Obecnie jest tak, że mając w gildii 0 poziom budynku wymaganego do ulepszenia i tak można podjąć próbę ulepszania. Właśnie przed chwilą miałem taką sytuację, siadł przed kompem mój kumpel "jak się w to gra... o, ulepszę Ci coś". A ja na to "no dobra i tak nic nie zrobisz", no to on klik, i wyskakuje komunikat, że próba ulepszenia nieudana Z wrażenia aż sam kliknąłem jeszcze raz, żeby się przekonać czy kasiorę odbiera - ofc odbiera Proponuję, żeby nie dało się próbować ulepszyć sprzętu jeżeli się nie ma odpowiedniego budynku, albo żeby było przynajmniej ostrzeżenie gdzieś w instrukcji.
Informacja jest, ale żeby nikt nowy się nie głowił czemu nie może ulepszać, co szkodzi by dodać jakiś prosty komunikat typu "Szukałeś kowala, ale na próżno - przecież nie ma nawet zakładu z kowadłem!"...
No ok, ale to się nawet nie trzyma kupy klimatycznie. Jeżeli nie mamy kuźni i potrzebnego sprzętu to jak możemy nawet próbować przekuwać broń?
Zresztą, nie mówię, żeby implementować blokadę w grze, po prostu można to dodać do instrukcji, żeby potem takiemu nieszczęśnikowi jak ja można było zamknąć usta
Mi się wydaje że już można Ci je zamknąć.
Dobrze wiedziałeś że jest 0% szans a ulepszałeś.
Kusisz wojowników to tracisz . Było nie kusić . I tak dużo kasy nie straciłeś. No chyba że bez opamiętania próbowałeś szczęścia .
kubapretki, nie przesadzam, miło było by zobaczyć taki klimatyczny komunikat " Na próżno Waść szukasz kowala tutaj go niema " (lub coś w ten deseń), a nie tylko, że masz 0% szans i takie tam.
Dołączam się do apelu - czytać ze zrozumieniem.
Pozdrawiam.
Mario Van Cool, tylko nie zawsze 0% oznacza, że kowala nie ma. W sytuacji gdy gildia ma kowala np. na poziomie 1 a ktoś był wcześniej w innej gildii gdzie był kowal na poziomie 50 np. i tam ulepszył sobie przedmiot do np. +20 - miałby pewnie szansę 0% na ulepszenie w nowej
Tylko, że ja bym to podpiął pod dwie sytuacje. Jedna to gdy wcale nie ma kowala, to jestem stanowczo za jakąś klimatyczną wiadomością.
Druga zaś, gdy mamy 0%, jest nieco inna i tu nie jestem aż tak zdecydowany. Z jednej strony tu logiczniejsze było rozwiązanie "po prostu czytaj ze zrozumieniem", ale również klimatyczne wiadomości byłyby mile widziane:
Cytat:
Kowal parsknął Ci prosto w twarz "Co?! I niby ja to mam ulepszyć?!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum