maja to samo. dla mnie to jest bez sensu. Przypomina mi sie era czwarta czy nawet wczesniejsza (nie pamietam) gdzie zdobycie 5/7 bylo niezlym wynikiem. Ten stan rzeczy pojawil sie w poprzedniej erze. Klopot w tym ze nie mam pojecia co z tym zrobic ;(
Trzeba by zmienić mechanikę gry, np zmniejszyć bonusy klasowe o połowę, ale to wymagałoby zmiany ekwipunku itp. Ciężko będzie to ruszyć. Zresztą te wyniki 7/7 to wynik tego, że ludzie nauczyli się w końcu grać w wojowników
nie to jest wynik tego ze mimo tego ze kazdy kombinuje jak moze, to wiadomo ze i tak klasy nie przeskoczy i da sie go sklepac na turnieju. a jak bedzie za bardzo kombinowal to nie bedzie nikogo klepal.
No wlasnie jedyne rozwiazanie ktore ja widze to zmiana mechaniki, a to jest chore i trudne. Dlatego poruszylem temat na forum. Moze ktos ma jakis genialny pomysl.
2 miesiące temu jak mówiłem, że należy dalej dążyć do balansowania gry to wszyscy się pluli, że nie chcą tak bo na turniejach byłoby zbyt losowo i ogólnie byłoby be
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Przypomina mi sie era czwarta czy nawet wczesniejsza (nie pamietam) gdzie zdobycie 5/7 bylo niezlym wynikiem.
Wtedy w turnieju były 3 walki 7 walk to dopiero od V było.
Poza tym nie musisz bić tylko najemników - jeśli chcesz więcej emocji poszukaj innych celów wyżej ;-)
Dobry pomysł zróbmy maraton turniejowy, ilość walk do stoczenia: 50
"Change is inevitable. All you can do is make sure it happens in your favor" Chaos God Tzeentch, God of Change. The Changer of Ways. His domain covers the chaotic Winds of Magic, evolution and change, scheming and manipulation of all kinds, mundane as well as arcane.
Hmm.... w sumie ciekawy Event by z tego można zrobić... coś na modłę paintballa albo zabawy w gonionego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum